|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj pravite na mojo t.
15.2.2006 23:33:50   
Anonimen
Zivmo skupaj v hiši z njegovimi starši, napisala bom samo nekaj najbolj motečih njenih "navad"
- prihaja v naše stanovanje, brez trkanja, kadar koli, tudi v spalnico
- sprehaja se po stanovanju ko nas ni in tu in tam kaj stakne...
- na zunanjih okenskih policah ima ona rože in jih hodi zalivat v naše stanovanje skozi okna
- dokler nisem rekla ne, je imela svoje rože tudi v našem stanovanju in jih pravtako hodila zalivat.
- zgodi se tudi, da nima dovolj perila za poln prani stroj in pride pogledat v naš koš, če imamo slučajno kaj v takšni barvi,
- prišla je že tudi v petek zvečer, mi pred tv gledamo film, ona pa: "joj mož gleda šport, pa sem mislila pogledati film do konca"
- skratka, hiša je njena in lahko počne v njej kar se ji zahoče.
To je samo par stvari, navad, kako komuniciramo vam napišem prihodnjič
Kaj na to reče mož? NIč ker si ne upa.
Trenutno sem z otrokom čim več "zdoma", počasi pa si bom našla drug dom.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj pravite na mojo t.
15.2.2006 23:38:34   
kofetek2010
a zaklepat se ne da? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.2.2006 23:47:36   
KODA
Začni namigovati,da ti to početje ne ustreza.
Lepo počasi,da bo dojela in na lep način.
Mislim,da je pri vas potreben temeljit pogovor in ne" bežanje od težav." 

< Sporočilo je popravil KODA -- 15.2.2006 23:50:18 >

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.2.2006 23:50:09   
rey
Da že, ampak potem bi bil pa ogenj v strehi. Tudi mož je namreč mnenja, da je hiša njena... in tudi vrt in pazi trava! Ko so se odločili čez sezono zjutraj piti kavo tik pod našo spalnico (smo v pritličju), in ker mene ni zanimalo kaj si imata s tastom in teto povedati v tisti uri ali dveh, sem samo rekla, da bomo prestavili spalnico v drugo sobo. In smo jo. Kdo ve, mogoče si letos zaželijo več sence, pod našim oknom...

< Sporočilo je popravil rey -- 15.2.2006 23:52:42 >

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.2.2006 0:15:56   
Misek
Ocitno je hisa njena. Ne vem zakaj mislis da ne bi smeli ziveti tako kot so navajeni, ce si sedaj se ti v tisti hisi. Zdi, da je vec na tebi da se poskusas prilagodit ker je to le bila druzina, ki je leta in leta zivela skupaj po dolocenem redu, z dolocenimi obrazci obnasanja in navadami. Kar se tice vstopa brez trkanja in podobno, ce te moti reci. Pravis, da ko si rekla za roze v stanovanju, se je uredilo. Potem poskusaj mirno jasno in glasno povedati tudi za ostalo. Mogoce bos pozitivno presenecena z odzivom, ceprav imam obcutek, da tebi ni do tega.

(odgovor članu rey)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.2.2006 0:29:18   
baguSka
Ja tud jst sm dobla občutk, da ti ni glih do pogovora, ampak boš rajš jamrala in zbežala. Ok, če ti je kul, da boš zarad tega zgubila svojo družino. Potem, srečno.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.2.2006 0:32:37   
baguSka
Čeprou si pa neki komunikacijo omenjala, nisi pa nč povedala. Mogoče bojo pa naši komplimenti drugačni, če boš povedala že kr takoj kakšna je stvar. No, hitro z besedo na dan.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.2.2006 0:44:43   
kofetek2010
mogoče že user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.2.2006 0:47:25   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Ocitno je hisa njena. Ne vem zakaj mislis da ne bi smeli ziveti tako kot so navajeni, ce si sedaj se ti v tisti hisi. Zdi, da je vec na tebi da se poskusas prilagodit ker je to le bila druzina, ki je leta in leta zivela skupaj po dolocenem redu, z dolocenimi obrazci obnasanja in navadami.

