|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj napisati na vlogo (otroški dodatek)?
29.12.2005 12:51:47   
Anonimen
Izpolniti moram vlogo za otroški dodatek za Robija. Pa se mi je malo zalomilo...
Vpisati moram podatke o zaposlitvi in dohodkih za "zakonca ali izvenzakonskega partnerja" za leto 2004. Načeloma to ni problem, ampak... V letu 2004 sem bila jaz uradno še poročena (niti razvezni postopek še ni tekel), čeprav sem že imela sedanjega partnerja, s katerim sem tudi živela. Nekako še razumem, da moram vpisati "zakonca", torej bivšega moža. Ni mi pa jasno, kje naj dobim podatke o njegovi zaposlitvi in dohodkih, saj to spada pod Zakon o varstvu osebnih podatkov. Z njim nimam nobenih stikov, da bi mi to povedal on. Edini njegov bivši delodajalec, za katerega vem, mi teh podatkov ni dolžan dati, pa tudi noče jih, ker se ne razumeva ravno najbolje (dobila sem ga pri nezakonitosti, pa je užaljen). Pa tudi, če bi imela stike z bivšim, mi teh podatkov niti ne bi hotel dati, ker mu je vseeno, kako jaz urejam naše družinske finance.
In, za povrhu, je zaenkrat še bivši vpisan kakor Robijev oče.
Podatkov od izvenzakonskega partnerja pa prav tako ne morem vpisati, ker moj dragi ni uradno priznan kot moj izvenzakonski partner (bo šele 1 leto po pravnomočnosti razveze, torej nekje v letu 2007), zaenkrat pa tudi še ni uradno priznan kot Robijev oče. Je pa dejansko živel z mano in imam vse njegove podatke o zaposlitvi in dohodkih za leto 2004.
Kaj, hudiča, naj naredim?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj napisati na vlogo (otroški dodatek)?
29.12.2005 12:57:48   
Gina
Kerensa, jaz sem šla na CSD in jim povedala, da bivši ni oče, in da ne mislim njegovih podatkov dajat, ker niso merodajni, niti ne morem do njih priti. Napisala sem podatke za pravega očeta in zraven priložila tožbo (poštempljano kopijo), ki sem jo morala vložiti proti otroku in očetu za očetovstvo (ne boš verjela, po letu in pol je pravi oče končno priznan, rojstnega lista pa še zdaj nimam pravega, ker bom spet morala še za to plačat in vložit, da ga dobim). No, po vseh teh izjavah in dokumentih, so mi uredili tak otroški, kot je bilo edino normalno. Je pa res, da je odvisno od CSD-ja in ljudi, ki tam delajo, kako ti bo uspelo. Najboljše, da se kar odpraviš tja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.12.2005 13:00:55   
metka
Jaz bi poklicala na CSD (tisto osebo, ki sprejema te obrazce) pa naj ti tam svetujejo kako je v tem primeruuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.12.2005 13:01:23   
Anonimen
Se pravi, Gina, da je najbolje, da jaz najprej oddam tožbo za izpodbijanje očetovstva, da dobim potrdilo o oddani tožbi, potem pa fotokopijo te tožbe priložim vlogi za otroški dodatek, zraven pa še pojasnilo, kako in kaj stvari stojijo?
Glede same tožbe pa... kako to misliš - proti otroku? Saj ne bom tožila Robija, ampak bivšega moža?!

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
29.12.2005 22:12:18   
Gina
Ja, kerensa, v bistvu moraš tožit otroka, tako je po naši zakonodaji. Mene je tudi na rit vrglo, ampak odvetnik mi je razložil, da je taka sodna praksa. Zakaj? ker mora otrok imeti pravico sodelovati pri tem in mora imeti zastopnika, ki govori o njegovem interesu. Bedarija, vem. Kaj naj bi en zastopnik vedel, s kom si ti seksala? In to v imenu otroka! Ampak tako je pri nas. Če hočeš pravi rojstni list, moraš tožit tudi otroka. Lahko pa toži tvoj bivši tebe in otroka, ali pa otrok tebe in bivšega. Vseeno je menda. Aha, lahko tudi pravi oče toži otroka in bivšega ali otroka in tebe. Skratka, birokracija ne pozan razuma.

Mogoče bi tudi brez tožbe dobila že prej otroški. Saj ne vem, če niso meni najprej verjeli na besedo, pa sem čez en mesec prinesla ali čez 14 dni, ko sem uredila reči. Ampak če ne bi prinesla, bi mi ukinili po moje, ker so me vsakič, ko so me videli, spraševali kako je s tem, če je že urejeno, so si me zapomnili. Lahko bi bili pa tako sitni, da mi sploh ne bi dali. Ne vem, če so po zakonu dolžni. Oni ti gredo samo na roke, če te upoštevajo pri tem. Žal - država Slovenija res skrbi za nas, ki so nam bivši ovirali ločitev. Mamo že tam stroške z njim, potem pa še s temi bedarijami. POvej bivšemu, da tvoj otrok lahko deduje za njim, če ne misli tega uredit, user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.12.2005 22:17:18   
Anonimen
Deduje?
A si rekla - deduje?
Kaj pa naj deduje?
Pufe, vabila na sodišče, tožbe, šiptarje, ki ga lovijo itd.?
Na-a... moje dete bi bilo prisiljeno (z moje strani), da se odpove dediščini...

Bom bivšemu (če mi ga še kdaj uspe srečati, mamicu mu...) rajši povedala, da ga bom ob ločitvi tožila še za preživnino za tega otroka, ki sploh ni njegov - in da bo držala potem njega je**** še za to... Pa naj se zamisli.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.12.2005 22:37:56   
Gina
user posted image user posted image user posted image user posted image  Saj imaš prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?