Zea
|
Poskusiti moraš več položajev, potem boš pa videla kaj vama najbolj ustreza. Za enkrat jo moraš imeti v ležečem položaju (dokler ne bo znala dobro držati glavice pokonci). - Štorkljo pripravi tako, da trak potegneš čez obroče - jaz imam trak zelo potegnjen skozi, tako da je še veliko blaga čez obroče. Sem bolj drobna in je tako otrok malo višje oz. bolj ob mojem telesu 8štorklja je tako krajša). - Najprej si daj gor štorkljo, tako da imaš blazinico, ki je všita na podlagi na svoji rami, torej bodo obročki spredaj. Obe roki imaš prosti, ko ti štorklja visi čez! - V štorkljo daj deko ali brisačo. Lahko tudi otroka najprej zaviješ vanjo in ga potem daš notri. - Blago, ki je na strani tvojega telesa potegni malo višje in z roko naredi prostor za otroka. - Potem daš otroka noter -na začetku naj ti pri tem kdo pomaga. - Otrokova glava naj bo na tej strani kjer so obroči - nekateri pa otroka obrnejo tudi obratno (nama to ni ustrezalo). Štorkljo lahko podložiš tudi samo s tetra plenico zato, da lahko potem otroka lažje prestavljaš sem in tja, tako, da vlečeš konce plenice gor ali dol in s tem prestavljaš otroka po štorklji. Na začetku moraš res velikokrat probati, da bosta našla dober položaj. Lahko poskušaš tudi s kakšno lutko (je zadnjič predlagala ena od RR-ovk). Ti priporočam, da je na začetku ko boš proskušala otrok dobre volje (naspan, sit) ali pa spi (če ima trden spanec). Ker najhujše je seveda, če sta oba živčna in neučakana. Ko pa ga dobro namestiš pa hitro začni okrog hodit, da bo imel tak občutek kot, da je še v trebuhu. Meni je pomagalo, če sem jo malo zamotila, tako da sem odprla pipo - namreč našo ta malo voda ful umirja - tako da je prvo protestiranje prestala - potem pa je bilo ok in zdaj še vedno v njej kar hitro zaspi. Če zelo protestira jo lahko tudi malo dvigneš oz. podpreš s svojimi rokami, tako da bo imela občutek, da je v tvojem naročju, potem pa počasi spuščaj, da bo težo prevzela štorklja. Anja je zadnjič pisala o tem, da je dala ona na začetku glavico v pregib svoje roke, torej tako da je gledala ven iz štorklje. Tako ima le eno roko prosto, a jaz tega nisem nikoli poskusila. Če ti ne uspe v prvem poskusu pa probaj še čez nekaj ur, dni... Kasneje boš lahko dala otroka v polsedeči in sedeči položaj, ki je otrokom itak bolj všeč, ker lahko gledajo ven. A sem sploh bila jasna?
|