Zdaj sta v hiši očitno DVE družini in ne vem, zakaj bi se naj samo eden prilagajal. Prilagajat se morajo vsi, ne glede od koga je hiša, če so se odločili skupaj pod isto streho živet.
Misek po tvoji logiki bi se naj snaha prilagajala? user posted image  Malo morgen. To pol sploh ni nobeno življenje, če ti nekdo trajno vdira v tvoje prostore.
Če bi bila tašča "normalna" bi se   že prej s tabo pogovorila, kaj ti je prav in kaj ne.
Mislim, da je najhuje  če nimaš partnerjeve podpore. Skušaj se z njim pogovorit, pa da bi potem vidva, kot družina povedala tašči, kaj vama ni prav.
Če pa on ni zato, pol si v nezavidljivem položaju in imaš dve možnosti:
- da si čimveč zdoma in vse skupaj nekako prenašaš, kar pa seveda ni možno v nedogled, ker saj veš, da je ljubo doma...
- da se enostavno odmakneš nekam, kjer boš zaživela, kot se za človeka spodobi.

Je pa primitivno, da ljudje razmišljajo, kolliko več pravic imajo, ker so na svojem. Je pa možna varianta tud ta, da tašča ne dojema svojih dejanj, kot nekaj neprimernega in bi ji mogoče na nek obziren način lahko dopovedala.
Želim ti le še podporo partnerja.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
16.2.2006 7:35:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.2.2006 7:40:35   
darjatimci
Jaz sem že velikokrat pisala o podobnih problemih in kot vas večina misli, res se moramo vsi prilagajat( bi se morali)user posted image ,ampak vsi imamo pa tudi pravico do zasebnosti in mlada  družina jo rabi še veliko več.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.2.2006 8:05:30   
kalbo
Misek, ne bluzi. V trenutku, ko so starši sprejeli mlado družino v svojo hišo, bi morali spoštovati njihovo zasebnost in pika. Anonimna, ne pusti si vzeti svoje zasebnosti. Boljše potem, da greste v najem.
Kar se pa tiče pogovarjanja pod oknom in podobno...vse ima svoje prednosti in slabosti, zakaj pa nebi bilo tako tudi z življenjem dveh družin pod isto streho. To pa je stvar prilagajanja in kot je anonimna napisala, so se temu prilagodili.

Mojo taščico tud prinese kdaj gor, prej je vedno zvonila, zdaj se pa boji, da bo malega zbudila pa nalahno potrka, me ne moti preveč, če bi me, bi pač ključ obrnili. Da bi pa hodila po našem stanovanju ko nas ni doma, al pa brskala po našem perilu...to ji pa na kraj pameti ne pade. To je pa hud vdor v zasebnost mlade družine, pa njena hiša gor ali dol.

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.2.2006 8:07:38   
kalbo
Pa še to bi dodal, da zna kak temeljit pogovor za mizo rešit masikaj. Če ne, stran od tam.

Vso srečo

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.2.2006 8:09:54   
k1
misek, tale tvoja teorija pa se mi zdi malo mimo vsekana. punca ima svoje življenje, in ne rabi tašče v svoji spalnici in v svojem košu za perilo. halo???? kje ste še to videli. meni bi se v tem primeru sigurno zmešalo. vse ima svoje meje in vsak svoje življenje.

kaj se ne da zaklepat stanovanja oz. lastnega vhoda narediti?

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.2.2006 8:18:51   
srki
Se strinjam s Kalbom. Ne vem katera je že napisala, da se moraš prilagodit tašči in tastu, če si v njihvi hiši. Že, že, samo ne pri vseh stvareh. Pa da bi meni kdo po košu za perilo brskal, ali pa kaj drugeg, to pa ne bi dovolila. To mi še moja mami ne dela. Mislim, da si tašča preveč dovoli in ne loči zasebnosti in ne razume, da imate v svoje življenje. Mislim, da je malo "mimo". To so pa vendarle razumljive stvari, ki bi ji morale bit jasne, ne pa takole delat. Zakaj se jo tvoj mož boji in ne upa nič reč? Kdo ve, samo če ji ne bi rekel tvoj mož, bi ji pa jaz sama. V pogovoru, če pa ne bi zaleglo, potem pa bi moral še mož kaj reč, al se res nič ne upa?

