|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj iščem?
13.2.2010 20:17:31   
Keleja
A se ti kdaj zgodi, da si na začetku verjela v vse dobro, potem pa se izkaže, da je odvilo vse v ravno nasprodno od tistega kar si si želela? Kdaj, kako se je to sploh lahko zgodilo, ti ni jasno. In si potem obtičala tam, kjer ni nobene dobre izbire za ven, samo slabe z veliko bolečine? Da imaš občutek, da te tvoji nabljižji ne razumejo ali pa te samo zmerjajo ob vsaki najmanši možni priliki, večkrat po krivici, te zanemajajo in o tebi govori samo slabo, samo kritiko, nikoli nič lepega, spodbudnega. Da si v svojem domačem okolju bolj v breme kot v veselje? Da si zate ne morejo vzeti časa, za druge pa si ga vedno najdejo? Se kdaj spomniš svojih prvih želja in hrepenenja, kateri so se na začetku zdeli realen cilj zdaj pa so samo izmišljen roman, ki ga samo bereš in se nikoli ne zgodi? In se zaveš, da ne živiš več svojega žvljenja, v katerem uresničuješ svoje sanje, saj so želje samo iluzija. Ampak si ujeta v želje predvsem pa pričakovanja drugih. Zato imaš občutek, da si manjvredna, tam samo za koristi drugega. Da se tvoja beseda ne sme slišati, tvoja bolečina ne sme izraziti, ker v nasprotnem primeru kompliciraš, ne daš miru in te zato upravičeno žalijo. Če si želiš bljižine, malo pozornosti in ljubezni, tisti pristen znak, da te ima nekdo zares rad, dobiš samo odgovor, kaj bi še rada, saj sem se poročil s tabo. Torej en dan žura in urejeno je za zmeraj??
Na vse kriplje iščeš nek drobcen signal, mogoče bežen pogled, ali pa kratek objem, nekaj, na kar bi se oprijela in dobila novo upanje, da ni vse izgubljeno. Občutek, da te še vedno hoče. Ko živiš z nekom vsak dan pod isto streho, pa imaš občutek, kot da si ti na kopnem on pa na ladji, ki pluje daleč stran, neznano kam, pri tem pa si nemočna, da bi kaj spremenila, čeprav si tega najbolj želiš. Če je to trda realnost, zakaj potem še vztrajam pri upanju in ne odidem na drugo realnost, ki ni nič slabša od te, dala bi mi vsaj možnost, da neham boleče upati, saj vsakokrat znova razočarana treščim ob tla. Odhod bi me treščil samo enkrat, potem bi bil pa mir. Ampak upanje ne spusti. Saj verjetno bi že naredila tako, če ne bi bilo otrok. Otroci pa res niso nič krivi in dolžni. Pa sem se zopet odločila, da me bo še naprej treščilo. Ko bi se vsaj znala sprijazniti s puščavo v odnosu, da ne bi tako žejala po ljubezni. erjetno tudi to ni možno in bom nadaljevala kot zdaj. Dokler se ne bom zlomila in bom jaz ta nora in čudna, partner pa bo ubogi, ker ima noro ženo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj iščem?
13.2.2010 21:27:15   
pelin
Ja, takole se mi zdi....če je res vse tako  brezupno, moreče in boleče, potem ti ne preostane drugega, kot da nekaj ukreneš. Pa ne mislim s tem da jokaš, se pritožuješ in se smiliš sama sebi, ter se povrhu vsega zgovarjaš na otroke....Meni se zdiš totalno depresivna in črnogleda in v takem stanju lahko živiš še deset let, pa boš vedno imela kakšen izgovor, da ne boš te agonije končala; sedaj so to otroci, potem bo morda slabo finančno stanje, pa stanovanjski problem, ali pa zdravje itd.. Potem boš pa na stara leta rekla, da ti je partner uničil življenje. Mogoče je tudi on nesrečen, si želi drugačno življenje, pa je tudi tako brez volje in energije kot ti. Ali se ti zdi, da so otroci v takem odnosu in ob takšni žalostni in depresivni materi (in morda očetu) res srečni? Po mojem, bi morala zbrati res vso voljo in moč, ter stvari vzeti v svoje roke in zagotoviti sebi in svojim otrokom lepši jutri. Seveda, če je situacija res tako huda in ni  le to vse trenutna brezvoljnost, depresija in nezadovoljstvo iz tvoje strani. Sori, to je le moje mnenje, ki sem si ga ustvarila iz tega kar si napisala....dobila sem namreč občutek, da rabiš nekoga, ki te malo strese, zbudi in morda sune nekam ....da se ne boš le pritoževala ampak tudi kaj ukrenila.user posted image

