amii
|
Mojemu malčku (jaz mu pravim mala zgaga, ker je tako radoveden) najbolj ugaja, ko ga odvijem iz plenic in lahko po mili volji brca na previjjalni mizici. Nad glavico ima kup barvnih plišastih filutekov, ki si jih z veseljem ogleduje, jaz pa mu zraven pojem, "voziva kolo" z nogicami, da prdi da je joj. Masiram mu trebušček, ker kolike so dnevno na spisku. Potem ""pačim grimase" (ne ravno grimase, ampak zelo razločno npr. ponavljam MAMA, ATA, ipd.)in mu je to totalno zanimivo, da se smeji zraven, vmes me po navadi tudi polula, Ko pa mu je dovolj, pa se razjezi in takrat ga povijem in je jok . Rad ima glasbo in ko je jokav, prižgem CD z otroškimi pesmicami in mu pojem in pleševa, ko ima dovolj tudi pokaže z jokom. In obožuje da se nekaj dogaja okoli, da ni tišina in mir, takrat je siten in jokav. Navadila sva se že sama peljati z avtomobilom in greva k mojim domov, k tašči, na sprehod, v trgovino in takrat je mir. Zelo rad se namreč tudi vozi z avtomobilom in pomirja ga zmeren hrušč - pogovori ljudi,promet,.... Aja in rad ima če ga položim na posteljo in ga nežno za bok potegnem k sebi. Ne za nogice, ker to se ne dela, ampak za boke. Joj, kako se smeji ko ga tako vozim . Pa lučke rad gleda. Prižgem luči na stropu, pa ima par minut kaj za delat ko jih opazuje. Prav tako so mu že interesantne barvne slike in ker je otroška sobica barvna z veliko nalepkami in slikami, imava vsak dan kakšne pol ure kaj za opazovati. Vmes, ko opazuje npr. Medvedeka Pu-ja, mu razlagam kaj gledama. Vsedem se na kauč in si ga dam na pokrčene noge, tako da gleda proti meni in ga zibam na njegovo levo in desno - tako vadiva za obračanje na bok. Pri tem mu masiram podplate - s tem pospešiš delovanje črevesja in je zelo primerno će ima otrok kolike. Dam ga s trebuškom preko ene noge (ne znam razložiti, nam je pokazala na handlingu) in mu masiram podplate, tudi dobro za kolike. Cartama se dosti, ko je takšne volje, takrat ga stiskam in lupčkam in on se smeje in se "pogovarja" z mano. Prav luštno ga je poslušati kakšne zvoke spušča. Po mojem bo mala klepetulja, ko pa bo najstnik pa zelo jezikav Itd., itd..... Toliko se da z 2 mesečnikom početi, da ga je zlahka utruditi in potem jok in stok, ker jaz pozabim, da je že čas za hranjenje. Pa tudi že zna pokazati ko je utrujen in zaspan, takrat ga položim v zibelko in od utrujenosti za 20-30 min. zadrema. Pol pa jovo na novo........