Gina
|
Ja, kerensa, v bistvu moraš tožit otroka, tako je po naši zakonodaji. Mene je tudi na rit vrglo, ampak odvetnik mi je razložil, da je taka sodna praksa. Zakaj? ker mora otrok imeti pravico sodelovati pri tem in mora imeti zastopnika, ki govori o njegovem interesu. Bedarija, vem. Kaj naj bi en zastopnik vedel, s kom si ti seksala? In to v imenu otroka! Ampak tako je pri nas. Če hočeš pravi rojstni list, moraš tožit tudi otroka. Lahko pa toži tvoj bivši tebe in otroka, ali pa otrok tebe in bivšega. Vseeno je menda. Aha, lahko tudi pravi oče toži otroka in bivšega ali otroka in tebe. Skratka, birokracija ne pozan razuma. Mogoče bi tudi brez tožbe dobila že prej otroški. Saj ne vem, če niso meni najprej verjeli na besedo, pa sem čez en mesec prinesla ali čez 14 dni, ko sem uredila reči. Ampak če ne bi prinesla, bi mi ukinili po moje, ker so me vsakič, ko so me videli, spraševali kako je s tem, če je že urejeno, so si me zapomnili. Lahko bi bili pa tako sitni, da mi sploh ne bi dali. Ne vem, če so po zakonu dolžni. Oni ti gredo samo na roke, če te upoštevajo pri tem. Žal - država Slovenija res skrbi za nas, ki so nam bivši ovirali ločitev. Mamo že tam stroške z njim, potem pa še s temi bedarijami. POvej bivšemu, da tvoj otrok lahko deduje za njim, če ne misli tega uredit,
|