Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: 2 Sraki Ne pretiravaj z nakupom, raje počakaj da vidiš kako in kaj in potem pojdi in nakupuj dalje. Za nego potrebuješ: - gel za umivanje ali trdo milo - nekaj za počesat (meni najbolje gumjast glavnik) - mazilo za ritko (hladilno mazilo) - robčki za nego ritke (Muller varianta) - bepanten za vneto ritko -fiziološko razstopino( mini pakiranje od niveje ali kaj podobnega) - alkohol iz lekarne za popek - palčke za ušesa posebne za otroke +vato za natrgat za čišenje noska - 4 kopalne brisače za brisanje po kopanju - 30 komadov tetra plenic mi jih mamo 20, pa je dovolj, ker za previjanje uporabljamo previjalne podloge za enkratno uporabo iz Muelerja + tiste manjše krpice, bele z barvnim robom - mi jih mamo 3 pakete, not jih je 6, ker naš sonči dost poliva + kakšen slinček iz istega razloga - 1 paket plenic za novorojenčka, 1 paket 4-6 kg - gazice za čiščenje popka - banjica za kopanje če imaš možnost tudi čebriček - mi ga imamo, banjico smo uprabili ene 5-10x, ker se kopamo v taveliki banji, namakamo pa v čebričku Za oblečt: - 2-3 kompletke iz pliša (posebej hlače in posebej majica, zato da je dlje časa prav, ker če imaš pajaca je hitro premajhno - je pa fino met kakega pajaca, sploh za spanje. Jopice naj imajo zadrgo, ker je lažje regulirat temperaturo otroka) - 5-7 bodijev z dolgimi rokavi (za moje pojme na preklop ne, ker imajo zgoraj ob vratu preveliko odprtino v obliki črke v in jim potem piha, sploh pozimi za vrat - jaz ga čez oblečem majčko skratkimi rokavi, pa je sonči moderen in še piha mu ne. Zato navadne bodije z dolgimi rokavi, ki imajo ob vratu gumbke oz. drukerje za zapenjat, zopet iz istega razloga ne brez ker so odprtine pri vratu prevelike) - 5 majic z dolgimi rokavi (nujno je zapenjanje z gumbi ob vratu, ker drugače je problem spraviti tako majico otroku čez glavo in ga res preveč mučiš). - 4 pari tanjših nogavic - 4 pari debelejših nogavic -4 pari žabic za hladnejše izhode od doma - kakšna vreča za ven ali pa pajac - dekica (najbolje bombažna, v HM-ju dobiš solidno) ali pa v Muelerju - kapica za ven, za prve dni po kopanju pa eno tanjšo za notri Na potepanju in za spanje: - voziček midva sva kupila voziček preko neta za 130€ novega in zdej sva mu kupila še enega za 170€ -tko da imava dva vozička za ceno niti enega - se mi je zdelo butasto kupovat voziček za 400€ in več, ker poznam otroke, ki se nočejo vozit v vozičku - lupinica - morda tudi košara za na voziček, katero lahko uporabljaš tudi prve 3 mesece namesto posteljice - če nimaš košare, obvezno potrebuješ zimsko vrečo, ker ne rabiš otročka tko zlo oblačit, ko greš na sprehod, kar je fino, če se pelješ z avtom, pa otroka ven, pa not ;) - posteljica in posteljnina, ter nekaj za naokoli posteljice da otroku ne piha - jaz sem sama naredila posteljnino in ščitnik - blago me je prišlo kakih 20€ ceneje kot posteljnina iz Odeje - pa ni med najdražjimi
|