|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj pričakujete od gospodinjske pomočnice?
17.7.2006 14:14:17   
Bejba
Zanima me kaj pri vas dela gospodinjska pomčnica.
Jaz si predstavljam takole. Da bi napr. 2x na mesec prišla posesat, pobrisat prah, pomiti po tleh in sčistiti kopalnico. 2x na leto pomiti okna, ter npr. 2x na leto počistiti generalno kuhinjo.
Je to ok ali pričakujem preveč? Ali naredijo še kaj pri vas?
Takole me malo informativno zanima, če vam ni odveč napisat.

Hvala.

LP; Bejba

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj pričakujete od gospodinjske pomočnice?
17.7.2006 14:50:24   
soncece24
Poleg vsega kar si naštela, bi jo jaz imela še za likanje.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.7.2006 16:10:12   
SaaS
Jaz sem se ravno prejšnji teden zmenila, da začne hodit k nam ena. Jutri pride prvič in bo hodila enkrat na dva tedna. Zmenili sva se pa takole: posesat in pomit po tleh, pomit kopalnico, kuhinjo, posesat in pomit stopnice, pobrisat prah, pomesti teraso, pomit šipe na vratih in stekleno steno na teraso, kjer mali ves čas pušča odtise. Vsake kvatre se bova pa še za ostala okna zmenile.
Likamo pa pri nas redko, tistih nekaj moževih srajc..

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.7.2006 19:03:17   
Anonimen
Pri nas pa je tako da nam pride enkrat na teden, in je od 8-12  kaj pa naredi ( prvo pospravi kuhinjo, obrise prah, pol kopalnice spuče, pospravi pojstle in na koncu posesa) ce je ostalo se cajta pol pa še lika al pa podaljsa še eno uro za likanje, drugace pa vsaki teden okna umije ker za 4-5 ur se veliko naredi. Placamo jo pa 700sit na uro. Mi smo kar zadovoljni  znjo ker nimam rada likanja,drugace pa enkrat  na teden je dovolj da malo bolj generalno spuce, ce sem doma te obe skupaj  lepo zrihtamo. lp

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.7.2006 20:23:32   
Bejba
SaaS, a ima ta tvoja pomočnica še kaj lufta, da bi še nas vzela? Ker vidim, da si iz LJ, je potem verjetno tudi ona a ne?

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.7.2006 20:56:31   
Anonimen
js če bi jo mela bi ji dala nalogo 1x na teden potleh posesat in pomit, prah pobrisat, kopalnico u nulo pomit pa kuhinjo povrhu, pojstle preoblečt tut lohk ja, pa cunje speglat. pol pa 1x na mesec še vsa okna po hiši pomit, kavč in pojstle presesat, pa kuhinjo od not spucat vsaj ta obremenjene predale, k zdej to sama nardim enkrat na sto let pa mi gre na jetra, ampak da se mi pa ne večkrat.

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.7.2006 21:42:09   
Dashenka
Mi imamo pomoč enkrat tedensko.
V štirih urah:
- zlika vse perilo
- pobriše prah, posesa in pomije po tleh celo stanovanje in pospravi
- temeljito počisti koalnico in WC
- in še kakšno malenkost (generalno očisti kakšno stensko oemarico v kuhniji, drugič balkon, itd.

Za okna pa pride posebej.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.7.2006 11:50:24   
Anonimen
jaz ne pričakujem nič..ker je nimam in sem za vse sama.....jebi ga?!

nimam denarja še za to!!!

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
21.7.2006 14:42:44   
Micy
Nič ker je nimam in je nebi imela, ker zelo rada samo poštimam svoje stvari, pa tudi ko bom hiško imela bom zelo rada pospravla ker ne bo velika.

user posted image Lepo se imejte

Love is in di er.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.7.2006 14:45:05   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: Micy

Nič ker je nimam in je nebi imela, ker zelo rada samo poštimam svoje stvari, pa tudi ko bom hiško imela bom zelo rada pospravla ker ne bo velika.

user posted image Lepo se imejte

tud jaz. ne maram da kdo stika po mojih rečeh.

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.7.2006 15:06:15   
Anonimen
Mene pa zanima, kako lahko ene dovolite, da vam ene tuje ženščine stičejo po vašem perilu, čistijo vaš vc (potem pa verjetno še banjo z isto cunjouser posted image ), preoblačijo postelje itn.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
21.7.2006 15:17:56   
Dashenka
Mene pa zanima, kako lahko ene dovolite, da vam ene tuje ženščine stičejo po vašem perilu, čistijo vaš vc (potem pa verjetno še banjo z isto cunjo ), preoblačijo postelje itn.

Stvar navade in predsodkov.
Mene popolnoma nič ne moti, tudi če bi "stikala"  - pa tone počne, ker se obnaša profesionalno in korektno.

