skuštrana
|
Bom še semle kopirala, tako za vsak slučaj Kaj narest je sedaj vprašanje? Situacija je takšna, naša prvorojenka bo januarja stara 3 leta, vedno sem jo imela namen dat v vrtec pri teh letih (v skrajšan program). Sedaj je vpis pod vprašajem, ker oktobra pričakujemo novorojenčka. Verjetno bom rodila na Hrvaškem, tako da bomo nameravam nekje začetek oktobra spakirat dol in ostat do poroda (kasneje bi prišli v Slo). Torej uvajanje septembra nima smisla , ker bi jo ravno začela uvajat, potem bi šli na Hrvaško, pa novorojenček....Obstaja druga možnost, da gre v vrtec januarja, kar bi bilo kar fajn, ker se bo nekje januarja ravno odprla nova enota blizu nas, ki je trenutno v prenavljanju in bi se ravno fajn izšlo. Ampak potem je pa spet problem, ker planiramo ostat v Sloveniji do največ maja 2008, potem pa gremo na Hrvaško, tako da spet nima smisla, da hodi v vrtec 4 mesece ...Torej, imam 3 variante: 1. da gre septembra v vrtec, v skrajšan program 2 . da gre v vrtec v januarju, tudi v skrajšan program 3. da sploh ne gre v vrtec, in vse tri variante so pravzaprav vredne en drek ..Nobena ni idealna, moram pa najt optimalno . Res bi rada, da gre naša malo med otroke, saj ni, da nima družbe, ampak otrok pri treh letih že rabi malo svoje družbe, stran od staršev, po drugi strani pa se mi zdi tole tramakanje okoli vpisa in potovanj gor in dol malo preveč za njo.. Sem pa razmišljala še o 4 varianti, da jo vpišem v vrtec še na Hrvaškem pa bi potem bila do maja v vrtcu tukaj, potem maja bi šla pa v vrtec na Hrvaškem..Mislite, da je to preveč za njo, ali pa so otroci tako zelo prilagodljivi, da so moje skrbi odveč Morda je še najbolje, da zaenkrat ostane doma in jo pač vozim na razne igrice, v igralnice, na ure pravljic... Naj še povem, da meni ni problem imat prvorojenko doma skupaj z novorojenčkom, sem pa hotela, da gre malo v družbo zaradi nje same, ker ji bo doma najverjetneje malo dolgčas. No, obstaja še varianta, da smo mi trije cel čas v Sloveniji, ati pa na Hrvaškem, ampak to zame ni opcija .Ali smo skupaj ali pa nas ni. Eh, vse skupaj je ena velika klobasa, še spat ne morem, ko se spomnim na tole...Sicer pa se verjetno res malo preveč obremenjujem