Sa.Ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin Pri vsakem poklicu je potrebno upoštevati etični kodeks in neupoštevanje le tega, lahko privede delavca pred disciplinsko komisijo. Definitivno tja sodi in v našem vrtcu tam tudi pristane tisti zaposleni, ki bi tako ravnal kot so določene vzgojiteljice , ki jih omenjate. S tem mislim, da nima nobena pravice povedati, kdo je otroka ugriznil, ker je v tistem času, ko je otrok v vrtcu zanj in za njegova dejanja odgovorna ona- vzgojiteljica. Nikakor ne starši,ki so v tem času odsotni. To pomeni, da ste lahko upravičeno jezni ali pa svoje pritožbe v prvi vrsti naslovite nanjo in od nje zahtevate , da stvar uredi. Na njej je potem, kako se bo stvari lotila. Najbolje je to s pogovorom s starši malega " grizlija" in ob tem iskanju rešitev da se stanje izboljša. To, da staršem ogrizenega otroka lepo servira kdo ga je obgrizel, je totalno nestrokovno, saj s tem prelaga odgovornost na starše in hkrati povzroča nesoglasja, prepire in privat obračunavanje med starši. Najbolje je , da postavi pred vrata kar ring in se lahko starši fino med seboj spopadajo. Meni osebno je medsebojno grizenje otrok nekaj najbolj griznega, ker je to tako težko predvideti in preprečiti. Vendar se vse da, če se hoče...pa tudi mora se! Seveda je potrebno tu tesno in istosmerno ravnanje vrtca in staršev in če to deluje tako, pozitivni rezultat zagotovo ne izostane. Seveda se najdejo starši, ki vztrajno trdijo, da njihov otrok doma ne grize, pa da gotovo grize v samoobrambi, pa....Vendar je tudi s temi potrebno najti skupno pot in cilj. Zagotovo ni prijetno prevzemati otroka s podpludbami in ugrizi, prav tako pa je grozno poslušati vsakodnevno da tvoj otrok grize. Prav ti slednji starši so nemalokrat čisto obupani in ne najdejo rešitve, ker se doma res trudijo, da bi otročka tega odvadili. Zagotovo ni rešitev v tem, da ga starš žrtve napade, po možnosti zmerja in mu grozi ...kaj lahko se namreč zgodi, da bo tisti otroček, ki je bil še včeraj žrtev, jutri že veselo grizel prijatelje... Hja, v dela in naloge vzgojitelja sodi še marsikaj in ne le menjavanje plenic in kofetkanje... veliko stvari je prav neprijetnih ...vendar....ga ni poklica, ki bi ga raje opravljala kot tega... Izkušnja moje sestre: vzg je povedala kdo je ugriznil, moja punčka je sestrična enemu in drugemu in tako je naša govorila kako ima ta ogriženi urco na roki. Moji sestri nič jasno. Vpraša čez en teden če njen poba še grize in vzg je samo pogledala debelo. Ker ta ki "naj" bi kao grizel, sploh ni grizel. Rezultat: eni in drugi starši se gledajo od takrat "zelo lepo". Ker je mati ogriženega razlagala kako je ta in ta poba grizel njenega. Totalno nestrokovno narejeno, poleg pa še en kup lažnih informacij, ki so seveda prizadele mojo sestro. Urejala je zadevo višje od vzg. Je tega treba? Preberite zelo dobro post od Pelin.
|