|
RE: kaj rečeš vzgojiteljici, 28.8.2009 15:28:18
|
|
|
|
picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lu To tudi mene vrže iz tira, če nič ne povejo in se zgovarjajo ena na drugo. Primer iz našega vrtca: Otroku nič videti, da bi kaj bilo. Šele zvečer so starši ugotovili, da z rokico nekaj ne štima. Grejo na urgenco 3x zlomljena podlakt? Vprašajo v vrtcu nič ne vejo. Halo. Potem se je izvedelo, da je imel isti dan še en otrok zlomljen prstek. Jaz jim tako štalo nardim, da je joj. In kje so se tukaj vzg. zgovarjale ena na drugo? Pa sej ne vzg. res ne morejo vsega videt...To se je lahko zgodilo pol ure pred odhodom, ko so bli zunaj na kakih igralih al pa so se mal zravsal pa je kdo padel...A starši so pa lahko pogruntal šele zvečer al kako? Pa so mel samo enga (al pa dva) pa še njihov je (ga kao dobr poznajo)? Vzgojitelce morjo imet pa vseh 12 al 14 100% pod nadzorom? Nočem nikogar zagovarjat, ker vem, da so tut med vzgojiteljicami ženske, ki so daleč od tega, da bi bile za ta poklic...sam ne morte pa pričakovat, da vam bo za vsako stvar vsaka znala povedat kdaj, kako in zakaj se je zgodila (včasih še za svojo ne vem, kaj točno se je zgodilo...sam naenkrat slišim, da joka k jesihar...pa zraven stojim, mogoče glih kej delam al pa se s kom pogovarjam...-ma predstavlaj si, da jih imaš še 13 zraven?) Kar se pa ignorance tiče...ja, fajn je, če vzg. takoj skoč pa se začne opravičevat...Res dobiš občutek, da jo skrbi...sam če pa je bolj skulirana pa še ne pomen, da ji je pa zdej vseen. Smo si pač različni in različno odreagiramo na stvari. Sem pa zdejle (ko sem že vse napisala) dobila občutek, da govorimo o dveh različnih stvareh: o tem, da vzg. ne vejo, kaj se je zgodilo in o tem, da se zgovarjajo ena na drugo...Prvi post se mi sploh ni zdel na temo zgovarjanja, dokler splišni ni omenila ignorance...ampak se mi je bolj zdelo, da se avtorica jezi, ker nihče ni vedel, kaj se je z otrokom v resnici zgodilo...
< Sporočilo je popravil picola1 -- 28.8.2009 15:34:05 >
|
|
|