Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: onka Kaj je z ljudmi, da kolikor komur koli ni prav na javnih mestih povzdiguje glasove, grozi s pritožbami, se obnaša povsem nečloveško. A je res potrebno komur kaj fali drugega nadreti. Dandanes je pač tako (kako se je začelo, ne vem), da včasih enostavno moraš zarobantiti in udariti po mizi, da kaj dosežeš. V nasprotnem primeru si, kakor je rekla (zdi se mi, da) ga. Godina, "Slovencelj", ki je samo tiho in požira vse po spisku. Jaz sem hecna kombinacija - slovenska vzgoja in balkanski temperament. Poskušam najprej mirno, racionalno, ampak če pa ne gre, pa pač zaropotam in dam jasno vedeti, kako in kaj. Že res, da me potem grdo in postrani gledajo, ampak večinoma dosežem svoje. Grem velikokrat z glavo skozi zid, ampak to takrat, ko vem, da grem lahko, ker imam prav. Takrat se ne pustim nikomur. Sem pa tudi sama 7 let delala z ljudmi. Živce sem imela kakor konj in me zlepa ni nič spravilo iz tira, pa verjemi, da so ljudje počeli marsikaj. Samo ene stvari nisem nikoli prenašala - da mi nekdo je*e mater. Takrat se je pa meni film strgal in stavek "stranka je kralj" si je lahko tista stranka zataknila, kamor ji je srce poželelo. Kraljuj ti v svojem svetu, draga stranka, ampak tukaj, kjer si sedaj, je pa moj svet in če ti v njem kaj ne paše, izvoli oditi. Boš naredila uslugo sebi in meni.
|