(odgovor članu Keleja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2010 15:11:05   
TomTaylor
To si pa tako lepo opisala depresivno stanje, da ga bolje ne bi mogla. Kaj iščeš?...Iščeš sebe in nič drugega! Za začetek samo snemi pretirano rožnata očala skozi katera gledaš na življenje, nehaj fantazirat in sanjat, nato pa se spusti na zemljo, na realna tla. Takoj zatem se močno objemi in si povej, da se imaš rada in se postavi na prvo mesto. Ja, na prvo mesto, otroci so takoj na mestu za tabo. Nato pojdi pred ogledalo in se poglej vanj. Kaj vidiš? Si zadovoljna s svojim odsevom v njem?...
Ljudje okoli tebe namreč držijo ogledala, vidijo te, kot se sama vidiš v njem. Odzivajo se prav na enak način kot se odzivaš sama, njihovo obnašanje, dejanja,...so zgolj tvoja zrcalna podoba. Ne verjameš? Kaj vidiš v ogledalu, ko se namehneš - tvoj nasmeh se ti vrne. Kaj stori otrok, ko se mu prijazno nasmehneš - nasmeje se nazaj. Kaj stori tvoj partner, ko mu podariš iskren nasmeh? Si mogoče poskusila? Rada bi iskren in ljubeč objem, torej objemi! Iskreno in ljubeče...Samo toliko za začetek, nato pa počasi in postopoma. Ko se boš ljubila in spoštovala sama, bo tudi slika v ogledalih drugačna.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.2.2010 19:26:29   
vicki
Keleja, ti ne veš kako te razumem. Npr. sem tečna ko tečnarim in prosim naj mi vsi družinski člani pomagajo pospravljat po stanovanju. Na koncu se fino skregamo in sem najbolj zaj... žena kar jih je, mož mi pa reče, da bi bilo tudi brez sitnarjenja vse narejeno. Dobro. Sem cel teden tiho, bog ne daj, da bi komu rekla, naj kaj po hiši naredi ali pospravi. REzulatat?! Nihče nič niti premakne ne, kaj šele pospravi. Kaj naj še naredim?user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2010 19:49:52   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: vicki

Keleja, ti ne veš kako te razumem. Npr. sem tečna ko tečnarim in prosim naj mi vsi družinski člani pomagajo pospravljat po stanovanju. Na koncu se fino skregamo in sem najbolj zaj... žena kar jih je, mož mi pa reče, da bi bilo tudi brez sitnarjenja vse narejeno. Dobro. Sem cel teden tiho, bog ne daj, da bi komu rekla, naj kaj po hiši naredi ali pospravi. REzulatat?! Nihče nič niti premakne ne, kaj šele pospravi. Kaj naj še naredim?user posted image

oprosti, a si mogoče temo falila?

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu vicki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2010 21:08:55   
mateyka
imeni se tudi zdi da iz Kelejinga pisanja veje en tak desperation, ki me kar malo zaskrbi.. user posted image
ta opis "no way out-a" mi je kar malo grozen.. vedno so opcije, nikoli nisi tako ujet kot se ti zdi - napačna percepcija (le tega) je lahko en jajc..

Neposredna povezava do sporočila: 6
15.2.2010 19:11:11   
baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

To si pa tako lepo opisala depresivno stanje, da ga bolje ne bi mogla. Kaj iščeš?...Iščeš sebe in nič drugega! Za začetek samo snemi pretirano rožnata očala skozi katera gledaš na življenje, nehaj fantazirat in sanjat, nato pa se spusti na zemljo, na realna tla. Takoj zatem se močno objemi in si povej, da se imaš rada in se postavi na prvo mesto. Ja, na prvo mesto, otroci so takoj na mestu za tabo. Nato pojdi pred ogledalo in se poglej vanj. Kaj vidiš? Si zadovoljna s svojim odsevom v njem?...
Ljudje okoli tebe namreč držijo ogledala, vidijo te, kot se sama vidiš v njem. Odzivajo se prav na enak način kot se odzivaš sama, njihovo obnašanje, dejanja,...so zgolj tvoja zrcalna podoba. Ne verjameš? Kaj vidiš v ogledalu, ko se namehneš - tvoj nasmeh se ti vrne. Kaj stori otrok, ko se mu prijazno nasmehneš - nasmeje se nazaj. Kaj stori tvoj partner, ko mu podariš iskren nasmeh? Si mogoče poskusila? Rada bi iskren in ljubeč objem, torej objemi! Iskreno in ljubeče...Samo toliko za začetek, nato pa počasi in postopoma. Ko se boš ljubila in spoštovala sama, bo tudi slika v ogledalih drugačna.

joj, kok si pa to lepo napisala... jaz sploh ne vem, ce bi se karkoli dodala! to je to! od prve do zadnje besede!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
15.2.2010 21:28:10   
Gina

IZVIRNO SPOROČILO: vicki

oprosti, a si mogoče temo falila?

