Gina
|
Nisem čisto prepričana, da še pričakujem od praznikov kaj velikega. Bolj običajne, preproste reči. Večinoma imam take obveznosti v službi, da tudi decembra hodim domov šele ko je že tema, kot večina zaposlenih ljudi v slo., preden uspem doma kaj postoriti, vsaj najnujnejše, pa se pogovoriti z otroki in možem, pa si vzeti minimalen čas zase, mine dan, in je prej ko rečeš keks ura 11 zvečer, zapreš oči in skoraj isti hip se mi zdi, da zjutraj spet zvoni ura ob šestih, ko bi jo najraje lopnila in zaspala nazaj. Vmes mi je sicer dec. v veselje, ko vidim okrašeno mesto, pa ko krasimo svoj dom, pa seveda mi je v najlepše darilo, ker se otroci tako zelo veselijo vsake malenkosti - od izdelave smrečice, jaslic, zvezdic, lučk, pa peke piškotov, sladic, kar zelo radi počnemo, izdelovanja in branja čestitk in seveda tudi pričakovanje daril, pa prihodov kakšnega od velikih mož. Sama kot otrok nisem dobila nikdar darila, ki bi dandanašnji stal več kot 5 eur,zato si želim, da bi moji otroci vsaj za božič dobili nekaj, da bi vedeli, da se lahko vnaprej veselijo tudi daril, res ne strašno dragih, ampak samo za 5eur pa tudi ne. Ja, meni so darila za otroke pomembna. Ne zame, meni je vseeno, če ne dobim nič, saj si itak zmeraj kupim kaj lepega tudi sama. Darila za otroke pa prinašajo čar. Meni, ki obdarujem in njim, ki prejemajo. In med letom res zelo redko dobijo kaj igrači podobnega, zato se toliko bolj veselijo. Pričakovanje je tisto, ki je tako čarobno. Pa veselim se praznikov tudi zato, ker imamo proste dni, ker si lahko vsaj malo spočijem. To je najlepši del njih. Ko se zbudim, kadar mi paše, ko lahko počnem, kar mi paše, pa ker si lažje vzamem čas za prijatelje in širšo družino, ker imajo tudi prosto ponavadi in se imamo fajn. Pa za branje imam čas, pa vsaj bajto zrihtam malo, ker sicer ne uspem, ali ne zmorem. Prav poseben šarm mi da tudi sneg. Tega se veselim kadarkoli. No, razen če ga pade 1m, jaz imam pa zjutraj službo , takrat ne. In zdaj ga imamo, ne glih 1m, precej manj, ampak je fajn. Od praznikov pričakujem, da se bom malo spočila, se posvetila otrokom in poklepetala s prijatelji. V glavnem to.
|