ronja
|
Tvoji babici in dedku ali svojim staršem? Njegovi babici bova verjetno dala kak domači liker, bo še najbolj vesela (ona ima moto: vino, pivo, vse je dobro, a ni ga čez žgane . Stara je ohoho, tako da ji nimamo kaj plozat, pa saj kadar je sama niti ne pije, v družbi pa zelo rada ) Pri nas se moram vedno spomnit še več daril, ker imata tašča in moj oče rd v decembru... In meni se zdi ful grdo, da bi dobila samo eno darilo samo zato, ker mata to smolo, da sta rojena decembra (tudi zato si želim rodit januarja, pa ne čisto na začetku - in bom jezna, če bo kdo hotel mali dat eno darilo za oboje - ker taprva bo ziher dobila dve darili, naj bo pošteno!). No, letos bova dala obema kofetarjema (tašči in očetu) za novo leto pladenj za nosit kavo z motivom kave, pa kavico, stepalec za smetano (moram še preverit, če ga tašča že ima), žličko za kavo, poslikane skodelice (to bom seveda sama poslikala s takim motivom, kot jima je všeč - različno, seveda )... Pa okvirčke s slikami od tamale, tašči bom pa naredila silhutete vseh njenih vnukov v takih starinskih okvirčkih. Tastu bom sešila en flis za na ribičijo, za mojo mami pa še nimam nobene ideje . Grozno, sva strašno različni in se mi zdi, da nikoli ne zadaneva... kar si želi, si itak kupi, novosti ne mara niti poizkusit, pa že tako bolj čudno sprejema darila... ne vem, kaj naj, mogoče bi bila še najbolj vesela ene zlate verižice (sklepam po tem, da ona to meni daje, čeprav še v življenju nikoli nisem prostovoljno česa takega dala gor...) Svojim staršem dam dostikrat kake knjige, vedno pogledam vse možno na sejmu, pa potem še v knjigarnah in kupim za vsakega kaj. S tem navadno zadanem, ker jih pač že toliko poznam (vsaj za lubija, brata in očeta vedno trofim ). Najrajši dam nekaj takega, kar ne vejo da obstaja, zato si niti ne bi mogli kupit, pa jim je ful všeč. (recimo bratu Odštekonomijo - študira ekonomijo in mu je bila ful všeč, jo je prebral v 2 dneh - pa sicer ni glih največji prijatelj knijg, ko je bil mlajši sem mu dala Blazno resno o seksu,... očetu pa kake poljudno znanstvene, pri Učilih jih imajo veliko in s tem nikoli ne zgrešim - dostikrat lahko še v predavanjih uporabi, pravi, da je lih tok, da njegovi študentje še razumejo . In mi ful srček zaigra, ko reče: "Pa kje ti to najdeš? Ful fajn knjiga, kje jih ti stakneš, jaz jih nikoli ne vidim") Za rd bova očetu dala komplet fondi, ker rad koga povabi, tašči pa bova dala motiko, grabljice, lopatko,... semena, rokavice... skratka vse za vrt, ker sta zdaj kupila vikend v gorah, kjer bosta imela njivico/vrt. to je bolj ali manj vse že kupljeno - kupujeva sproti, ko vidiva kaj takega, kar bi bilo fino za nekoga in potem nimava mrzlice konec dec. Jaz vedno že celo leto študiram, lubi se mi pa vedno smeji, saj je še par mesecev... POtem je pa vedno vesel, da mam že idejo in dostikrat že kupljeno . Jaz navadno gledam, kaj nekdo rabi, s čim se ukvarja in mu/ji kupim/naredim nekaj, kar bi mu/ji prav prišlo, pa si mogoče sam/a ne bi privoščil/a, ali pa sploh ne ve, da obstaja.
|