|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj narediti ko otrok ne sprejme varstva pri ...
9.9.2008 14:09:51   
ThinkPink
ko našo skoraj 13m pupo že cca. 2 meseca aktivno uvajamo v varstvo k babici, pupa pa je enostavno ne sprejme?

Torej že dva meseca hodim vsak drugi dan na obisk k tašči, ali pa ona k nam, da bi se mala navadila njene bližine. Zgodi se pa vedno isto - jok, jok, jok, dretje, priklopi se name ali na atija kot mali klopek, noče pogledati ne levo, ne desno, dokler ne gremo domov. Ko gremo ven, pa je spet vse ok, smeh in dobra volja. Ne vem več, kaj naj storim. Iz dneva v dan se bojim trenutka, ko bom jo moralo vso jokajočo pustiti pri tašči (ki je mimogrede čisto ok, prijazna, se trudi, da bi jo naša vzljubila...)

Joče pa na način, da res vidim, da trpi. Cela potna je, mokro glavico dobi v sekundi, cela se trese, prisotne so solzice. Torej se res boji. Ni tisti ipični jok, ko hoče kaj doseči.

Kakšen nasvet morda? Mnenje? Podobna izkušnja?

Hvala!

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 9.9.2008 15:47:19 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj narediti...
9.9.2008 14:13:29   
Kerensa*
Če je po dveh mesecih še vedno enako, potem je že čas, da začneš razmišljati o alternativnem varstvu.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.9.2008 14:15:21   
sazi
Mi smo sina počasi navajali na varuško in je tudi jokal.
Si pustila malo kaj samo z babico? Ker moj mali je kar dolgo jokal vsakič, ko sem ga pripeljala k varuški, pa še preden sem izginila za ovinkom, je utihnil in bil cel dan dobre volje. Še danes je tako, pa je stra 2,5 let (OK, ne joka več). Če sem zraven ali kje v bližini je vse "mamica, mama, kje je moja mama..." če pa ve, da je z dotično osebo sam, se ima pa prav super in me ne omenja.

Je pa stresno, ker kadarkoli sem zraven, me ne izpusti za 5 sekund.

Iz dneva v dan se bojim trenutka, ko bom jo moralo vso jokajočo pustiti pri tašči (ki je mimogrede čisto ok, prijazna, se trudi, da bi jo naša vzljubila...)

Naš mali se zdaj pritožuje, da ne gre k varuški, pa je potem popoldan zmeram ves nasmejan in mi razlaga, kaj vse so počeli. Pač raje bi bil z mamico, ampak tako ne gre. Mu lepo razlagam, da moram v službo in grem.

Neposredna povezava do sporočila: 3
9.9.2008 14:17:45   
Mišni
Včasih je hitro in bolj boleče boljša varianta od počasi in manj boleče, ker se potem to drugo lahko zavleče v podaljševanje kar neke agonije do konca in naprej.
Mi smo imeli tako izkušnjo z vrtcem. Vzgojiteljica nam je razložila, da je po njenih izkušnjah to največkrat tako. Smo jo upoštevali in nam je uspelo veliko bolj kot po uni drugi metodi (počasi z vedno večjo agonijo, kdaj bo kdo od kje ušel), po kateri smo ga uvajali, ko je šel prvič v vrtec in smo ga potem morali za eno leto vzeti ven.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.9.2008 14:31:36   
Anonimen
Včasih je hitro in bolj boleče boljša varianta od počasi in manj boleče, ker se potem to drugo lahko zavleče v podaljševanje kar neke agonije do konca in naprej.

Se podpišem... res je hudo, ker otroka kar na hitro oddaš, ampak je lažje... otrok hitreje sprejme dejstvo, da je mamica morala it. In pogosto starši še do avta ne pridemo, ko je joka pri varuški/vzgojiteljici že konec. Pa še nekaj je zelo pomembno (delam v vrtcu in imam tudi svojo 11-mesečnico kot novinko v vrtcu) - otroka je potrebno dat iz rok, jo ponudit vzgojiteljici, ne pa jo tiščat k sebi... saj namensko je običajno ne, ampak se sami stisnejo kot mali klopki, je pa otroku tako tudi lažje, saj ima nek občutek, da mi osebi, kateri ga damo, zaupamo.
Mi delamo po tem sistemu in do sedaj še nismo imeli nobenega joka, in je ta mala v vrtcu zadovoljna, že od 3 septembra po 8 ur, z predhodnim uvajanjem dva dni, ko smo jo pustili v vrtcu le 1 uro.

