|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj je bolj pomembno za otroka: vzgojiteljica...
13.6.2007 13:47:18   
skokica01
Gre se namreč za to, da sem hčerko vpisala v vrtec (jasli), kjer bo njena vzgojiteljica prijateljica moje sorodnice. Vzgojiteljica mi je res všeč in mislim, da bo tudi hčerkici.user posted image

Moti me pa sam vrtec.user posted image Imajo za moj okus zelo majhne prostore, oprema je bolj tako-tako, v sosednji sobi v katero se vidi skozi šipo, je vse nametano (razni rekviziti, ležalniki in podobno), kar zgrozila sem se ko sem videla, da še vedno uporabljajo skodelice iz "pleha"user posted image , tudi vrt, kljer se otroci igrajo je zelo majhen in ima stopnico (za jasličarje???, ki se komaj naučijo hodit in so itak nestabilni že sami po sebi), tudi čistoča je za moj okus mejna, itd.

Mož pravi, da je vendrale bolj pomembna vzgojica in se načeloma kar strinjam z njim. Ampak če bi izbirala po kateremkoli drugem kriteriju pa bi se res raje odločila za kakšen drug vrtec.

Kakšne so vaše izkušnje? Kaj menite ve o tem?
Hvala!
Lp

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 13.6.2007 23:11:05 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj je bolj pomembno za otroka: vzgojitel...
13.6.2007 14:08:41   
jade1
Jah verjetno tudi doma nimamo vse v tipi topi, popolno, spucano v nulo in sterilno. Meni je bolj pomembno, da se bo otrok fajn imel.

(odgovor članu skokica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.6.2007 14:20:22   
pinki3
Po mojem je absolutno bolj pomembna vzgojiteljica. Predstavljaj si obratno situacijo: krasen vrtec s super igracami, lepimi skodelicami, toda zoprnimi vzgojiteljicami, ki jih otrok ne mara in vsako jutro joka, ko mora v to krasoto. Dejstvo je, da ponavadi, ko izbiramo vrtec, lahko izbiramo le med formo, zunanjostjo - lepo igrisce, veliko dejavnosti ipd., saj vzgojiteljic ne spoznamo, so pa gotovo bolj pomembne. Torej, v tvojem primeru, ko imas moznost odlocati se po vsebini, bi ti to vsekakor priporocila.

Neposredna povezava do sporočila: 3
13.6.2007 14:20:50   
Anonimen
Odvisno od otroka, koliko je pomembna vzgojiteljica. Za občutljive in predvsem nepirlagodljive gotovo veliko. Za nekatere pa niti ne ne vem kako zelo, se vseh navadijo.
Meni je ZELO pomemben vrt. Otrok mora biti v predšolskem obdobju veliko zunaj, se gibati, razvijati motorične sposobnosti in se skozi vse to učiti najrazličnejših stvari.
Program in predvsem notranjost vrtca pa sta mi manj pomembna.

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
13.6.2007 14:22:04   
dskubin
Imajo za moj okus zelo majhne prostore, oprema je bolj tako-tako, v sosednji sobi v katero se vidi skozi šipo, je vse nametano (razni rekviziti, ležalniki in podobno), kar zgrozila sem se ko sem videla, da še vedno uporabljajo skodelice iz "pleha"user posted image , tudi vrt, kljer se otroci igrajo je zelo majhen in ima stopnico (za jasličarje???, ki se komaj naučijo hodit in so itak nestabilni že sami po sebi), tudi čistoča je za moj okus mejna, itd.

Po moje je pomembno vse skupaj program + osebe, ki ga izvajajo in rekviziti, ki to izvedbo o(ne)mogočajo - fajn je, če bi blo vse novo, veliko, svetlo, nove in kvalitetne igrače in 2 najboljša vzgojitelja na svetu (po možnosti kar starša) - NEMOGOČE!
Fajn je, če vzojiteljico poznaš, ji zaupaš,... oprema je kakršna je, v vsakem vrtcu vsako leto vsaj kaj zamenjajo, novo nabavijo,... Plehaste skodelice so za malčke verjetno najbolj varne, verjetno tudi bolj higienične od plastike, glede stopničke se da verjetno kaj ukrenit tudi na željo staršev (sicer pa je najbolje, da se otroci kar čimprej navadijo na vsakodnevne ovire in njihovo premagovanje). Čistoča pa, po pravici povedano, ne verjamem, da je kaj slabša od domače - mogoče tako izgleda, ker je staro, ampak delala sem v vrtcu, pa vem, da se je (vsaj pri nas) po tleh vsakodnevno brisalo, parkrat na teden vse police - doma mi pa še na pamet ne pade, da bi vse kote vsak dan tko počistila in tla pobrisala.

