|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj mi je??!!!
7.6.2008 10:51:58   
Anonimen
Pozdravljene vse user posted image !

Pišem vam..da vam malo potarnam. Zadnje tedne sploh ne vem, kaj mi je. Sem v 27.tednu, in se počutim zelo slabo. Brez volje, brez energije, čist brez življenja v sebi, žalostna...user posted image
Včeraj sem imela tudi pregled pri G, kateri mi je že takoj ko me je videl rekel, da izgledam user posted image . Prvi šok je bil tudi moj pritisk, ker imam vedno bolj nizkega, cca 100/60, včeraj pa 140/90??? Nikoli nisem imela tako visokega, niti v 1.user posted image , niti zdaj....pa nisem bila razburjena zaradi pregleda...
Druga stvar je moj izcedek, ki se sploh noče popraviti. Dobila sem vaginalete Betradine, na katerih pa piše da škodujejo plodu??!! Mislim...sej G verjetno ve kaj počne, a ne?
Tretja stvar, ki mi je pa tudi malo dala za misliti, je pa to, da mi je G rekel, da če se psihično počutim na tleh, naj mu povem, da me bo poslal naprej k psihologu???!!! Zato sem danes še bolj na tleh...

Najraje bi vse skupaj poslala nekam, spakirala, šla nekam stran od vseh (če ne bi imela doma hčerkice in bila na bolniški seveda...)

A se ve tudi tako počutite, in je krivo vreme ali pa sem res jaz malce čudna...user posted image ...

Vsakega nasveta bom res iz srca vesela....pa lep vikend!!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj mi je??!!!
7.6.2008 10:58:45   
Marogica
ANonimna, saj ni vse tako črno. PRide kdaj takšen dan.....Pa seveda tudi vreme vpliva na ljudi, vsaj name in to bolj močno, kot pa si želimuser posted image . To zaradi pritiska ti ne vem povedati, se pa je tudi meni v drugi nosečnosti zgodilo, da sem imela 1x približno tako visok pritisk, kot ti, čeprav je drugače med nižjimi(okrog 100 zgornji). In kaj je bilo? V čakalnici je sedela ena ženska, kateri sem JAZ očitno pred leti zagrenila življenje(ker se je nek tip zanimal zame in ne zanjouser posted image )...torej stara stvar, pozabljena....Ko pa sem jo videla, se je najbrž v podzavesti začelo v meni neko razburjanje in rezlultat je bil visoki pritisk. Tako, da je možno, da si tudi ti samo v podzavesti kaj doživljala...

To s psihologom ne jemlji kot nekaj negativnega. Bolje sedaj, če je kaj s teboj, kot pa kasneje, ko se poporodni depresiji dosti težje "izogneš". Tako, da glej ta nasvet, kot nekaj dobrega, pozitivnega.

In veš kaj, anonimna....v ponedeljek bo posijalo sonce....tudi zate. Pobožaj trebušček in malčka doma...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.6.2008 11:04:01   
Anonimen
Te čist zastopim!

Prav duhamorno je biti doma, gledati v luft in vedeti, da se življenje vrti dalje dobesedno brez tebe. Poleg tega imaš najbrž še občutek krivde, ker bi morala biti vsa evforična zaradi nosečnosti, pa nisi.

Ne morem ti reči, da bo minilo samo od sebe. Meni so pomagali sprehodi in nakupovanje (plehko, vem), obisk frizerja enkrat na teden in kozmetičarke enkrat na mesec.

Hormoni delajo čuda z nami. Če ti je zdravnik predlagal psihologa se nikar ne brani predloga. Pojdi in se pogovori z njim. user posted image  

Pa srečno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.6.2008 11:08:50   
srki
Res je, pridejo dnevi, ko se ti enostavno vse zdi tako črno, pa čeprav ni. Sama sem tudi noseča in imam obdobja, ko imam vsega polnh kufer, še moji bližnji so mi npr. odveč in takrat sem najrejši sama. Verjetno te dajejo samo hormončki, zato je bolje, da se malo umiriš in začeneš na stvari gledati bolj z optimizmom. Doma imaš hčerkico, moža, pojdite skupaj ven, v naravo. Pa ne v sebi držat, kar te muči, povej svoje občutke tudi tvojim bližnjim.

Glede pritiska, se mi še vedno ne zdi tako visok, glede izcedka pa naj te potolažim, da se tudi meni ne ustavi. Dobila sem canesten tabletko, vendar ni po njej nič boljše. Tudi sama sem prebrala, da naj ne bi bile dobre v nosečnosti, vendar mi je G rekel, da ne škodijo plodu. No, mu že verjamem, kaj pa naj drugega. Ob naslednjem pregledu mu bom pač povedala, da je izcedek še vedno prisoten, vendar po mojem ta izcedek ni kaj nevaren.

