nalia
|
Živjo! Sem mamica 2,5 letnega sinka. Sin obiskuje vrtec že drugo leto. Shodil je zelo pozno pri 17,5 mesecih,govori še ne čisto,oz.ponavlja besede,tu pa tam mu uspe že kak stavek. Od devetega meseca hodimo v razvojne ambulante,na nevrofizioterapije (ki smo jih zaključili ko je mali shodil), na delovne terapije (ki smo jih tudi zaključili ;ker enostavno ni imela naša terpevtka kaj več početi z našim malčkom,ker je vse delal pri njej,pridno sodeloval..). Problem nastane tukaj,2x letno smo na pregledu v razvojni ambulanti in zdravnica v teh pol urah pregleda vedno najde nekaj. Že dalj časa namiguje,da je sin avtist oz.da ima znake avtizma. Kadar smo pri njej v ordinaciji,mali ne sodeluje tako kot naprimer sodeluje na delovni terapiji,jasno je da ima mali nek odpor do nje. In ker se mali ne odziva v trenutko ko ga pokliče zdravnica k sebi,pač pa pride k njej čez minuto,ali pa mu da risat,pa se mali obotavlja,odrine stran list,pa gre raje dol s stola in se vrne na stol čez par minutk,pitem pa sam vzame list,da bi risal....na podlagi tega ona sumi da ima znake avtizma. No in za piko na i,pa sem dobila še iz vrtca s strani vzgojiteljice in pomočnice,da se mali ne vključuje v skupinsko druženje,igro,če že,mu moreš večkrat reči da pride sodelovat,pač pa je najbolj zadovoljen da se igra z avtomobilčki,da izstopa s tem,ko ne pokaže zanimanje. Drugače je sam,ostalo ni problema,samo je individualist in s tem zelo zahteven otrok,četudi nikogar nikoli ne udari,ne kraspa,ne grize,.. Zdej bomo dobili še psihologa,da še tam ocenijo. Zdravnica v razvojni je tudi rekla,da je intelektualno vse vredu z malim,da jo samo moti socilana interakcija,ta kontakt,to ko ne pride mali takoj,ko ga pokličeš. Zdi se mi pa tudi,da odkar v vrtcu vedo,kaj sumijo v razvojni,da so začele iskat stvari na mojem sinu,nevem morda pretiravam,občutek imam pač tak Kaj ve mislite o vsem napisanem? Imela sem drugačno predstavo o avtizmu,zame je to zelo boleča izkušnja,nikoli niti pomislila nisem,da bi lahko bilo kaj narobe z mojim sinom,nikoli nisem opazila ničesar nenormalnega pri njem,v razvojni pa na podlagi 30 minutk ...nevem Kaj ve mislite? A je katera mamica tukaj s podobnimi izkušnjami?
|