|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj potrebuješ za novorojenčka
25.3.2005 6:21:33   
ery
Dobro jutro punce.

Jaz bi pa prosila za kak seznam, kaj moraš nujno imeti ob prihodu novorojenčka? Od majčk,pleničk, pajacev, bodijev..?

Res pojma nimam, koliko in kaj bi sploh potrebovala..

Hvala za odgovore pa lep dan!

papa
ery
Neposredna povezava do sporočila: 1
25.3.2005 6:41:02   
pegy

Če boš hodila v starševsko šolo boš tam dobila seznam kaj približno rabiš.:rozica:

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.3.2005 7:43:42   
darjatimci
Res je najboljša varianta hodit v materinsko šolo,kjer dobiš vse nasvete kako in kaj ob prihodu novorojenčka.
OBENEM ČESTITKE ZA MATERINSKI DAN VSEM SKUPAJ:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.3.2005 9:22:48   
Anonimen
Če nimaš nobenih oblačilc, ki si jih dobila od kakšne znanke, potem je nabolj enostavno in najceneje, da si izbereš paket z oblačili. Jaz si ga sicer nisem, sem pa dobila od sorodnice vsa oblačilca iz paketa. Vključno z vsemi darili sem imela dovolj za prve tri mesece, nekatera oblačila tja do 6. meseca. Potem pa že vidiš kaj rabiš in si sproti lahko kupiš.

(odgovor članu ery)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.3.2005 9:47:33   
Anonimen
Po mojih izkušnjah (rojen marca) rabiš kakšnih 6 bodyjev (raje kakšnega več), saj v začetku oblačiš po dva naenkrat, pa dvakrat bruhne, pa zmanjka. Pa kakšne 4 komade plišastih žabic. In seveda copatke, 2 bombažni kapici in eno bolj toplo, npr. iz flisa, in kakšna toplejša oblačilca za ven. Kakšno mehko jaknico na primer in debele hlačke od trenirke. Pa kakšna jopčka tudi ne bi bila odveč. Sicer je pa ogromno odvisno, koliko pereš oziroma kako hitro se ti suši. Dekice seveda tudi ne boš pozabila, imej kakšno bolj debelo, toplo, super pa so tudi tiste bombažne, raztegljive. Jaz sem imela eno tako, ki je imela na eni strani bombažen flis, na drugi pa bombažen jersey. Tisto je bila kot ena Tiborjeva druga koža. Kupila sem jo pa v Arielu. Res nepogrešljiva. Kar se oblekic tiče, je tudi veliko odvisno od tega, kdaj boš rodila. Za poleti so za majhnega dojenčka odlične mako žabice, čim tanjše.
Tetra plenic imaš 20 po moje čez glavo, pa tiste bombažne krpice, iz istega materiala kot tetra plenice, obrobljene z barvnim šivom, so tudi uporabne. Za umivanje in brisanje.
Potem pa še kozmetika: rabiš kamilice, da jih bo skuhala za kopel, pa eno otroško milo, ko se boste začeli militi. Ka kakšno olje za premazati pregibe po kopanju. Palčke za ušeska tudi niso odveč, pa mna hladilno mazilo za ritko ne pozabi. Najboljše je po moje kar tisto iz lkarne. Eni potrebujejo tudi fiziološko razstopino in alkohol za čiščenje popka, pa verjetno potem tudi sterilne gazice. Tehga točno ne vem, ker so pri nas popek takoj po rojstvu zamrznili, tako da je imel takoj čisto nomalen popek, kot pač odrasli ljudje.
Gotovo sem kaj pozabila. Pleničk za enkratno uporabo najbrž ni treba posebej omnjati, če se boš seveda odločila zanje. Res je najbolje, da greš v materinsko šolo, ker tam ti bodo tudi dali spisek, kaj vzeti za v porodnišnico za mamico in za otroka.

(odgovor članu ery)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.3.2005 9:54:00   
Urška*
Evo, ko sem bila jaz noseča, sem si to nabrala na RR.

SEZNAM

OPREMA ZA NOVOROJENČKA!!!