Ne, ni temo falila. Pripoveduje ti, da včasih ne glede na to, da si prijazen, kot svetuješ, to ne deluje.

Ne deluje pa zato, ker imamo ljudje različne vrednote. Tvojemu decu vidki pospravljeno ni vrednota, zato se mu sladko j....  za vse skup. In te povozi. IN ne, to ni luštno, da te kdo povozi. Problem je, kadar imata dva druge vrednote.

Pa še en problem je, moški vedo, vidijo in čutijo, da ženske večinoma (ne vedno, ampak res večinoma, vsaj kar jaz žensk poznam) držijo 3 vogale hiše in jim je to ok in fajn in ne bi držali še enega vogala. Za nobeno ceno ga ne bi držali, so preveč gensko taki, da hočejo zase poskrbet (beri ego) in bi rajši šli k eni od ostalih 85% žensk, ki tudi držijo 3 vogale. Ni mi čist jasno, a so samo gensko taki, al je to tudi rezultat naše ljube družbe.

Neposredna povezava do sporočila: 8
15.2.2010 21:38:52   
Gina

Načeloma je to vse zelo res. In je lepo in fajn. In se strinjam. Do neke točke. Lajf te privede včasih tudi tja, ko je katerakoli izbira, ki jo narediš en poden od podna, ko nimaš izbire. Kamorkoli se obrneš, imaš rit zadaj. NObena opcija ni ok, niti perspektivna. Včasih ti življenje nosi pred tebe eno samo sranje, pa priznajte, če ni res - ne glede na to, kako se ti trudiš, si ok in fajn in samozavesten in aktiven, se postaviš zase, si prijazen, v bistvu nič narobe ne delaš.... včasih ne pomaga. Ne pomaga, pa pika. Si v dreku. Dokler enkrat sam v to not ne padeš, nimaš pojma, kako to zgleda, ko ni izhoda. NImaš.

Keleja kaj naj ti rečem. Enkrat vsakega strezni. Naredi to ali ono. Karkoli, četudi je zanič. Ni važno. Važno je, da se nehaš vrtet v krogu. Če hočeš biti s tvojim, ne ponavaljaj kot papagaj svojega delovanja, spremeni ga. Tvoj ga ne bo. Niti družba ga ne bo. Družba itak ne razume. Nanjo se ne zanašaj preveč. Lahko jo pa izkoristiš. Za tvoje dobro počutje. Karkoli te dvigne, izkoristi. Karkoli ti vrača energijo in dobro voljo, izkoristi. Ko pridejo težki trenutki poskusi odreagirati drugače kot si do sedaj. Prej si pripravi strategijo. Res je življenje do konca kruto, ampak je vseeno vredno živeti in poskusiti še s čim. Nisi ti kriva. Res nisi. Lajf je pač tak. Poskusi ga pretentat, postani egoistična, izvleči iz življenja najboljše, kar ti daje. Ali kot pravi TT zgoraj, poskrbi zase. Misli nase. POstani ego. Pomaga.

Neposredna povezava do sporočila: 9
15.2.2010 22:21:06   
manna

Se strinjam.