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.9.2008 14:49:05   
zinkazi
Pozdravljena!
Ni pomembno, vrtec ali babica. Vsi otroci se počutijo varne le pri starših. Za njih je to grožnja zapustitve. Dolga leta sem delala v vrtcu z otroki do 3 let. Poskušali smo tudi dolgo uvajanje. Nič ne pomaga. Deklico pustite pri babici za krajši čas. Hitro se bo razživela. Ker pa je otroke strah, da ste izginili, bo po nekaj kratkih varstvih problem izginil. Za njeno hitrejše sprejemanje varstva se igrajte skrivanje.

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 9.9.2008 21:17:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.9.2008 15:19:02   
ThinkPink
Hvala vsem za odgovore! Sem kar dobila neko voljo do tega, da res ne vlečem te agonije v nedogled. Ker to res nikamor ne vodi...  Bom naslednjič skušala pustiti otrokinjo pri babici za 15 minut, in nato vedno za več... bom javila, kako nam je šlo.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.9.2008 21:09:48   
Naja31
To pa res ni pravo najavajanje na varstvo pri drugi osebi. Otroka počasi puščaj pri njej mal dalj časa.
.
Moj starejši sin je bil pri tašči v varstvu odkar je bil dojenček. Najprej max. 1 uro, pa potem 2 uri in tako naprej. Tik pred koncem porodniške, je bil pri njej 2x na teden cel "delavnik" in potem ni bilo nobenih težav. Mlajši sin,ki je zdaj star 5 mesecev, je tudi 1x na teden pri tašči. Za zdaj še max 2 uri in pol, ker se še polno doji, ampak ko bo imel en dopoldanski obrok Gh, bo pa lahko dalj.

Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj narediti ko otrok ne sprejme varstva ...
9.9.2008 21:22:02   
atea
mogoče se pa babica preveč trudi okrog otroka
poskusite  tako da babica otroka čisto ignorira
pa tudi naj najprej ona pride k vam na obisk- na kavo in ne čuvat otroka
pa se vi pogovarjajte z babi ter kaj delajta skupaj otrok pa naj samo opazuje
lahko se pa tudi pohecate da se je babi prišla čuvat ker ni rada sama doma
ter še veliko podobnega
nikoli pa ne izginite brez pozdrava
kajti tudi otrok vam ne bo nikoli povedal kam gre in kdaj, kar se obrestuje , ko je otrok že najstnik in še naprej
če mu vi poveste kam grete, kdaj pridete nazaj , se  bo tudi otrok tako obnašal

Neposredna povezava do sporočila: 9
9.9.2008 21:25:33   
Anonimen
To pa res ni pravo najavajanje na varstvo pri drugi osebi. Otroka počasi puščaj pri njej mal dalj časa.

Ja to je pa res kar nekaj, prej kratek obisk in ne uvajanje.
Nasa bejba rabi se danes 10 minut, da se adaptira na drugacno okolje in ko je bila mala,je bilo enako, tudi s sorodniki.

Uvajanje pomeni, da jo pustis tam in ti gres. Ker se znajo otroci obnasati cisto drugace izven tvoje odsotnosti. Potem pa vsak dan tvoj cas odsotnosti podaljsujes. Pa ne za eno minuto user posted image .

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.9.2008 21:31:30   
atea
ko babica pride k vam na obisk pustite otroka da se sam odloči kdaj se vam pridruži
vzemite revijo ter malo pokomentirajte skupaj, nato  vzemite kakšno otroško knjigo ki je še ne pozna ter prebirajte naglas, otrok je radoveden ter bo prišel zraven ter mu pustite da sodeluje kolikor želi, ne ga silit v pogovor
ponavadi otrok najprej opazuje, šele naslednjič ali še kasneje se pa vključi na polno
včasih traja odločitev zelo dolgo, ko se pa odloči je pa za zmeraj
imam primer, ko sem likala pri otroku doma
ko je otrok prišel k meni sem rekla da nimam časa ker moram delat
kako je bilo to presenečenje
toliko časa sem se pustila prepričevat dokler ni rekla naj gre mami likat medve se bova pa igrali ter celo šli na sprehod
prej je pa nevem koliko varušk in dve babici niso smeli merkar
otrok se rad sam odloča , tako kot odrasli
l p

Neposredna povezava do sporočila: 11
9.9.2008 21:38:20   
ribicija
Tako na hitro. Naša je ob taki starosti tudi dobila ful navezanost na naju z ženo in naju nikakor ni hotela zapustiti.
Predlagam da babi pride k vam v vašo stanovanje vidva pa enostavno na skrivaj brez posebnega slovesa odideta iz stanovanja (nekam kjer bosta dovolj blizu -  recimo v bližnji park, trgovino,...).  Verjetno bo mala nekaj časa jokala potem pa bo videla, da vaju ni in jo bo minilo. Pri nas smo ko je mela take finte to par krat naredili pa je bil mir.

