|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj narediš če si zavrnjen v vrtcu?
15.6.2005 14:34:39   
janaja
s 1.9 bi rada dala našega malija v vrtec Škofja Loka, pa je bil zavrnjen ker bo šele 20.9 izpolnil 1 leto... Je Kranj prost? Kam z njim?

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 11.6.2009 22:48:27 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kaj narediš če si zavrnjen v vrtec Škofja Lok...
15.6.2005 15:28:33   
viv_
Janja, to mi pa ni jasno... Moja je bila stara eno leto 19.12. pa je šla v vrtec s 1.12. - ja saj ni redko da greš nazaj v službo pred otrokovim prvim letom. To mi je pa res čudno... Za vmesno obdobje probaj dobiti privat, nimam drugih idej...

Razočarana - vrtec naj bi bil na razpolago vsem, ne glede na to ali imaš babico, taščo ipd. Sama sicer nimam te možnosti, ampak ti povem, da tudi če bi jo imela, bi dala otroka v vrtec, ker se mi zdi da je bolje, da je v družbi, da je v nekem programu, ker mi je fino da v vrtcu rišejo, pojejo, ustvarjajo, da so zelo samostojni... In zakaj naj bi imeli pri tem prednost tisti, ki nimajo tašč, starih mama...

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.6.2005 17:50:33   
ciciban
Kaj pa vrtec Medvode? Vsaj zacasno-mi smo tam takoj dobili-smo tudi na zacetku dobili zavrnjeno v loskem vrtcu....

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.6.2005 18:33:15   
Anonimen
A ni v Loki še en vrtec? Resda mislim, da je cerkven, ampak mogoče te pa to ne bi motilo?

(odgovor članu janaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.6.2005 7:18:51   
puncica
kaj pa okoliški vrtci, gorenja vas, poljane, pa še kje?

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.6.2005 14:31:03   
janaja
hvala vsem za odgovore sem v medvodah probala pa je vse zasedeno... no zdej sem dala še v kranj pa naj bi mela možnost v stražišču...

mam možnost tašče sam se kregamo že tako sto na uro ker mi hoče ona vzgajat otroka in mi pred možem in otrokom govori da jo prav skrbi kaj s tega otroka bo in da nimam prav tega pa tega pa tega...

pred rojstvom sva bila odločena da ostane pri tašči
zdaj pa ni šans ker ga že sedaj proti meni usmerja...
nprimer

veš val ja bi te kopala vsak dan samo mamica ne pusti jaz bi ti kupila vse igračke samo mamica ne pusti jaz bi ti dala čokolado samo mamica ne pusti

pa sploh ne odobrava imena ki sva ga mu dala niti enkrat v devetih mesecih ga še ni poklicala po imenu samo cukrček biserček pikec pokec jan (tako naj bi mu ona dala ime)....

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.6.2005 20:24:17   
bskrle
A na prvi in drugi komisiji?
Si se kaj pritožila?

Ker mi smo bili v enem vrtcu najprej obe zavrnjeni, v drugem bi vzeli le ta malo, v tretjem pa le ta veliko. No, po 14 dneh se je izkazalo,da je v kar dveh vrtcih prostor za obe.

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj narediš če si zavrnjen v vrtec Škofja...
11.6.2009 21:43:31   
Pikicapokica6
IZVIRNO SPOROČILO: janaja

s 1.9 bi rada dala našega malija v vrtec pa je bil zavrnjen ker bo šele 20.9 izpolnil 1 leto...

kam z njim ????

Janaja, kolikor vem je bilo letos sprejetih zelo zelo malo otrok. Ni razlog, da ni star eno leto ampak to, da nimajo prostora. Mislim, da bo počilo, saj menda skoraj 170 staršev nima kam dati otroka. V Medvodah je menda tudi kriza. Žalostno, res.

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj narediš če si zavrnjen v vrtcu?
12.6.2009 12:33:36   
livia
Vsak dan kliči ravnateljico, na občino...........skratka težit moreš, pa se vse reši.

Drugače ti pa ne preostane drugega kot da si najdeš varuško.

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.6.2009 16:45:57   
hillmagic
Več kot 170 otrok je ostalo brez vrtca tako da so starši ( več glav skupaj ) oz. bodo ravno zaradi tega naredili sestanek ki bo 15.6. v vrtcu Škofja Loka. Čim več staršev bo tem bolje bo. Tako da kar lahko narediš je da se udeležiš srečanja in se podpišeš ker se zbirajo glasovi. Toliko.
Misil ne rečem če bi jih ostalo brez 10 ali 20 samo 170 HALOOOOO a niso nič rodnosti spremljali in računali s tem da bo toliko novih vpisov. Prostor se bo že našel Stara vojašnica je prazna Seveda potrebna obnove, potem v mestu stavba Stare Krone kjer je bilo včasih gostišče in sobe so bile, pa prostori od župnišča Nunski samostan....To vse sameva...