Neposredna povezava do sporočila: 10
16.2.2010 10:33:07   
picola1
Keleja, tako kot so ti druge svetovale, tako mislim tudi jaz: naredi nekaj! Ni važno, kaj. Samo naredi nekaj. Naj ti na hitro opišem zgodbo prijateljice, ki je nedavno prišla k meni po pomoč.Pred leti v komuni zdravljena narkomanka, s tremi otroci, od tega ena hčerka, s katero dolgo časa sploh ni živela (zaradi mamil), po komuni si je našla enga tipa, ki jo samo izkorišča, jo je tudi že udaril, jo vara...Skupaj imata dva otroka. Večkrat sta se že razšla, ona je bla že z otroci v varni hiši, 2-krat je že poskušala naredit samomor. Njen partner se občasno drogira s kokainom in ona z njim.
Ko je prišla k meni, je bila popolnoma obupana, depresivna, brez službe, brez avta, brez vsega...Brez volje do življenja. Z ogormnim kreditom... Skupaj sva nardile načrt, kako naprej. Korak za korakom.
In je šla: najprej k psihoterapevtu, kamor sedaj redno hodi že en mesec, potem sva srečale kolegico, ki ravno išče nekoga za delat (natakarica, redna služba, fajn delovni čas), potem sva na netu našle en zelo ohranjen avto za ful mal denarja. Redno hodi na sestanke na socialno, ker ji grozijo, da ji bodo vzeli otroke...
Meni bi se na njenem mestu zmešalo!!! In bi po vsej verjetnosti že zdavnaj obupala...
Ampak se BORI! Vsak dan posebej vstane zato, da lahko naredi korak naprej. Pa kdaj pa kdaj mal spet nazaj, samo v glavnem naprej! Res je sicer, da ima mene in mojega moža, da jo vzpodbujava, vendar so to vse NJENE odločitve. Brez nje ne bi bilo nič. jaz sem ji samo pomagala, da se odrine od dna.
Hotla sem s to zgodbo v bistvu povedat, naj je stanje še tako brezupno, VEDNO, VEDNO je nekje rešitev. Samo poiskat jo je treba.

Tut ti rabiš nekoga, da mu poveš za vse to, kar te mori. Nimaš nobene prijateljice? Če je nimaš, najdi na netu najbližnjega psihoterapevta in se zmeni za sestanek. Ali pa pokliči na sos telefon pa se pogovori z nekom. Ko boš to naredila, boš ugotovila, da te pa nekdo le razume. Skupaj s tistim človekom, ki se mu boš zaupala, najdi rešitve. Korak za korakom. Verjamem, da ne bo čist lahko. Samo nekaj moraš naredit. Drugače se lahko, kot je ena rekla, utapljaš v tej tvoji depresiji še leta in leta in na koncu boš rekla, da so tu drugi uničili življenje.
SAMA SI ODGOVORNA ZASE in za svoje življenje!
Preberi si knjigo Prebudite velikana v sebi, morda tam najdeš motivacijo za naprej...
Srečno! user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.2.2010 11:39:42   
baguSka
Ni mi čist jasno, a so samo gensko taki, al je to tudi rezultat naše ljube družbe.

slednje seveda.... vzorec nasih mam, tet, babic, non, prababic itd.

zal.user posted image

nimajo geni NIC tuki zraven!!

ja, zenske 'smo' v veliki vecini krive za to! ker se cutimo dolzne podpirat te 3 vogale in pac moskim ni potrebno! zakaj bi, ce jim ni treba!? in to se prenasa iz rod v rod... zenske pa to po vecini mirno prenasamo...

sem sla gledat eno predstavo, kjer lepo opisejo ta odnos: zenska moskemu drzi krila, da je na izgled tocno tak, kot njej pase in kot si ga zeli!!! ko pa ona ta krila spusti na tla, je pa konec, ker zagleda svojega moskega kar na1x brez teh kril!!!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.2.2010 11:42:02   
baguSka
Nisi ti kriva. Res nisi. Lajf je pač tak. Poskusi ga pretentat, postani egoistična, izvleči iz življenja najboljše, kar ti daje. Ali kot pravi TT zgoraj, poskrbi zase. Misli nase. POstani ego. Pomaga.

user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.2.2010 11:45:35   
baguSka
picola... rozice zate!!user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.2.2010 12:41:17   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Ni mi čist jasno, a so samo gensko taki, al je to tudi rezultat naše ljube družbe.

slednje seveda.... vzorec nasih mam, tet, babic, non, prababic itd.

zal.user posted image

nimajo geni NIC tuki zraven!!

ja, zenske 'smo' v veliki vecini krive za to! ker se cutimo dolzne podpirat te 3 vogale in pac moskim ni potrebno! zakaj bi, ce jim ni treba!? in to se prenasa iz rod v rod... zenske pa to po vecini mirno prenasamo...

sem sla gledat eno predstavo, kjer lepo opisejo ta odnos: zenska moskemu drzi krila, da je na izgled tocno tak, kot njej pase in kot si ga zeli!!! ko pa ona ta krila spusti na tla, je pa konec, ker zagleda svojega moskega kar na1x brez teh kril!!!