LEŽIŠČE:
- postelja, košek ali zibelka z varnostno ograjo
- trdna podlaga "pena, žimnica, vzmetnica"
- gumirano platno za zaščito postelje Gaz nimam)
- kovter + deka
- 2 rjuhe
- prevleka za kovter
- jaz imam pojstlco in zraven še tiste spužve, ki se jih da okoli

OBLAČILA:
- 60-80 tetra planic "80*80" "če boste uporabljali plenice za enkratno uporabo, potem zadostuje 30 plenie"
- 7-10 povijalnih plenic
- 6-10 dolgih hlačk s stopalci "pajaekov,ki se zapenjajo na ramenih" - jaz tega nimam in niti ne bom nabavila, ampak imam 5 hlačk takšnih kot žabiee
- 10 bombažnih majčk, dolg rokav "mako, tetra"
- 1-2 topla kompleta "nap.: pliš" ; pozimi tudi eopatki (2X) rokavičke in kapiea
- 1-2 tanki bombažni kapici "mako, tetra"
- 1 topla vreča ali pajac "bunda" za hladne dni
- 1-3 pare nogavičk ali copatkov
- jaz imam še tri pižamice bombažne 56 in 3x 62 št.

Nekatere pravijo, da ne kupuj manjše od 62, druge, da ja. Prve mesce je baje samo v pižamici tako, da sem jaz kupila samo 3 56 in en kompletek za iz porodnišnice, ostalo večina 62. Št. baje, da preraste v 1 mesecu.

ZA NEGO OTROKA: - mandljevo ali olivno olje
- otroško trdo ali tekoče milo
- hladilno mazilo
- zaščitna krema za obraz (ribje mazilo, Malček mazilo)
- škarice z zaobljenim konicami za striženje nohtkov
- gost glavnik in mehka ščetka za nego lasišča
- bombažna vata + kobacaj krpiee
- 70% alkohol
- fiziološka raztopina za nos
- gazice ali krpice za umivanje
- manjša plastična posoda za umivanje
- plastičen vrč za vodo
- plastična kopalna kad - banjiea - jaz sem naročila celo previjalno z banjico
- 1-2 kopalni brisači – večji
- 2 rokavici za umivanje
- vodni termometer

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.3.2005 9:55:20   
Urška*
KAJ RABIŠ ZA DOJENČKA:

OBLAČILA (ne kupovati manjše od št.62):
- 30 kom tetra plenic
- lOkom povijalnih plenic; 5 kom za široko previjanje - 12 kom krpic za kopanje
- gaze
- lOkom bombažnih majčk - mako
- tetra maj čke
- 8 kom bodi z dolgimi rokavi
- 6 kom bodi s kratkimi rokavi
- 3 kom žabic do pasu
- 2 kom hlač z naramnicami
- 5 kom plišastih pajackov
- 2 kom bombažnih pajackov
- 4 kom bombažnih kapic
- 2 kom pižama (pajacek)
- 1-2 kompleta
- 3 kom nogavičk, copatk
- 2 kom brisač za kopanje
- 2 kom dekica
- 1 kom blazina za na tla
- komplet za iz bolnice

ZA HRANJENJE:
- steklenička za mleko (220 ml) - od 0-6, velikost 1, NUK s silikonskimi nastavki - steklenička za čaj (125 ml)
- 2 dudi
- ščetka za čiščenje stekleničk
- slinčki

ZA NEGO (priporočajo Bubchen kozmetiko):
- kopalna karl
- vedro s pokrovom (bombažne pleničke ) ali palček zavijalček (pampers pleničke ) - otroško milo, neutralno
- otroško olje, mandljevo ali olivno
- vata
- vatirane palčke
- škarje za nohte (zaobljena konica)
- glavnik ali mehka ščetka za lase
- telesni termometer
- vodni termometer
- hladilno mazilo
- fiziološka raztopina
- 70% alkohol za popek
- sterilni zloženci - popek
- umivalne vrečke (Sanolabor, Tosama)
- Bepanthen mazilo za ritko in bradavice
- robčki za previjanje (ne olje, ne alkohol)
- aspirator za nosek

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.3.2005 9:56:10   
Urška*
ZA DOJENČKA

OBLAČILA:
10 majčk( 62)
4 bodiji (62-68
8 povijalnih pleničk
30 tetra pleničk
3 žabice( 62-68
3 pajaci(62-68
1 pajac(56)
4 zokenčki
2 copatki
1 komplet ( za domov iz bolnice) 4 slinčki
3 bombažne kapice(56-68
1 toplo kapico
1 zimski pajac
1 termoflis pajac

