|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj po korenčku?
26.4.2009 11:17:46   
Evica22
Mojemu 5 in pol meseca staremu sončku sem pred petimi dnevi začela dodajati korenček (drugače se polno dojiva). Korenček mu je všeč, kot naslednje pa sem mu nameravala dati krompir. Zdaj pa me zanima, kako je to najbolje storiti:
a) spet dati samo eno žličko in čakati, če bo kakšna reakcija;
b) dodati malo krompirja korenčku;
c) kar na začetku dati nekaj žličk krompirja.
Ali mi lahko katera pomaga in pove, kako je to naredila.Lepo nedeljo vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj po korenčku?
26.4.2009 11:27:22   
nia5
Če je korenček vredu prenesel, mu komot zmešaš krompir z korenčkom, če bo kaka reakcija, pol veš da je krompir kriv. Jaz osebno se nisem strogo držala teh pravil po eno žličko in en teden eno živilo, sem po treh dneh poskusila drugo in če ji je bilo všeč sem ji dala več žličk. Edino zdaj pri 11m sem pri jagodah bila pazljiva, sem ji prvič dala le eno.

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.4.2009 13:21:01   
amaya
se strinjam z Nio. Bolj pazljiva sem bila le pri stvareh, ki so bolj alergene: kot so breskve, nektarine, pa sedaj jagode, med, jajca,...Krompir lahko komot daš s korenčkom...

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.4.2009 15:43:22   
mateyka
kako je to najbolje storiti:
a) spet dati samo eno žličko in čakati, če bo kakšna reakcija;
b) dodati malo krompirja korenčku;
c) kar na začetku dati nekaj žličk krompirja.

po moje po želji. nič ni narobe, karkoli od tega user posted image

aja, samo ne preveč komplicirat user posted image drugače pa - itak se ti doji, se nikamor ne mudi user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 26.4.2009 15:44:12 >

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.4.2009 16:31:04   
Evica22
Mudi se mi res ne, ampak sem ful vesela, ko mu je korenček tako zelo všeč in ga res z veseljem je, zato ne bi rada zdaj spet dala samo eno žličko krompirja. Bom verjetno res kar korenčku malo krompirja dodala. Bi še pa nekaj vprašala: ponoči se mi je začel spet ful pogosto zbujati - od lakote. A bi bil že čas, da mu tudi zvečer dam poleg dojke še flaško?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.4.2009 16:59:36   
mateyka
dej raje probaj tudi kako riževo kašico z mlekom zvečer dat, če misliš da ga je potrebno nasisit zvečer. na žlico. se mi zdi bolje kot pa flaša, če se dojita.

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.4.2009 19:16:14   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

dej raje probaj tudi kako riževo kašico z mlekom zvečer dat, če misliš da ga je potrebno nasisit zvečer. na žlico. se mi zdi bolje kot pa flaša, če se dojita.

Se strinjam... za vecerjo mlecno kasico na zlico, pred spanjem se pa se malo podojita... ne uvajaj flaske, ce vama dojenje laufa

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.5.2009 12:44:54   
Evica22
Sem poskusla dat kašico, pa mi je vse ven špuknil, mu je šlo prav na bruhanje. Očitno je moja ziza zakon:)

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.5.2009 14:52:10   
pajčolanka
pol se pač večkrat dojita.
Midve sva se na začetku dojili nekje 2x na noč, sedaj pa že en čas 3-4x na noč...kaj čmo. saj zrastejo.

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.5.2009 12:52:28   
Evica22
JA, saj sem se že sprijaznila z neprespanimi nočmi. Veliki fantki pač rabijo veliko mleka. 

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.5.2009 14:12:56   
Claudi
No jst sm tud pred 14 dnevi začela uvajat GH.Začela sem tako da sm mu sama naredila korenček, čez tri dni špinačo, ki je ni maral, potem  krompirček, čez dva dni jabolčno čežano, zdele sva pa na banani.Zdej mu bom par dni dajala to kar sva že probala oz kej zmešala skupaj....Potem pa naprej na drugo sadje in zelenjavo...

Drugače je pa tud pri nas ponoči bolj kriza...na dve uri zbujanje...pa visenje na joški,pa je prve 3 mesece spal po 5 - 6 ur...

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.5.2009 8:21:18   
MATEJKA_
meni je P rekla takole - vsako živilo dodjat vsaj 3 dni, jaz sem za ziher vzela 4.
tako sem 4 dni samo korenček, pol sem dodala krompir in to kombinacijo dajala 4 dni. pol sem dala krompir+bučka spet 4 dni... vedno 1 že poznano živilo + 1 novo... vrstni red pa je bil pri meni: korenček-krompir-bučke-koleraba-cvetača-špinača-meso-grah-koruza...

