|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj narediti?
10.2.2007 14:32:43   
monja79
Pozdravljene!

Včeraj smo dobili prvo položnico za vrtec in me je skoraj kapuser posted image . Mali (13 mesecev) je začel hoditi v vrtec z januarjem, vlogo za znižano plačilo vrtca smo oddali v decembru, ko smo ga vpisali in dobili prosto mesto. Sedaj še nismo dobili odločbe, na položnico pa so nam dali 40 % plačilo kar brez odločbe. Kako touser posted image ?????

Pri vsem tem dragem plačilu vrtca pa se nam poraja še eno vprašanje. Glede na to, da sem zaradi ponovne nosečnosti doma, ne vem ali ga naj še sploh dam v vrtec. Sicer bi morala sama počivati, ampak plačevati tale znesek z dvema plačama javnih uslužbencev, ki niso bog ve kaj, pa še zakreditirana sva do zadnjega cekina, pa tudi ni kar tako. Da se razumemo, če bi delala sploh ne bi bilo dileme, ker drugače ne bi šlo, ampak ker sem doma pa četudi moram počivat in pazit nase, pa ne vem, nouser posted image  Res je da z malim ne morem počivat, skrbi me tudi, kako bom potem, ko bo še eden zmogla oba poštimat.

Kaj ve mislite? Kaj bi naredile? Ali je katera tu s tako majhno razliko med otročikoma in kaj svetuje? 

Hvala! 

LP, Monja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj narediti?
10.2.2007 14:39:33   
A-N-J-A
Pokliči v vrtec in vprašaj kaj je s tem.Jaz sem tud dobila prvo položnico polno za plačat,ampak me je opozorila,da če še ni odločbe da zaračunajo polno,pol se pa odbije.
V vrtec bi ga pa jaz dala,ker če moraš počivat,moraš počivat,pika.Tud moja je v vrtcu in ful uživa,jaz se pa doma mal spočijemuser posted image .

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.2.2007 14:50:31   
Lunc_a
Jaz sem doma,pa je moj v vrtcu,tudi če bi imeli za plačaevati 50 tisočakov bi bil v vrtcu,ker mu je lepo.preveč lepo mu je,da bi mu odvzela veselje,ko gre v vrtec.Jaz tudi pričakujem drugega 

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.2.2007 16:24:12   
eya
Če si dobila 40% za plačat, potem so že morali upoštevat vlogo za znižano plačilouser posted image

Jaz bi ga tudi na tvojem mestu dala v vrtec, predvsem zato, ker moraš počivat, s 13mesečnikom pa bolj težko. Ali pa če obstaja kaka babica, ki bi ti ga lahko popazila...

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.2.2007 16:32:49   
ana b
Hi!
Če le finančno znese bi ga jaz pustila v vrtcu. Moj je star 2, 5 let in jaz sem sedaj doma in moram počivat. Ne predstavljam si počitka sama z njim v hiši, sploh pa si ne pedstavljam počitka s 13 mesecev starim otrokom. Mi je bilo pa prav lepo včeraj, ko ga je botrica pripeljala iz vrtca in je prišel k meni, sem ga vprašala, kako je bilo v vrtcu in je rekel: lepo. Tam ima družbo, delajo stvari, ki jih jaz z njim nikoli ne bi, ustvarjanje, predstave,.. in veselje je ko ti kaže slikice na steni v vrtcu, ki jih je on narisal. Potem vem, da je tam zadovoljen.
Srečno!

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.2.2007 17:17:41   
tanaj
Če so ti zaračunali 40 %, so že dobili tvojo odločbo iz občine. Vrtec čez eno oz. dve leti ne bo bistveno cenejši, zato nima smisla otroka držat doma. Konec koncev, kljub vsem težavam pri plačevanju vrtca (tudi ostali imamo iste težave- zakreditirani do konca, kar pri plačilu vrtca ne upoštevajo) sem jaz vesela, da je v vrtcu- tam pridobiva neprecenljive izkušnje in je vrtec vreden vsakega tolarja.

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.2.2007 17:29:07   
Felicity
Kot so rekle že predhodnice, odločba je, ampak ti je nisi še dobila, ker bi drugače plačala polno ceno oz 80% cene (vsaj na našem koncu je tako).

Če greste nekako skoz mesec in je malček rad v vrtcu, ti pa moraš počivat, ga jaz ne bi jemala ven.

Ko boste pa 4 (tudi ko boš na porodniški) oddajte ponovno vlogo, saj se potem znesek deli na 4 osebe, sedaj 3. In boš plačevala manj. Vsaj mislim da sem enkrat zasledila nekaj o tem.
Res je tudi, da so jasli najdražje in je potem vsaka skupina cenejša.

Mi smo tudi dobili položnico, ta mesec po novi odloči (+1 razred 50%) 185€ za jasli. In kar je najbolj žalostno od vsega, prisotna le 2 (dva) dni.

Konec meseca sem jo izpisala, ker je bila non stop bolna. In meni je ful žal, ker se je imela lepo, samo kaj, ko pa ni zdržala več kot par dni.
Sedaj se pogovarjam o privat varstvu in bomo dali okrog 250€.user posted image

(odgovor članu tanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.2.2007 9:37:32   
Pajaca
Saj ko boš rodila boš plačevala le 30% (običajno padeš za 1 razred, ker ste potem 4 članska družina).

Pri nas je tavelika cel čas bila v vrtcu, ko sem bila jaz na porodniški. Pač ji je bilo všeč pa je bila tam.

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: položnice brez odločbe
12.2.2007 18:54:34   
Katrin
Tudi mi smo dobili obračun vrtca "še po ta starem" (lanska odločba) - saj ti piše poleg (pri nas piše), da je to le akontacija, dokler ne prejmejo odločbe user posted image  
Ko bo odločba prišla, bodo pa popravili zneske...

lp

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Ime za punčko
pathra

Za najino starejšo hčerko nisva imela problemov in sva dala ime Sofija, sedaj pa iščemo ime za najino drugo punčko in bi rada da pašeta skupaj.

Klara (35%)

Olivia (40%)

Serena (7%)

Sabrina (19%)

Število vseh glasov: 168

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!