Saj do neke mere imaš prav, dosti tudi ženske pripomoremo k temu, ampak roko dam v ogenj, da ni vse samo v vzgoji. Niti pod točko razno ni. Prepričana sem, da moški pridejo z mnogo večjim egom na svet, z mnogo večjo željo poskrbet za vsako ceno zase in za svoje udobje (kot so včasih imeli vgrajeno potrebo po skrbi zase z lovom in še imajo) kot ženske. V povprečju mislim. Ženske imamo v povprečju mnogo večjo željo nekaj naredit tudi za druge, če drugega ne za svoje otroke, družino. Ne verjamem, da je vzgoja tako velik dejavnik kot jim ga pripisuješ, imam svoje otroke, pa vidim kako punce funkcionirajo pa kako fantje, pa gledam otroke v šoli, ne, ne, ne, nikakor ni to samo vzgoja.

Če ti povem z drugimi besedami. LJudje in opice imamo 97% skupnega genetskega materiala. 97% - pa vidiš kako ogromna je razlika, saj vidiš, a ne????
Naj ti razložim še eno dejstvo: ženske in moški imamo 98% skupnega genskega materiala - kako hudiča ne vidiš te prirojene razlike? Je skoraj enaka razliki z opicami, ni dosti razlike!user posted image user posted image user posted image

Picola, res moraš biti zelo srčen človek, kapo dol user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.2.2010 12:53:11   
baguSka
Je skoraj enaka razliki z opicami, ni dosti razlike!user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

ne vem no... jaz se vedno mislim da bi se dalo z vzgojo ogromno nardit!! seveda so mozni tud mal genski razlogi... ampak te se da 'zatret' user posted image zenske nej bi tud izhajale iz jam... ko so doma cakale in skrbele za svojo druzinico... medtem ko je moski lovil. no, zenske naj bi ble pobiralke, medtem ko so se moski lovci podili in lovili za mesom! in tako oni kot me, smo se glede tega kar precej spremenili... ni vec vse tako kot je bilo...

je pa res, da so zenske za takrat podpirale vse vogale v hisi! moski pa je skrbel za meso in varnost druzine...

danes je pa ze mal drugac.. zenske zelimo da tud moski doma naso vlogo prevzamejo, kot smo me pac njihovo... da si sorazmerno nekako vse delimo... da smo si enakopravni... zdej je pa seveda od vsakega posameznika odvisno v kaksni meji to pricakuje od svojega partnerja! in ce je moski npr mamin sincek in njegovi partnerki to ne disi, pac to ni za skupaj... user posted image se pa seveda najdejo tudi taka dekleta, ki so bla vzgajana tako kot on in tak nacin sprejemajo brez problema.. user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.2.2010 13:38:00   
Gina
A veš, da jaz pa pri vsej polni zavesti trdim, da vzgoja nima tako ogromnega vpliva, kot ga pripisuješ. Ima ga nekaj, prav gotovo. Ampak samo nekaj. Zatret človeka ne moreš. Predrugačit ga ne moreš, če je tak že po naravi. Me prav zanima, kako bi tebe lahko predrugačili v eno vase zaprto punco, ki si ne bi upala nič povedat?? Al pa kako bi te z vzgojo spremenili v nekoga, ki bo pokoren decu, ga stregel in čakal doma cele dneve? Ne, ne baguska, to ni mozno v tako veliki meri.

Mogoče pa ti govoriš o nečem popolnoma drugem. O razvajenosti - to so primeri, ko gensko popolnoma "fajn fanta" "pokvariš" in ga narediš za lenega egocentrika. To je možno. Takega lahko potem enkrat tudi obrneš okrog, ker je ta konkreten človek v osnovi en razumen fejst fant, ki nima že v naravi namena povozit nekoga za svoje udobje, ampak je bil smao tako vzgajan. Obratno pa ni možno. Genskega egocentrika narediti za sočutnega velikodušneža, ki se bo razdajal za ne vem koga. NI možno. Lahko ga pa še bolj hudega egocentrika narediš, to pa ja. Pa lahko ga toliko omiliš, da ne bo vse povozil, ampak samo 70% tistega, kar bi sicer. Več ne moreš. Ni šanse.

Ali če rečem drugače, kar ti bo bližje razumet:
Če naletiš na enega recimo z mišično distrofijo, ki je veliko gensko pogojena, boš razumela, da ne more v nekem trenutku hodit? Boš a ne? Če pa nekdo ne more razumet, kako je tebi pomembno da pospravlja stanovanje, če njemu ni niti malo, pa se ti ne zdi stvar morem ne morem -genov, ampak volje.user posted image A veš, saj distrofik tudi z voljo lahko hodi v določenem trenutku, samo napor, ki ga v to vloži je obupno velik, pa ga povozi za en cajt potem.