Tvojega G verjetno samo skrbi zate, zato ti je predlagal kakšnega psihologa, ne bodi užaljena in potrta zaradi tega. Ravno zato naredi nekaj na tem, da te ne pošlje k njemu, če se ti zdi to nekaj travmatičnega.

Lepo nosečnost še naprej, predvsem ti želim, da se rešiš skrbiuser posted image .

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.6.2008 14:46:34   
anapikica
Pride tako obdobje, sploh po mojem tudi vreme vpliva na naše počutje, sploh na nas user posted image , ki smo bolj čustvene in občutljive v tem obdobju. Za svoje počutje se lahko posvetiš kakšnemu opravilu v katerem uživaš. Sploh če imaš rada kakšne ročne spretnosti al pa risanje , poslušanje glasbe. Vsaj 30 min na dan si vzemi zase, počni nekaj iz česar lahko črpaš energijo. user posted image  Pa pomisli na svojega sončka user posted image , pa se skupaj relaksirajta, sploh ob kakšni dobri glasbi.
Tvoj G je pa verjetno v skrbeh zate, sploh če je vidno opazno tvoje počutje. Saj mogoče bi ti koristil kak umirjen pogovor, kjer bi dala ven vse o čem razmišljaš....Tudi kakšni pogovori z dobro prijateljico so lahko super terapija. user posted image
In vedno posije sonček, jutri pa je nov dan in nov začetekuser posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.6.2008 14:47:17   
Naja30
Pridejo tudi takšni dnevi. Sploh v nosečnosti, ko zaradi hormonov vse še hujše občutiš.
Najprej glede pritiska - kontroliraj si ga. Glede izcedka in vaginalet - ja, G naj bi vedel, kaj dela. Če je izcedek tako trdovraten, je pač moral dati nekaj močnejšega in tvoj otrok je tako velik, da mu ne bo škodilo. Pred porodom je bolje pozdraviti vnetje.

Glede počutja - če misliš, da se boš bolje počutila, se pogovori s psihiatrom. To ni nič takega.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.6.2008 14:54:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pišem vam..da vam malo potarnam.

A se zdaj kaj bolje pocutis, ko si malo potarnala....user posted image ?

Nasvet? Pridi veckrat pocvekat :).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
7.6.2008 15:47:03   
Anonimen
Hvala vam za vse spodbudbe besede, ki ste mi jih namenile...res mi je lažje, ko sem malo potarnala, in upam da bo z mano kmalu boljše....mogoče že jutri??!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
7.6.2008 16:17:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
7.6.2008 19:11:04   
SasMami2be
Anonimna,

jaz sem v podobni koži... hja, obenem nizek pritisk v kombinaciji z močnimi želodčnimi težavami (nemrem prav jest ne pit.. ) v 25.tednu. Hja. Pa še čist paranojne napade mam na cajte. Nena se meni. sAj zastopiš. user posted image MI je hotla ena kolegica na obisk pridit, pa mi je že parkrat rekla, da bi prišla, jaz pa sem to doživela kot da prihaja vihar. Nič ne kapiram. Danes je že v redu. Pride, pa mine. Nena se preveč sekiraj.

Jaz se malo mojemu lubiju potožim in grem kaj počet (perilo, pospravljanje...) al pa najbolje... pokličem koga in grem na sprehod.
To je najbolje. Ne se pustit tem razpoloženjem. Men je ginekolog rekel, da je nosečnost pač 'drugo' stanje user posted image in ne vse tak tragično jemat. Zdrava kmečka pamet. Ma, ma prav.

Evo, me te razumemo in mamo rade, tak da se nea sekiraj, veš!

Obisk pri psihologu pa je lahko prav fajn in se ga nič ne boj. To je doktor za dušo/psiho. Noben bavbav ni. S takimi pogovori se da marsikaj popravit, rešit in sčistit navlako iz preteklosti. Kar pogumno! Dobro se pripravi na obisk pri psihologu in izcimi čimveč! Jaz sem pred petimi leti potrebovala njegovo pomoč pri prebolevanju težke depresije in veš, to je bilo najlepše in najtežje obdobje mojega življenja! Psiholog/psihiater mi je pomagal prečistiti moje strahove in travme, tako da lahko zdaj z nasmehom na obrazu in mirnim srcem brez strahu zrem v vsak dan posebej!  Žal mi je edino, da prej nisem šla do psihologa, saj bi se prej spoprijela s svojimi težavami in ne bi nikoli prišlo do depresije. Le pogumno! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?