Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kaj naredit ko te opeče sonce?otroka 10.6.2007 10:08:53
|
|
|
|
Blacky30
|
Po opečenih delih telesa ga premaži z navadnim jogurtom, to dobro dene, da se koža ohladi. Sicer pa ga konkretno namaži s kremo faktor 30, da ga ne bo še dodatno zapeklo, pa seveda kapo mora imet gor, sicer lahko dobi sončarico. Znak tega je vrtoglavica, omotičnost, glavobol, moti te svetloba, mrzlica,.... Najbolj pametno pa je, da se zadržujete notri od 11. do 16. ure, ker je sonce izredno nevarno.
|
|
|
|
RE: kaj naredit ko te opeče sonce?otroka 10.6.2007 10:13:22
|
|
|
|
petra81
|
No, je že Blacky vse napisala!!!
|
|
|
|
RE: kaj naredit ko te opeče sonce?otroka 10.6.2007 10:15:32
|
|
|
|
Anonimen
|
mazala sem ga že ...kapo pa nevem kak naj ga naučim met...sploh jo noče met na glavi...kr dol jo da...ne glede na trakce in podobno...
|
|
|
|
RE: kaj naredit ko te opeče sonce?otroka 10.6.2007 10:52:27
|
|
|
|
Putka
|
Oprosti, ampak vsakič popizdim, ko vidim/berem opečene otroke. Kaj jih nič ne čuvate?? Popizdim pa zato, ker imam sama ogromno sončnih peg po celem telesu, ki se lahko kdaj v kaj bolj nevarnega razvijejo. Dobila pa sem jih v otroštvu, ko me niso pred soncem pazili. Edino v zagovor, da pred 30-imi leti ni bilo toliko znanega o nevarnosti sončnih žarkov. Pri opeklinah ful pomaga tudi gel aloe vere, ga kar n debelo gor namaži. Otroka pa že od malega navadi, da se je treba pred soncem zaščitit. Če noče klobučka imeti na glavi, ga pa s sonca umakni. Logično, ane? Saj je še čisto mali, pa že zdaj njegova volja premaga starše Še enkrat ti na dušo polagam, čuvaj svojega otročka. Saj v sobo z rentgenom ga tudi ne bi pustila? Otroke stran od sonca med 10-16!
|
|
|
|
RE: kaj naredit ko te opeče sonce?otroka 10.6.2007 13:33:41
|
|
|
|
Blacky30
|
No, glede pokrival pa ti žal ne morem svetovati, ker naš nosi vse brez težav. Če mu nič ne dam na glavo, ker ni potrebe, pride sam do mene in reče: Mama, meni piha, daj papo! Tak, da mi teh težav nimamo, pa naj bo šilt kapa, klobuk ali trak.
|
|
|
|
RE: kaj naredit ko te opeče sonce?otroka 10.6.2007 14:21:55
|
|
|
|
Maxica
|
Se strinjam s Putko. Sploh včeraj je bilo totalno nevarno sonce. Mi smo šli samo na kratek sprehod ob pol enajstih, pa so se meni kar oči začele solziti, ta starejši sin je pa ves pikast postal. Kaj šele, da bi bili cel dan na soncu, brez pokrival??? Ne se hecat, res ne, ker sonce sploh ni (več) tako nedolžno. Če noče imeti čepice, ga pa vsaj v senci imej. Sicer imamo mi tudi aloa gel za take in podobne opekline v domači lekarni.
|
|
RE: kaj naredit ko te opeče sonce?otroka 10.6.2007 15:47:48
|
|
|
|
usa
|
Tudi mojega 6 letnika je lani na morju malo opeklo ,ampak k sreči ni bilo tako hudo.Ko je zajamral,da ga peče sem ga namazala z riboderminom pa je bilo po nekaj minutah že dobro.Tako,da jaz ti priporočam ribodermin(ribje mazilo).
|
|
RE: kaj naredit ko te opeče sonce?otroka 10.6.2007 15:51:37
|
|
|
|
Jessy
|
Jaz imam doma za hlajenje: ribodermin, ognjičevo kremo (Just), Bepanthol in Fenistil gel. Po moje tudi Bepanten krema ne bi bila napačna.
< Sporočilo je popravil Jessy -- 10.6.2007 15:52:48 >
|
|
RE: kaj naredit ko te opeče sonce?otroka 10.6.2007 16:29:05
|
|
|
|
BLAŽIKA
|
Mi imamo gel aloa vera in je res super. Ob takšni vročini in soncu pa mi na kraj pameti ne pride, da nebi imeli kape pa makar ji morem jo na glavo zalepit. Če se more se more in tukaj ni pardona. Je bilo na začetku tudi nekaj hude krvi in sem kupila klobučke za zavezat pa je ni dobila dol, se je nekaj časa drla kot zmešana in potem je videla da ni rešitve, tako da jo ima sedaj brez problema. Jo pa tudi ko je sonce preden grema ven vedno namažem z kremo za sončenje.
|
|
RE: kaj naredit ko te opeče sonce?otroka 10.6.2007 16:30:07
|
|
|
|
Anonimen
|
sej vidm da sm sam paniko zagnala...sam mal rdeč je v lička..
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?