PRIPOMOČKI:
1 flaška avent srednja
2 cuclja št 1
1 flaška avent mala
2 nočni dudici
1 ščetka za čiščenje
1 prsna črpalka
1 prsne blazinice chicco 1 termometer za vodo 1 termometer sobni
1 termometer digitalni 1 posodica za umivanje 1 mizica za previjanje 1 otro posteljico
2 kompl. posteljnine
1 parnpers newbom
1 tummy tub

LEKARNA:
olivno olje
kremo za ritko
alkohol 70%
fiziološko raztopino
spitaderm za dezinf. rok
škarjice za nohte
aspirator za nose kupi v mercatOlju) vložki vir 80
lanolin multi marn krema za bradavice lanolin multimarn blazinice za bradavice

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.3.2005 10:00:19   
Urška*
KAJ VZETI V PORODNIŠNICO

S seboj vzemi:
- moderc za dojenje
- prsne blazinice
- kakšne copate, ki imajo spodaj gumo, ker je v kopalnici običajno vse mokro
- vložke (VIR 80 ali 70)
- krema za bradvice (Multi-murn lanolin, Bepathen moder)
- stvari za osebno higieno (nevtralno milo, zobna
pasta in ščetka, labelo - to je o.k., )
- potrjena zdravstvena izkaznica
- materinska knjižica
- napotnica od ginekologa
- poročni list, za poro čene
- gsm in polnilec

Za novorojenčka:
- 3 terta plenice
- 1 povijalno plenico
- 1 pampersko (New bom)
- 1 žabice
- 1 spodnjo in 1 vrhnjo majico - 1 komplet
- copatke
- odej ico
- avtosedež

Poleg pribora za osebno higieno, sem jaz vzela še črpalko za mleko, modrc za dojenje,labelo(nepogrešljiva stvar),pa nekaj za grickat.
Za tamalega pa vzami kako pleničko, ker v porodničnici imaš na razpolago samo bombažne, oz eno pampersko za ponoči, pa lahko tudi kak svoj pajacek.Če boš imela zraven mobitel ne pozabi polnilca, pa obvezno svoje copate, ker tisti njihovi so bljak.Če imaš daljše lase, ti bo prav prišla tudi gumica.
Aha, pa tudi dudico lahko vzameš zraven, če jo boš uporabljala.

Odvisna kje boš rodila..jaz sem na jesenicah in zelo prav so mi pršle mrežaste Wačke za enkratno uporabo, ker jih tam ne dobiš, pa varnostne zaponke, ker so tiste srajce njihove vse brez knofov, sicer sem imela eno lahko srajco tudi s sabo, ker tam imajo same debele porhanaste v katerih se skuhaš od vročine. pol absolutno modrc za doje~e, blazinice za dojenje. črpalke jaz nisem rabila, sem pa termofor z vročo vodo, ki jih pa imajo na srečo tam (3. dan namreč zelloooo bolele prsi zaradi navala mleka in topli oblkadki pomagajo), rabila sem tudi fen, ker z mokro glavo ni fino okolletat sploh če je tak vreme kot danes..no fen sem
tudi dobila v porodnišnici. za grickat sem imela s sabo pa nisem nič pojedia - v bitvu sem vse pota1ala obiskom edino flaška z vodo, ki ima oo športen cucelj mi je zelo prav pršla, da sem lahko pila leže med dojenjem. štunfe - če te rado zebe v noge. jaz sem jih mela gor tut med porodom in je bIo super. pol bepanten kremo al neki za bradavice. pa upam da si jih mažež že zdej k res pomaga da ne dobiš ragad. saj kak mesec pred porodom je fmo začet mazat vsak večer. pol pa po vsakem dojenju. pa seveda vse papirje z materinsko knjižico in osebni pribor pa šampone pa to. pa jest sem vzela tut ličila in sem se vsako jutro ko je nega za dojenčke spedenala, da sem saj mal navdiha dobila vsakič k sem se v špegu pogledala pa so dnevi hitreje minil.