Vse je za nekaj dobro :))

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.6.2009 16:51:26   
Splišni
Hillmagic (in ostale - sem šele pozneje šla vse brat), saj zdaj so včeraj na občini že sklenili, da bodo en mobilni vrtec postavili nekje, sem že pozabila kje. Mislim, da na dvorišču sedajšnjega vrtca. Mislim,d a bo za ene 100 ali 120 otrok ali koliko že.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 12.6.2009 16:53:18 >

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.6.2009 7:42:07   
Pikica76
Pošlji pritožbo na vrtec in občino, tukaj prilagam, kaj napisat:

ZADEVA: Pritožba na odločitev Komisije za sprejem otroka v vrtec     Dne       sem od Ime vrtca po pošti prejel-a odločbo/sklep številka      , s katero se zavrne vlogo za sprejem otroka Ime Priimek (vašega otroka), roj.      , v vrtec. Izdani odločbi/sklepu oporekam in zahtevam, da vrtec in občina ustanoviteljica izpolnita zakonske predpise, ter na ta način zagotovita vpis otroka v vrtec.   Zakon o vrtcih (v nadaljevanju ZV) namreč določa, da je občina dolžna najkasneje v 30 dneh začeti postopek za zagotovitev dodatnih prostih mest v javnem vrtcu ali razpisati koncesijo.   (10 člen ZV) Kadar v kraju bivanja ni vrtca, ki izvaja javno službo, oziroma vrtec nima prostih mest, starši pa izrazijo interes za vključitev v vrtec tolikšnega števila otrok, da bi se v skladu s standardi in normativi oblikoval en oddelek, je občina dolžna najkasneje v 30 dneh začeti postopek za zagotovitev dodatnih prostih mest v javnem vrtcu ali razpisati koncesijo. (17. člen ZV) Število otrok v oddelku prvega starostnega obdobja ne sme presegati dvanajst otrok, v oddelku drugega starostnega obdobja pa dvaindvajset otrok. Pristojni organ lokalne skupnosti ustanoviteljice vrtca lahko glede na razmere in položaj dejavnosti predšolske vzgoje v lokalni skupnosti odloči, da število otrok v oddelku presega število, ki ga določa prejšnji odstavek, za največ dva otroka v oddelku.   Poleg tega želim, da mi posredujete: 1.     merila in točkovalnik, po katerem komisija vrtca določa število točk za posameznega prosilca 2.     informacijo o mestu na čakalni listi po prednostnem vrstnem redu uvrstitve otroka (20.b člen ZV) Komisija odloči o tem, kateri otroci so na podlagi kriterijev sprejeti v vrtec, otroke, ki niso sprejeti v vrtec, pa uvrsti na čakalno listo po prednostnem vrstnem redu.         Lep pozdrav,

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.6.2009 8:11:17   
Splišni
Pikicam saj na občini so upoštevali ta zakon in bodo postavili mobilni vrtec. A isi prebrala mojega odgovora?

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.6.2009 23:24:42   
hillmagic
Tudi meni je na uho prišlo ravno danes da je bila izredna seja in da so dobili zemljo v najem v Stari vojašnici in  da bodo postavili montažno hišo ki bo začasni vrtec, dokler se ne zmenijo glede financiranja gradnje vrtca iz zgradbe Stara vojašnica. Baje......

Vse je za nekaj dobro :))

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.6.2009 23:34:45   
Anonimen
Če je to res, potem pohvala vašim občinarjem ... v Domžalah je samo otrok rojenih  septembra, oktobra, novembra in decembra 400 in teh niti na seznam čekajočih nočejo dat, kaj šele da bi vrtec dobili. No potem je pa tu še malo morje otrok rojenih v pravih mesecih, ki niso bili sprejeti, pa se tu okoli nič ne govori o kakih dodatnih, pa čeprav mobilnih, enotah. Tak da iščemo privat varstvo.

< Sporočilo je popravil Otika -- 14.6.2009 23:35:27 >

(odgovor članu hillmagic)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
15.6.2009 10:15:07   
5ra_28

IZVIRNO SPOROČILO: janaja

s 1.9 bi rada dala našega malija v vrtec Škofja Loka, pa je bil zavrnjen ker bo šele 20.9 izpolnil 1 leto... Je Kranj prost? Kam z njim?

Če so ti napisali razlog da zaradi tega, ker še ni star eno elto, s epritoži, ker je po zakonu, da se lahko v vrtec vpišejo vsi otroci po 11.mesecih starosti, ne 12!!!!. Piše na straneh ministrstva za šolstvo.
Če pa res ne bi hoteli, pa še naj porodniško podaljšajo za en mesec, saj porodniška traja 12 mesecev, torek do 11.meseca starosti.

Končno smo trije:)

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.6.2009 10:17:21   
Splišni
No takole:

Stisko bodo reševali z mobilnim vrtcemObčinski svet v Škofji Loki je na izredni seji odločal o tem, kako bodo reševali letošnjo stisko zaradi pomanjkanja prostora v loških vrtcih. Za leto 2009/2010 so v vrtcih namreč odklonili 167 otrok. Lani so povečan vpis reševali z odprtjem nekaj dodatnih oddelkov vrtca Čebelica v dijaškem domu, kar pa jim letos ne pomaga dosti, saj inšpekcijske službe ne dovoljujejo vpisa nad normativi. Da bi do jeseni rešili stisko staršev najmlajših otrok (manjka zlasti prostora za jasli), so najprej razmišljali  o možnosti podelitve koncesije, kar pa je odbor za družbene dejavnosti zavrnil. Občinski svetniki pa so v četrtek na seji sklenili, da bodo težave skušali do jeseni rešiti s postavitvijo mobilnega vrtca na zemljišču ob vrtcu Najdihojca. Za mobilni vrtec, ki bi moral imeti najmanj osem oddelkov, da bi lahko sprejel do 120 otrok,naj bi v drugem rebalansu proračuna zagotovili 200 tisoč evrov.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.6.2009 10:36:29   
DeVilla
Mobilni vrtec bo stal na drugi strani parkiršča od vrtca, na tisti zelenici, ki je sicer v lasti Občine. Bo pa čisto samostojan enota, kar se tiče elektrike, vode, ogrevanja, edino za prehrano ne vem, kako in kaj... V Celju so zelo zadovoljni s tako rešitvijo. Le upamo lahko pa da to ne bo za stalno.. user posted image  

P.S: V reviji Jana bo kmalu članek o tem, mal bodite pozorne... user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?