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.2.2006 8:27:08   
kalbo
Po mojem pri nas to laufa, ker sem jest priženjen in je odnos mama hči drugačen od mama sin, pa še določene stvari smo na začetku rešili. Svak bo imel pa kar probleme, ker ga ima taščica na jok terapiji. S tem marsikaj doseže. Je pa eno gajstno dobil, jih bo že v red spravila. user posted image

Anonimna, tvoj partner mora popkovino prerezat, to pa brez odločnega udarca po mizi in maminih solzic ne gre. Zdaj ga pa le pripravi, da ga mamine krokodilje solze ne omehčajo.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.2.2006 8:34:08   
Mateja-15
Tudi jaz se strinjam, da se poskusite pogovorit, seveda se more tudi tvoj mož strinjat s tabo. Če pa ne bo nič zaleglo, pa pojdite na svoje.
Živeti pod isto pa vsekakor pomeni prilagajanje. Mi živimo z mojimi starši, ki nam ne hodijo v stanovanje nepovabljeni in tako naprej...Tudi drugače so super in nam pomagajo tudi pri otrocih z varstvom itd.
Še vedno pa ostanejo zvoki od zunaj, kot je pitje kave npr. tudi pri nas to počnejo, pa me tudi ne zanima kaj si imajo za povedat, potem se spravi ata kosit travo takrat ko nam ravno ne paše, seveda je trava in rože in vrt pač vse njihovo, kar dejansko tudi je, ampak na naših oknih in v stanovanju pa je vse naše. Smo hotli zasteklit balkon, da bi si malo povečali kuhinjo in bi tja postavli mizo, pa bi to preveč pokvarlo zunanji videz hiše?! Pač mi smo se sprijaznili, da je zunajnji del njihov v stanovanju pa naše. Smo tako kot bi živeli v najemu samo, da je ceneje.
Sem malo zakomplicirala p upam, da me razumete kaj sem hotela povedat.user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.2.2006 8:34:37   
Anonimen
Sori, sam tega pa jaz sploh ne razumem. Kako lahko pa to dovoliš, da ti kar pride v stanovanje? Ko pri nas pride do kakšnega trenja, jaz mojega postavim pred dejstvo: ali boš kaj rekel ti, če ne bom pa jaz! In verjemi, da bo lepše zvenelo, če rečeš ti, kot če rečem jaz.
OK, tud midva nimava vsega rešenega okrog tašče IN tasta. Ampak pri takilih stvareh, bi se jaz odloćno uprla!

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
16.2.2006 8:37:46   
san
jaz ti tvoje tašče prav nič ne zavidam, imam pa jaz podobno situacijo. meni je ravno tako po perilu brskala, pa oprane in zlikane stvari od partnerja (njenega sina) mi je iz omare jemala in jih je še enkrat oprala. To mi je tako najedalo živce in zato sem ji začela od partnerja umazano perilo nosit v njen koš za pranje, da jih opere in nič ne reče, je kar tiho. ker se mi je totalno škoda denarja zdel, da čiste cunje dvkrat peremo.

se pa z mojo ravno tako ne da pogovorit o stvareh, je tudi moj dragi poskusil, pa je bilo potem tako dretje po hiši, da me je bila groza in sem ga jaz prosila naj neha, ker je bilo očitno, da ne bo nič dosegel. tako, da jaz vsake toliko časa mal ostro kaj pripomnim, če me kaj moti in je nekaj časa mir. na žalost pa je tast še bolj nadležen, tako da bomo verjetno kmalu pobegnili drugam.

lp in veliko sreče pri pogovoruuser posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.2.2006 8:45:39   
lelaval
Kar je preveč, je pa preveč - in to početje je res zgražanja vredno. Da hodi po vašem stanovanju (pa čeprav je hiša njena, nima kaj za hodit k vam - saj, če ti daš stanovanje v najem, tudi ne moreš hodit not, ko se tebi zazdi). Pa še po košu za perilo brska? Halo? A je sto žensko vse vredu?
Vidva se morata pogovorit, pa tudi z njo. Moja tašča je tudi vedno govorila, dokler ste pod to streho, bo tako, kot sem jaz rekla. Pa sem ji potem tudi jaz povedala, da potem pa ne bomo več pod to streho, pa je prosjačla, da ne moreta potem sama vzdrževat, pa bla bla bla...(podrobno ti lahko pišem na ZS).
Jaz sem enkrat potem mojem rekla, da sem se odločila, da tako ne gre več naprej in grem (otroci vsekakor zraven), on pa se naj odloči -ali gre, ali ostane. Pa ni niti pomišljal, da bi ostal. A takrat se s taščo že ni dalo več pogovarjat ..... - je bila užaljena, da bomo šli, brez, da je  ona sploh vedla -in svetovala.
Pa še in še bi lahko gobvorila..