Glede iste krpe, mogoče si pozabila napisat, da potem z isto krpo "zglonca" verjetno še kozarceuser posted image user posted image user posted image .
Hja, izbereš si pač tako, ki jo je njena mama naučila, da se to ne počneuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.7.2006 19:50:03   
jakaracman
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mene pa zanima, kako lahko ene dovolite, da vam ene tuje ženščine stičejo po vašem perilu, čistijo vaš vc (potem pa verjetno še banjo z isto cunjouser posted image ), preoblačijo postelje itn.

[/quoteNajbrž govoriš iz izkušeenj ali kaj,najbolje, da vse sama narediš, vmeš še kuhaš, se igraš z otrokom, skratka prava mati žena delavkauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.7.2006 1:14:48   
Anonimen
..., da obvlada kuhinjo, dnevno in spalnico+ mojega moža...
ali zahtevam preveč?

(odgovor članu jakaracman)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
22.7.2006 8:57:32   
Anonimen
Ta zahteva je pa prehuda!

Take, ki bi obladala tudi mojega moža, pa po mojem ne bi uspeli najtuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
26.7.2006 9:30:12   
Jutra
Ker se ene že malo preveč norca delajo iz temeuser posted image  bi še sama nekaj dodala.
Dokler sem bila brez otroka, sem živela v sterilnem stanovanju, vse čisto, pospravljeno, krasno. No, malo sem morda pretiravala, a čistoča doma meni veliko pomeni. Seveda sem v to vlagala ogromno časa in energije (preveč!), zdaj z majhnim otrokom pa sama ne uspem vzdrževati stanovanja takšnega kot bi si želela. Prej nikdar nisem želela, da nekdo šari po mojih kotičkih in čisti na svoj način, zdaj pa sem se malo "spustila dol".

Včeraj sem imela prvič hišno pomočnico pri sebi in skupaj sva naredili generalko v kuhinji (no, čistila je ona, jaz sem spraznila omare in jih napolnila nazaj), pa kopalnico je tudi obdelala.

Sem se odločila, da bo k meni hodila 1-2X/mesec, ker trenutno nimam živcev za glancanje, ki mi je vzelo ves prosti čas. Ja, to nekaj tudi stane. In da ne bo pomote, družinski proračun je pod slo. povprečjem, ampak, da se bom na ta način bolje počutila, imela več svojega časa, bila bolj zadovoljna ženska, zame je to vredno.

Tako da, da ne flancajte ene, da nimate denarja za pomočnico. Ga imate pa morda za cote, čevlje, kozmetiko, cigarete, kavice.user posted image  

Drugače pa Bejba, pametno si se odločila pri dveh majhnih otrocih.user posted image

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.7.2006 21:12:21   
mehurčica
Jaz pa sem prvič v življenju imela pomočnico, ki mi jo je moja najboljša prijateljica prehvalila. Ful sem se veselila, da bo po prihodu iz službe pospravljeno. In so mi šle kar solze. Sem poklicala prijateljico in ji ekla, da zgleda gospa ni imela časa in je šla zelo hitro. Drug dan me pa pokliče in reče, da je pomočnica rekla, da je bila pri nas 11 ur!!!user posted image  
In kaj je naredila:
-počistila 3kvadratne metre malo kopalnico(v kateri praktično nimamo nič)
-umila 5 oken(prvega je pomila v največ 15min-je bil Grega doma in je videl)
-umila 3 ogledala in dve šipi od vrat
-pobrisala prah okoli TV-ja in v Davidovi sobi
-nametala in stlačila oblačila v banjico, nekatera pa v naroe obrnjeno pručko pod omaro v kopalnicouser posted image
-zložla hrano v shrambiuser posted image
-UMAZALA mikrovalovno (ne me vprašat, kako ji je to uspelo...bom dala sliko v album)
-na tleh pa ne vem kaj je naredila, ker je bilo vse polno nekih smeti, tekači v predsobi so bili zrolani skupaj

in to je to. Plačala sem 5000 sit, kr sem mnenja, da glede na to, da je za to porabila 11 ur, njeno delo ni vredno več kot 400sit. Prijateljica mi je nato rekla, da bo razliko plačala ona. Ona ji namreč plačuje 1000sit/h.

Nimam pojma, kdaj bova spet "najboljše" prijateljice, ker sem ful jezna, da ji je plačala razliko. Raje se je skregala z mano, kot z eno ..... ki je sploh v bistvu ne pozna.

Upam samo, da ne bo kak telefonski račun dosti večji.....mogoče je v teh 11 urah kaj v Rusijo klicala in se polovico časa menla s sorodniki.....user posted image

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.7.2006 21:30:45   
kofetek2010
mehurčica - jaz bi ji glavo vtrgala user posted image user posted image user posted image   glede prijateljice pa... očitno le ni bila dobra prijateljica, žal user posted image

tiste iz LJ, ki imate pomočnico ---> a bi jo vprašale, če pride še k nam 1x na teden spucat in zlikat (smo pa iz Lavrice)

PS: dobro plačam, sam, da men ni treba user posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?