kimba
|
Ne želim obsojati nobenega in njegovega mnenja. Sama imam prijateljico, ki je 7 let trpela nasilje nad njo, če je rakla da bo odšla ji je isto grozil da ji bo odvzel otroke in vem koliko je ona prejokala, ke ni vedela kaj naj stori. Jaz sem ji lahko bila samo za pogovor, povedala sem ji kaj bi jaz naredila, ampak da odločit se mora pa ona, ker se bo ona soočala s posledicami ne jaz. Ne bom pozabila ko je bila njena starejša hčerka stara eno leto, sem jo peljala na urgenco, ker ji je pač njen zlomil nos (razlog za to je bil ker mu ni želela spakirati stvari, ko mu ji je povedal s kom jo je že prevaral) in kako sem jo jaz prosila, da naj gleda na svojo hčerko, koliko trpi otrok, vendar ona ni imela moči in tudi strah jo je bilo, ker ji je skoz grozil z odzemom hčerke (bila je brez službe, on je takrat imel službo). Pa je potem on malo sol potočil in ga je sprejela nazaj. To se je nadaljevalo skoz, celo prepričal jo je da se je poročila z njim ko je drugič zanosila. No sedaj je eno leto odkar živi sama z otroci. Čez noč je pobegnila, ker se je spravil na mlajšega otroka (ona je skoz rekla, da ona lahko trpi, da ne ve pa kako bo če bi se spravil na otroke, ko se je to zgodilo je šla), čez noč je ostala brez strehe nad glavo, brez dohodkov, odšla je v varno hišo. Ko se je malo finančno in psihično opomogla si je najela stanovanje in odšla živeti v najem in sedaj je tudi uradno ločena (ravno en teden) in končno uživa življenje. Bivši mož otrok ni videl že pol leta, stike je tudi prej imel pod nadzorom, tudi zelo rad pije in sedaj je sodišče odločilo ponovno vzpostavitev stikov pod nadzorom (vendar ne v nedogled). Tudi njo je strah kaj bo ko ne bo več stikov pod nadzorom, ker to je res človek, ki mu ne bi zaupal niti živali, kaj šele otroka. To je zgodba moje prijateljice in če imate prijateljico v tako težki situaciji, vam svetujem, da ste ji lahko samo v oporo, tudi sredi noči. Jaz imam srečo, da imam zelo razumevajočega partnerja in je razumel kaj meni ona pomeni in ji je tudi on pomagal po najboljših močeh, ni me grdo gledal če sem jo vozila sredi noči na urgenco, če sva cel vikend imela njene otroke, ker je imela ona opravke oz. se je zelo slabo počutila. Tukaj bi rekla hvala partnerju za razumevanje, pomoč in sam ve za kaj še. Pa še rek vem da drži: Prijatelja spoznaš v nesreči in vem da bi tudi moja prijateljica naredila vse zame kar sem jaz zanjo.