Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 11:11:00
|
|
|
|
eva1
|
Ojla! Evo ze rabimo pomoc! Moj Lukec je star 11 dni, in ze od samega zacetka je na 3-5 ur! V porodnisnici so mi rekli, da je vrjetno to samo zacasno, ker se ima zalege iz trebuha, da bo potem jedel pogosteje! Ampak se vedno tako jemo, ponoci na 5 ur, cez dan obicajno na 4! Danes pa mi je patronazna rekla, naj ga zbujam na 3 ure, ker kao da je od 10-15 dneva neka kriza pri otrockih in da je potrebno da pogosteje jejo(al neki tazga)! Meni se do zdi cisti nesmisel, kaj pa ve mislite? Naj omenim se to, da smo se rodili v 3500g, po treh dneh shujsal na 3100, sedmi dan smo imeli ze 3520g, danes 11 dan imamo 3710g-se pravi se lepo redimo! Je rekla patronazna da se se prevec redimo in da je vse ok-se pravi zakaj naj ga potem zbujam in mu ritem mesam?! Kaj ve milsite? Lp, Eva in Luka
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 11:12:49
|
|
|
|
kaja11
|
Če se lepo redi ga jaz ne bi zbujala.
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 11:12:55
|
|
|
|
malika
|
ne ga zbujat, saj se čisto lepo redi. :sloncek:
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 11:14:37
|
|
|
|
Lenny
|
Če mene vprašaš, ga ne bi budila. Glede na to, da lepo napreduje in da je dete zadovoljno, se zdi meni bujenje za hrano odveč. Ti miški se tako zbudijo, ko so lačni. Jaz nasveta sestre pri pediatru nisem upoštevala, pediater ni imel pripomb, dete pa je zadovoljno spalo in jedlo tako, kot mu je takrat pasalo. Pozdravček in lepo se imejte!
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 11:14:44
|
|
|
|
taj2004
|
Taj se je hranil tudi na 4 ure pa ni bilo nic nareobe. Tako da mislim da ni potrebe, da bi ga zbujala, razen ce smatras, da ti premalo poje ali da se premalo redi. Pa ce ni tecen.:)- LP Petra
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 11:15:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz ga ne bi zbujala. Se bo še prekmalu sam začel.
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 11:15:03
|
|
|
|
Jetka
|
Pri nas je bilo nekaj podobnega, pa nam je potem na prvem pregledu pediatrinja rekla, da zbujanje ni potrebno, saj lepo raste in se redi. Naj bomo srečni, ker ponoči ni treba kar naprej vstajat.
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 11:15:52
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Ojla, če se mali zadost redi, pol ni panike in ga pusti spati. Še prekmalu se boš lahko pogosteje zbujala tako, da sedaj uživaj, degler ti pusti spati. Moja mala je še dlje spala ampak je bil problem, ker je hujšala in sem jo zato morala zbujat. Bo že povedal, kdaj bo lačen. lp
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 11:18:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne diraj lava, gok spava ;) Spanc je bolš kot žganc ;)
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 11:21:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Samo poglej al bino, kolk spi.
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 11:39:29
|
|
|
|
Gina
|
Vsak človek rabi mir ponoči. Ne ga budit. Uživaj zraven.
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 11:49:47
|
|
|
|
Andra
|
Zdravo, veš kaj, če dete spi, ga ti kar pusti, sploh pa ker lepo pridobiva na teži. Moja je že v porodnišnici spala po šest ur, ker je bila sita in je niti tam nisem pustila nobenemu zbudit. Doma od prvega dneva prespi celo noč. Zvečer ji dam okrog desetih zadnji obrok, potem pa spi zjutraj do šestih ali sedmih, se naje in spi še do desetih. Čez dan se hraniva nekje na tri ure in pol.
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 12:32:18
|
|
|
|
Lunca1
|
Pusti Lukca naj spi.Tale tvoja patronažna je pa tud mal čudna, najprej pravi da ga budi, po drugi strani pa da se preveč redi.:zmeden: Tudi Pina se je tako dojila. Podnevi na 3-4 ure, ponoči pa na 5 ur. Boste vsaj normalo spali ponoči.:bravo::bravo::bravo:
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 12:38:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Se strinjam, ne ga zbujat. A ne, kolk smo mi vse pametne?
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 12:48:58
|
|
|
|
Jančika_
|
No, da še jaz pristavim lonček - ne ga budit:)-!
