ronja
|
Pomeni vsaj to da, se počuti tako varno, da se lahko sprosti in da iz sebe vse kar se je medtem nabralo v njem. Pomeni da da lahko masko dol pred mamico, ker ve da ga ima rada, ne glede na to kakšen je. Če to ni komplimet, da se otrok pri mamici počuti varno, potem res ne vem .... a si katera mati na koncu koncev tega ne želi, ne samo sedaj ampak tudi ko bo otrok odrasel, da bo lahko povedal kar ga teži. Ker to lahko naredimo samo takrat in tam kjer se počutimo varno. Saj ne da bi to vspodbujali, saj ne da bo po tem merili zaupanje ampak vsaj da z razumevanjem to lažje prenašamo oz. lahko na bolj miren način reagiramo. maš prav, lepo napisano . Je pa to veliko lažje videt, kadar te otrok pusti za 10 min na miru, pa čeprav si medtem ovohava začimbe, kar se konča s tem, da povoha eno pekočo in je treba učko spirat . Ampak sva lepo rešili in je bila vsa srečna. Zadnjič, ko je bila pa bollna in dobesedno cel dan ni šla več kot 50 cm stran od mene (tastarejša!), se mi je pa milo rečeno mešalo... Ni dovolj da obrazložiš, da si mu zizo že dala ampak ga ob tem vzemi v naročje in ga pocrkljaj, vzemi si čas zanj. Na začetku boš pač za to porabila več časa, se pa bo sčasoma potolažil in naučil crkljanja tudi na drugačen način. podpis. ko sem jaz poizkušala odvajat od dojenje, sem se vedno pogajala: lej zize zdaj ne bo, jo mava zjutraj (ali si jo mela lihkar ali karkoli pač), te pa z veseljem pocartam,... KO sva ukinjali še zadnjie (jutranje) dojenje, pa sem ji vsakič prebrala pravljico in jo caratala zraven, pa se je vedno večkrat dalo zmenit za pravljico namesto zize . IN je na koncu (z veliko vztrajnosti in potrpljenja) ratalo, da sta se obe "sami" odstavili, brez joka.