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.2.2006 8:49:23   
kalbo
No, tko se s taščam dela.....

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.2.2006 10:09:55   
ma-ja
Anonimna - evo, to je tudi naša zgodba. Čisto taka, le da imam probleme s svojimi starši. Moja mama in oče sta kar naprej pri nas. Saj sem že tisočkrat znorela, pa prav nič ne pomaga. Potem pa še sestra veselo brska po stanovanju in mimogrede kaj vzame, ker misli, da kar lahko. Ko sem pa znorela, pa sem spet jaz tista ta grda izpadla. To je zgodba brez konca. Glede na cene stanovanj, pa nimamo prav nobene izbire.
No, smo se pa letos vseeno zmenili, da naredimo čisto svoj vhod in zapremo stopnišče. Tako bomo imeli svoja vhodna vrata in jih bomo striktno zaklepali. Pa naj zvonijo. Mami sicer jamra kako bo potem pazila na otroke, pa mi je čisto vseeno, ker jih itak ne tako dosti.
Tudi jaz ne vidim druge rešitve kot tako kot jo bomo naredili mi ali pa res iti na svoje. To pa potem spet prinese cel kup problemov user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.2.2006 10:25:37   
Anonimen
Najprej se vsi pogovorite za mizo. Če pa to ne bo pomagalo, pa ključavnico zamenjaj.
No, če vaju bodo pol iz hiše metali, pa itak vesta, da nikoli nista bila dobrodošla.
Vso srečo ti želim.
Jaz vem, da nikoli več ne bi živela skupaj ne z mojo mamo ne z njegovimi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
16.2.2006 10:46:30   
rey
Saj sem vam rekla, on ne upa reči nič, če bi rekla jaz bi bilo to grozno, že tako me imajo za "sociopata" po njenem stokovnem mnenju. Verjamte da sem na začetku rekla a sem ugotovila, da je bolje, da ne rečem nič. Mož pravi: to so moji STARŠI!!!, ki so toliko naredili v življenju zame. Naredili so toliko kolikor pač stariši naredijo za otroke. Ampak on ima pač sindrom manj ljubljenega sina. Mlajši sin je v tej družini vse: bog in ..., moj mož pa kot nekakšen nebodi ga treba, dober jim je samo, če kaj rabijo od njega. In on zato ker poiskuša priti do te ljubezni, kot jo dajejo njegovemu bratu, naredi vse, da bi jim ustergel, bi ga imeli rašji ali kaj jaz vem. Brat ne "šmirkla" nobenega. Večkrat je tudi zelo nesramen do njih a je vseeno zlata vreden. O njegovi punci imajo podobno mnenje kot verjetno o meni, ker sem glede nje slišala na lastna ušesa.
Ena ni je namignila naj se pogovorim, kot sem to storila glede rož. Pa to ni bil ravno pogovor. Možu sem rekla naj jih ji odnese gor, ker imam svojih dovolj in preveč, a jih ni upal, stale so v predsobi, dokler ni prišla in jih videla in ji je potegnilo, da so tam z razlogom. Vprašala je kam jih bom prestavila in sem rekla, da naj jih ona odnese, ker jih nimam kam dat. Morale bi videti začudenje na obrazu in zakaj, da saj bi jih pa lahko dala tja in tja. Reka sem ne in je z dolgim nosom odnesla rože. Ob prvi priliki je kupila možu za darilo lončnico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.2.2006 11:15:55   
kepa*
jaz bi na tvojem mestu znorela! In kako lahko prenašaš moža, ki jim je ves podložen in prestrašen? Kaj mu ni vaša družina prva. Punca, vzemi se v roke! Da bi meni kdor koli šaril po stanovanju? Dobim kar kurjo kožo. Tastova partnerka mi je na začetku najine zveze enkrat neki sesala, ker je dobila nek poseben sesalec, ko mene ni bilo doma. To je bilo potem veselo.user posted image
Poskrbi za red in mir. Če ne bo šlo zlepa, bo šlo pa z grda. In poskušaj odpreti oči svojemu možu!

Letos pa bo!

(odgovor članu rey)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

ti je dogčas?
muška

da (37%)

ne (63%)

Število vseh glasov: 228

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!