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 13:39:56
|
|
|
|
Erdbeere
|
Samo zbujat ga ne sej lepo pridobiva...moja je tud na 4 ure jedla včasih tud na več (8 ur)
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 14:06:33
|
|
|
|
mamsi
|
No men je babca rekla, naj jo zbudim, če bo čez dan spala več kot 3 ure skupaj, da bo ponoč boljš spala, no in sm jo upoštevala, zdej mi spi pa pol ure in nič več. Tko, tolk o babcah. Jest svojga druzga otroka sigurno ne bom budila.
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 14:09:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni je bilo v bolnišnici tako grozno to bujenje na ure. Otrok je jedel če je hotel ali ne! Ko sem prišla domov je nisem nobenkrat zbudila. Že sama pove kdaj je lačna. Ponoči spi zdaj od 20.00 do 5.00 in je ne budim! Je podnevi od 3 ur do 5! Zredi se pa cca. 30 g na dan! Bojana
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 16:22:52
|
|
|
|
bskrle
|
NE ZBUJAJ GA, ČE SE normalno razvija. A je kaj zlatenčen?
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 19:28:34
|
|
|
|
eva1
|
Hvala za dogovore-se bom drzala vasih nasvetov! BSKRLE-ja malo ima zlatence-ko so mu v bolnici vzeli kri, so rekli, da je vse v mejah normale in da bo zginlo do 6 tedna! A ima to kasno vezo s spanjem? Lp, Eva in Luka
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 19:33:27
|
|
|
|
Magi*
|
evo meni je isto patronažna tko rekla na začetku. in sem bila vsa iz sebe. a budit otročka, ki spi kot angelček??? Zarja se je tudi lepo redila. nekaj dni sem jo budila, pa sem jo samo ornk razdražila. celo zapisovala sem si kdaj je jedla, koliko časa, kdaj je lulala, kakala itd. znanstvena fantastika. potem sem pa popi..... in se predala svojim občutkom. in Zarja je danes srečena, skoraj 7 kilska 3-mesečnica. in še vedno rada pančka. zato: nikar ga ne budi, če lepo napreduje. zaupaj sebi in dojenčku.
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 19:43:46
|
|
|
|
Magi*
|
Eva1 pa še to: zlatenični dojenčki več spijo in majo manj apetita - posledično ne pridobivajo na teži. če pa tvoj Lukec rad papca in se redi ni nikakršnih razlogov za skrb. sploh si pa napisala, da so bili izvidi v mejah normale. BTW: nam so v porodnišnici rekli, da je vse OK, patronažna nas je pa poslala nazaj na odvzem krvi. in je bil bilirubin rahlo povečan, vendar ni bilo potrebno nič ukrepati. kot že rečeno nas je zdravnica samo opozorila naj bomo pozorni na apetit in napredovanje v teži. pa dojeni dojenčki se ne morejo preveč rediti. tudi to nam je razložila prijazna pediatrinja. uživajta z malim Lukcem in se pridno crkljajta in razvajajta.
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 20:20:30
|
|
|
|
žiža
|
Naj malo dete spi! Če ni lačen ne bo nič pomagalo, če ga boš budila. Pri nas je bil problem, ker je premalo jedla in mi je bilo naročeno naj jo tudi zbujam. Haha, a misliš da je potem jedla? Zbudila sem jo, jo pristavila, ona je 2x potegnila potem pa zaspala. Sem samo dvakrat probala. Res je bolj spanc kot žganc
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 20:24:00
|
|
|
|
puncica
|
Jaz ga na tvojem mestu ne bi zbujala tamal že ve kdaj je lačen in bo pač takrat jedel.Pa še redi se čist vredu. siten verjetn ni. Po moje se bodo obroki še spreminjal. Pač očitno se dosti naje pri enem obroku. A poliva ti veliko?
|
|
|
|
Kaj pa ve mislite-pomoc!!! 23.3.2005 23:28:59
|
|
|
|
JASNA D
|
No ravno zaradi takih neumnosti in ostalih nesmislov imajo patronažne sestre pri meni prepovedan vstop! Kljub temu, se je zadnjič spet prguncala na vrata, težila eno uro, potem pa sem ji še enkrat (menda petič ali šestič) prijazno povedala, da ne želim nobenega več videt z njihove strani. Itak pride vedno druga (tudi v začetku, ko hodi 3 krat tedensko), vsaka pove drugač, ena je imela vsrane roke pa črno za pogriženimi nohti.... Skratka - jaz sem obema pustila spati njihov zaslužen spanec (še prehitro ju je minilo - po 14 dneh, oba sta 15. dan svojega življenja fasala kolike:((:((:(( ), na kraj pameti mi ni padlo, da bi jih budila. Saj ko so lačni, itak začnejo cmihat, če ne že tulit. LP in lepo spite! Jasna
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?