dalia8184
|
Jaz več ne vem, kaj naj si mislim... prebrala sem kar nekaj odgovorov dr. Pušenjaka v rubriki ginekologija na forumu MON (verjetno ste tudi ve že kaj brale), tudi sama sem mu postavila par vprašanj, ampak po njegovih odgovorih sodeč, so vsa zdravila, vse preiskave in nasploh vsa pomagala pri zanositvi in v nosečnosti...ODVEČ. Številne (bivše) nosečnice pišejo, da so imele težave in dobile razna zdravila (Dabroston, Prometrium, Buscopan...) in da je bilo bolje (včasih tudi ne, kar je normalno)... dr. Pušenjak pa povsod piše, da sploh ni nekih trdnih dokazov, da bi ta zdravila kaj pomagala (?!?!?!)..... Kaj pa vam pravijo vaši ginekologi??? ima kdo G, ki je drugačnega mnenja in ima kakšne ideje, kaj bi lahko pomagalo, če se pojavijo težave? Napisal je tudi, da so razne raziskave skoraj odveč itd. Sem vprašala, če je kakšna možnost, da greš že po enem SS na kakšne posebne preglede, pa je napisal, da nikakor, šele po treh SS (kar je meni čisto nehumano). In da lahko itak samo pogledajo, če je pri obeh partnerjih kromosomsko kaj narobe, ampak tudi če je, se ne da pomagati... (????????) Če jaz njega prav razumem, smo torej prepuščene na milost in nemilost narave??????????? In zakaj potem številni ginekologi predpisujejo razna zdravila, delajo preglede (npr. če je sluznica ok, če ni kakšne pregrade,... ipd.).... Ne vem, ampak mislim, da je on precej naravnan k šparanju. Nisem pričakovala tega, glede na to, da se obračamo na razne forume in postavljamo vprašanja, ker ne želimo obupati in ker nas zanim, kaj vse se da narediti. Seveda vedno več zdravnikov špara in če se sam ne pozanimaš, kaj vse bi ti lahko pomagalo, lahko ostaneš brez vsega... žalostno, res! :( EN ZANIMIV PRIMER: Sem prebrala na tem forumu, je ena punca napisala, da je imela dva zaporedna SS-a in seveda so ji tudi rekli (kot vsem ostalim), da je to pač naravna selekcija in da pred tremi SS-i ne more na nobene preiskave... pa se je razkurila, da to pa že ni zgolj naravna selekcija in zahtevala, da jo malo bolj pregledajo! Odkrili so, da njena sluznica v maternici ni ok, dali zdravila in v tretje je donosila zdravo dete. Samo toliko o tem, da so splavi naravna selekcija... ja, za izgovor, da ni treba pomagati in da lahko spet - ŠPARAJO!
|