Neposredna povezava do sporočila: 5
13.6.2007 14:43:29   
srki
Res, da je pomemben tudi protor oz. to, kako se otrok "domače" počuti, samo vendarle je za moje pojme vzgojietljica tista najpomembnejša. In, otroka vse to, kar tebe moti, ne moti.

Plehnate skodelice imajo pa tudi v našem vrtcu, mene ne motijo, boljše to, kot steklene, s katerimi se lahko, če se rabijejo, porežejo.

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.6.2007 14:49:28   
piščanc
vzgojiteljica.

iz izkušenj!

iz malega zraste veliko

Neposredna povezava do sporočila: 7
13.6.2007 19:42:20   
Anonimen
oh, skokica01, pri vas imate vsaj vrt...pa vrata, na katerih je okno user posted image  pri nas tega ni, ker je soba tako majhna, da je po zakonu lahko notri samo 8 otrok...kar je spet prednost...pa prednost je to, da je zraven Golovec, kjer otroci preživijo zelo veliko časa....

No, bi pa rekla, da imamo starši res prevečkrat narejeno neko predstavo o tem, kako naj bi vrtec vizuelno izgledal...pozabljamo pa, da je bolj pomembno, KDO stoji za tistimi vrati in KDO preživi skoraj 8 ur vsak dan z našimi otroci.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
13.6.2007 21:36:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 9
14.6.2007 1:33:44   
Marogica
Seveda je najprej vzgojiteljica, čeprav tudi prostor ni zanemarljiv. VEndar se včasih vprašam, kako pa lahko potem "kvalitetno" živi npr. 4-članska družina na 40m 2? A to pa gre?

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
14.6.2007 8:10:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
24.7.2007 14:55:22   
babylove
V naših jaslih načrtno delajo na tem, da otrok nima svoje vzgojiteljice. Vse se ukvarjajo z vsemi otroci, in kadar počnejo stvari po skupinah, se otroci v skupinah mešajo in vzgojiteljice menjavajo. Tako so otroci bolj avtonomni, naslavljajo se na kateregakoli odraslega v jaslih in niso čustveno navezani na vzgojiteljico. Ni panike, če je katera na bolniški ali na dopustu. Otrok ne hodi v jasli k vzgojiteljici, ampak se gre v jasli igrat. Seveda so posamezne vzgojiteljice referentke za določene otroke in spremljajo njihov razvoj, ampak to je zgolj na nivoju odraslih (straši vedo, na koga se obrniti z vprašanji ipd.).

Neposredna povezava do sporočila: 12
24.7.2007 14:58:14   
Anonimen
Še nikoli nisem pomislila na kaj slabega, pa imajo tudi pri nas plehnate šalčke user posted image  So what? Važno, da se otrok dobro počuti. In če bi morala izbirati vrtec ali vzgojiteljica: VZGOJITELJICA. Brez premisleka.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
25.7.2007 9:36:00   
Pobalami
Vzgojiteljica. Dobra vzgojiteljica lahko iz manj stvari naredi ogromno, je zanimiva, prijazna..., slaba ima pa lahko na voljo vse živo pa ne bo nič naredila.

Zadnjič sem bila v "mojem" vrtcu kamor bo zdaj šel moj sin. Večnamenska dvorana (tam smo imeli sestanek)  je majhna, kot ena večja soba s povišanim stropom. Ko pa sem bila otrok mi je bil ta prostor zelo velik. Tako da velikost je zelo relativna zadeva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ko je otroka strah pustnih mask ...
Kaj storiti, ko se otrok boji pustnih šem, se tudi sam noče našemiti ter mu je vse okrog pusta nekako strašno in preveč?
Likovne počitnice za otroke, zimske počitn...
Otroci bodo v času zimskih likovnih počitnic, ki jih organizira NIČ ART likovna šola, ustvarjali v ateljeju in v galerij...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?