-Pripomočke za osebno higieno in nego(ne kakih močno dišečih zadev, ker to utegne ovirati dojenje, saj so novorojenčki občutljivi na mamin vonj...)
-fen
-copate in "japonke za pod tuš"
-kremo za bradavice
-mobitel in polnilec
-dve svoji spalni srajci, ker so tiste v lj.p. obupne
-modrček za dojenje, nogavice
-nekaj malega za branje
-pisalo in blokec za beležnje (prvih vtisov, seznama, kaj je še treba dokupit, vprašanj, kijih boste drugače zagotovo pozabile zastaviti na viziti...)
-nekaj denarja za sladoled ali sendvič-v pritličju imajo zeeeelo dobre in od tiste hrane v porodnišnici jaz nikakor nisem bila sita
-dudico za malega
IN NEPOGREŠLIVO:
-NAPIHLJIV OBROČ-ŠLAUHEK ZA POD RITO-kar zeloooo olajša sedenje, če je presredek šivan
-MALICO OZ.PRIGRIZKE (žitne rezinice, piškote) IN PLASTENKO VODE (po obeh porodih sem bila groooozljivo lačna, hrane pa od nikoder)
Obleke za mamico in novorojenčka pa naj vam kasneje prinese vaš ljubi
Tako. Če se še kaj spomnim, bom še dopisala!
A ja! Pa če imate slučajno vdrte bradavice-nastavke za dojenje

Aja...pa še neke nogavičke za otročička, ker jih baje rado zebe v porodnišnici, pa jih tam ne dobiš. Pa copatke

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.3.2005 11:41:11   
ery
O punce hvala ker ste se tko potrudle. Še posebej tebi Urška!

Maja grem v materinsko šolo, tko da...

LP

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.3.2005 12:08:07   
Pinja
Ja Urška je že vse lepo in prav napisala, samo je pozabila omenit, da so omarice zeeelo majhne in je za tako goro pripomočkov premalo prostora.

Če boš rodila v Lj. dobiš za otročka vse, ne rabiš nič sabo imet, tudi pleničke so za enkratno uporabo. Me prov čudi, da tega na Jesenicah nimajo :zmeden:! Pri nas smo 3x na dan dobile sveže spalne srajce, mrežaste sp.hlačke in brisačo, tko da je bilo za higijeno poskrbljeno. Tiste srajce pa že potrpiš tri dni nosit, ker se je men škoda mojih zdel, ker so ble itak vsakič krvave (3x na dan). Veš česa pa ne pozabi, vložkov VIR 80 in nobenih drugih. Jst sem si kupila VIR 90, pa niso ble ok, ker ne dihajo. Je pa odvisno od človeka, pa če ti kej ne bo všeč, pa dragega prosiš, da ti prinese, da ne boš z dvema kovčkoma hodila :)-:)-.

Copate pa nujno že v sprejemni svoje obuj, ker sem jih jst mela gor do porodne in sem fasala neke glivice :((, pa sem jih mela samo kako uro gor.

Drži se tega, kar bojo rekli v materinski šoli, pa boš imela vse.

lp :sloncek:

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.3.2005 13:36:09   
taška30
Jaz bi pa pristavila lonček k eryjinemu vprašanju in sicer: ali sploh katera uporablja nogavičke za novorojenčka? Vse govorite o copatkih, v trgovini, pa je polno teh malih štumfkov - takšnih kot jih mi nosimo pač, samo manjših...
Predvidevam, da bi se to obleklo pod žabice? :zmeden:

Help!
LP, Taška

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.3.2005 13:38:00   
taška30
Še to, a naj že vnaprej kupim dudo in flaško, jaz še kar naivno (optimistično) mislim, da se bomo dojili, pa bili brez dude?!?
LP, T

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.3.2005 15:03:45   
Anonimen
Ne, nogavičk nikakor ne oblečeš pod žabice. Poleti jih lahko na boso nogico, ko ima hlačke brez stopal ali kratke hlačke. Pa glej, da bodo bombažne. Take, bolj debele nogavičke se pa obleče čez žabice, namesto copatk. Samo pazi da bodo dovolj velike, da ne bo nogica stinjena in slabo prekrvljena, ker potem lahko otročka zebe in je več škode kot koristi od teh nogavičk.

(odgovor članu ery)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
FOTO: Čudež poroda ujet na fotografiji
photo
Veliko žensk ni ravno navdušenih nad tem, da bi jih fotografirali gole in to še med tako intimnim trenutkom kot je porod...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.