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.5.2009 22:11:19   
katja_p
Midve sva pred tremi dnevi začeli z GH, stara je pa 5 m in skor 2 tedna. Drugač se polno dojiva.

Začela sem s korenčkom, jutri bo najbrž še korenček, pol bom pa korenčku dodala krompir - kot ste nekatere to naredila. Nameravam nadaljevati z bučko, pol pa še kako sadje: jabolko, banana. Bom pa ta teden najbrž probala riževe kosmiče zvečer.

Ko bom uvedla vsaj 3 vrste sadja, nameravam potem sadne kašice dajati kot dopoldanski obrok, popoldne pa potem zelenjavo (ker je pač lažje prebavljiva).

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.5.2009 22:13:32   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: Claudi

No jst sm tud pred 14 dnevi začela uvajat GH.Začela sem tako da sm mu sama naredila korenček, čez tri dni špinačo, ki je ni maral, potem  krompirček, čez dva dni jabolčno čežano, zdele sva pa na banani.Zdej mu bom par dni dajala to kar sva že probala oz kej zmešala skupaj....Potem pa naprej na drugo sadje in zelenjavo...

Drugače je pa tud pri nas ponoči bolj kriza...na dve uri zbujanje...pa visenje na joški,pa je prve 3 mesece spal po 5 - 6 ur...

pa poskusite zvečer naredit kašico, kakšno uro pred spanjem, na žlico, riž ali gris, potem pa pred spanjem še dojenje. MOgoče bo tako boljše spal.

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.5.2009 22:22:32   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

pa poskusite zvečer naredit kašico, kakšno uro pred spanjem, na žlico, riž ali gris, potem pa pred spanjem še dojenje. MOgoče bo tako boljše spal.

Kdaj pa naj bi potem ponoč začel odstavljati? Da nimaš slabe vesti, da se je zbudil zarad lakote ... Dobr, če se recimo samo 1x na noč zbudi in je, pol OK. Kaj pa tistim, ko se zbujajo po 3x, 4x in hočejo jest? Hmmm ... ni to glih fajn, najbrž. A je možno, da če bi mu dal zvečer kosmiče, bi pa dlje spal, se ne zbudil iz navade?

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.5.2009 8:00:09   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

Kdaj pa naj bi potem ponoč začel odstavljati? Da nimaš slabe vesti, da se je zbudil zarad lakote ... Dobr, če se recimo samo 1x na noč zbudi in je, pol OK. Kaj pa tistim, ko se zbujajo po 3x, 4x in hočejo jest? Hmmm ... ni to glih fajn, najbrž. A je možno, da če bi mu dal zvečer kosmiče, bi pa dlje spal, se ne zbudil iz navade?

Ni nujnouser posted image . Naš se je od 4-5,5 meseca zbujal na 15 minut, na pol ure, 1 uro. Če je spal 2 uri smo bili veseli. Pršli smo že tak, da sme ga ponoči dojila 3x, pa 2x čaj, pa 10x duda. POl sem pa rekla konec temu in sem začela prakticirat dudo, čaj in joško pa vedno manj. Ene parkrat je bil jok, pa sva ga ignorirala in je zaspal. Zvečer po 6 dobi mlečno kašico, ob 7.30 pa 240ml mleka z 1-2 žlici riževih kosmičev. Tak da lačen ni. Rezultati pa niso bili nič boljši, zbujal se je vseeno non stop. Zdaj pri 6 si sam najde dudo in si jo vstavi, aleluja, končno spimo. Dojim ga le 1x na noč, pa to bolj iz moje navade, nekak še ne morem nehat, ker se mi je sam odstavil čez dan. Pediater nam je rekel, da po 6 mesecu res ne rabi več obrokov. Čaj pa tudi več ne prakticiram čez noč.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.5.2009 8:02:02 >

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.5.2009 9:32:37   
Evica22
Tudi jaz sem včeraj ponoči poskusila z dudo, čajem, božanjem.... pa ni nič zaleglo. Malček je začel tako neusmiljeno jokati, da se mi je zasmilil in sem ga dala na zizo. Vem, da ne bi smela, ampak mi ga je bilo preveč hudo poslušati. Kaj pa sploh pomeni prespana noč? Od 8 zvečer do 4 zjutraj npr.?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?