Neposredna povezava do sporočila: 12
10.9.2008 13:35:29   
ThinkPink
Uh...to kar ste napisali smo sprobali vse. Babica jo je ignorirala, nič pomagalo. Skušali zamotiti, še večji jok. Naša bejba začne jokati že, ko sliši njen glas, pa je še sploh ne vidi. Tudi do drugih ljudi je sicer bolj zadržana, a po nekaj minutah se navadi njihove bližine in je vse ok. Pri babici pa kriza, kot da bi vedela, da bi jo naj babica pazila. Bom jo jutri peljala tja za 15 minut, saj enkrat se bo pa menda morala nehati jokat, ne?

(odgovor članu ribicija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.9.2008 10:51:24   
katra55
A si jo že kdaj pustila samo pri babici. Ker pri nas se mala joka samo dokler sem jaz zraven, ko pa grem se neha.
Pomoje čuti, da jo boš pustila pri babici in se zato joče.

Neposredna povezava do sporočila: 14
12.9.2008 13:12:30   
massylou
Naša se od nekdaj grozno boji tujcev. Ne pusti se niti pogledat. Enako je z vso žlahto. Niti tašči in tastu, s katerimi skupaj živimo, se ni pustila/ne pusti.
Potem smo pa šli z mojo mamo na morje, pa k babici, pa sem in tja in skupaj ven... pa se je je navadila. Mislim, da je nabolj pomagal skupen dopust, ker je bila stalno prisotna po 10 dni in sta se pač morale gledati.
Sedaj se ful zastopita in mala jo ima rada. Je pa res tudi to, da je naša mama celi psiholog za tamale (debele bukle, seminarji, izkušnje...).

Sicer se pa strinjam: kratki kofetki in uro po uro skupnega časa. Brez tebe.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.9.2008 14:14:21   
frutka_
Preveč cirkusa delate okoli tega samo to je. Bolj jo boš crkljala in pomilovala večji odpor bo imela. Nekje ste ga kiksnili. Mamice so ti super napisala. Pripelji jo in POJDI! In se ne vračaj čez 15 minut ampak pridi nazaj čez najmanj 1uro. V tem času si jo babica sama poskusila porihtat.

Neposredna povezava do sporočila: 16
2.10.2008 21:31:45   
ThinkPink
Da malo obudim temo in se malo pohvalimuser posted image . Tak ste mi fajn svetovale, da sem se lažje in bolj odločno spoprijela z našo težavico.

Pupo sem po vaših nasvetih nesla k babici in pustila tam prvič kar za eno uro (sem pa vsake 5 sekund pogledala na mobitel in me babi nič ni klicala), drugič za uro in pol, potem pa dve, danes je bila pri babi že celo dopoldne.

Jokec je samo, dokler sem prisotna, po 15 sekundah, ko zapustim stanovanje, pa je vse ok. Zdaj že dovoli, da jo babi nosi okoli, se igrata skupaj, celo sama je zaspala na postelji (hm...a doma pa ne more?) Edina težava, ki nas pesti, pa je, da noče nič jesti. Samo sem zaenkrat ful vesela, da je sploh tako kot, slej kot prej bo tudi že kaj pojedla.

Otroci so ene skice. Mene ima tako pogruntano, da ne morem verjeti. Ves tisti vik in krik je bil torej samo zato, ker je na vsak način preiskušala, kako me lahko nasračka, da bom popustila.

Še enkrat hvala vsem, ki ste me skušale postaviti na realna tla.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.10.2008 21:33:26   
frutka_
Bravo! Za veliki korak od mamice!Saj še bo vedno tvoja!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 18
4.10.2008 21:13:28   
picola1
Čestitke tudi od mene, res si fajn to speljala! Jest bo pa že začela, ko se bo malo adaptirala na novo situacijo.

Jaz se z vsako tako izkušnjo (odstavljanje od prsi, odvajanje od dude, uvajanje v vrtec) naučim, da je pri otrocih treba bit ODLOČEN, ker ko se ti nekaj res odločiš, potem je za otroka ta stvar veliko lažja, kot pa če še sam ne veš, če delaš prav ali ne... Je nekaj dni res jok, ampak po parih dneh gre hitro na bolje...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?