robinzon
|
Megi, nisem s celjskega, se pa tudi nagibam k nakupu novega, ker mi ga moj že pošteno lomi, na vsake toliko časa imamo poplavo, ker mi kjub menjavi gume vleče noter majhne kose perila. Že od včeraj (smo spet plavali) premišljujem in iščem po internetu, kaj bi in kaj ne bi in si nisem čisto na jasnem. Se priključim tvoji temi, da se ne bom podvajala. Gorenjevega ne bi, ker vsaj pri drugih aparatih vidim, da so ob nespremenjeni kvaliteti dvignili cene še pa še. Danes dobim pod roke reklamo od interspara in imajo akcijo za Ariston tip AVLX 140, cena 299€. Na Gaa- ju je cena 499€, v neki drugi trgovini 399€.Bi prosila, če ima katera tale model, naj pove mnenje. Sicer ima res garancije samo dve leti, ampak, če ga začne lomit, ga že prej, če ne, pa zamenjaš, pri tej ceni res ne moreš pričakovat, da bo delal 20 let. Malo me motijo decibeli pri pranju in ožemanju 55/78, je pa to spet relativno. Malo sem brskala po forumih in ene hvalijo, druge grajajo, sicer druge aparate od Aristona. Sama sem imela pomivalca in sem bila z njim precej bolj zadovoljna kot z Boschom, katere vse hvalijo. Se ne morem odločit katerega, a reskiram več, a bi tvegala zgoraj navedenega. Sprašuješ, na kaj bi bil pozoren pri nakupu. Kombiniranega jaz ne bi, če le imaš možnost postavitve, magari en na drugega. To sta dva popolnoma različna stroja z drugačnima funkcijama in kombinirani je slab kompromis. Že boben je drugačen pri enem ali drugem. Dobro je, da ima malo močnejšo centrifugo, vsaj 1400 obratov, da ima hitro pranje za manj umazano perilo. Meni zdaj dela na 40 stopinj skoraj dve uri. Ne vem pa, kaj pomeni funkcija lažje likane. Nekateri imajo električno zaščito proti izlivu vode, pa invertni motor proti hrupu. Vse te zadeve stroj podražijo, pral pa ne bo nič boljše.
|