Pa še tretji primer:
Dokler sem bila brez otrok sem zagovarjala popolnoma isto tezo kot ti, da se z vzgojo da vse. Potem sem imela prvega otroka, pa sem bila še bolj ponosna na to ugotovitev, moj prvi otrok se je vedel po vseh normah in še lepše. Potem sem dobila drugega otroka in najraje bi z glavo rila v pesek - od sramu, da mi je zgoraj napisano kdaj sploh prišlo na pamet.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.2.2010 15:44:14   
baguSka
Mogoče pa ti govoriš o nečem popolnoma drugem. O razvajenosti

ja sej razvajenost je del vzgoje ni!? pac mamice in ocki vse otrokom pod nos prinesejo in sami NIC ne smejo delat, ker so samo otroci! in potem nastane to kar nastane... + to, da otroci dobijo vzorec po svojih starsih, ko mamice vse ockom prnesejo pod rito, mozje pa samo na kavcu lezijo in nic ne naredijo in je to ok... in to se pac prenasa iz roda v rod.. zal!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.2.2010 15:50:12   
baguSka
Pa še tretji primer:
Dokler sem bila brez otrok sem zagovarjala popolnoma isto tezo kot ti, da se z vzgojo da vse. Potem sem imela prvega otroka, pa sem bila še bolj ponosna na to ugotovitev, moj prvi otrok se je vedel po vseh normah in še lepše. Potem sem dobila drugega otroka in najraje bi z glavo rila v pesek - od sramu, da mi je zgoraj napisano kdaj sploh prišlo na pamet.

Aja pa se to: jaz se popolnoma zavedam, da ima vsak clovek svoj karakter! Ampak taki vzorci, kot sem jih opisala zgoraj, za moje pojme ne vplivajo kej dosti na karakter. Oz karakterji ne vplivajo veliko na to.. lahko pa tud! Ljudje smo si seveda razlicni..

In ko si ravno omenila, jaz sem naceloma kar precej tiha deklica po naravi (razen na forumih user posted image ), pa me seveda niso tega ucili.. Je pa res, da sem se velikokrat karkoli bala povedat na glas, ravno zaradi napacne vzgoje.. in sem rajsi ostala tiho. Poleg tega sem svojo samozavest zacela pridobivat sele z leti in se zdej je nisem cist osvojila. Povem pa veliko veliko vec, kot sem vcasih. Ker sem se zavestno odlocla samo sebe spremenit na boljse! In da zatrem miselne vzorce svojih starsev, ker so mi popolnoma zgreseni.. ker si zelim lepsega in boljsega zivljenja! Predvsem si za svoje otroke zelim cisto drugacno odrascanje od svojega. In ne recem da sem 100%, da mi bo uspelo, bom pa dala vse od sebe.user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.2.2010 18:42:03   
Gina
Evo, baguska, dokaz vec, da nobena vzgoja ne naredi nič proti naravi. Saj sama praviš, da tebe niso mogli spremeniti, če so še take neumnosti počeli in ti dopovedovali.user posted image user posted image  Edino sam sebe lahko spremeniš, ap še to v bistvu zelo težko. To kar se tebi dogaja je samo to, da ti zdrava pamet dela in se zato spreminjaš. Plus taka si že od nekdaj. Samo zatret tega niso mogli.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.2.2010 21:54:00   
baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
praviš, da tebe niso mogli spremeniti, če so še take neumnosti počeli in ti dopovedovali.user posted image user posted image  Edino sam sebe lahko spremeniš, ap še to v bistvu zelo težko. To kar se tebi dogaja je samo to, da ti zdrava pamet dela in se zato spreminjaš. Plus taka si že od nekdaj. Samo zatret tega niso mogli.

niti niso hoteli, niti niso zeleli, niti niso delali na tem!! ker kar se mene tice je bla pr nas vzgoja itak na psu, oz je sploh blo ni.. zal tud zarad tragicnih spletov okoliscin in dejstva, da sem od 12.ga leta odrascala sama.. so mi pa znani vzorci mojih starsev, ki mi niso niti najmanj vsec! tega si pac ne zelim prenest v svoj rod, da se bo prenasalo naprej..

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.2.2010 21:55:20   
baguSka
sam tuki pac ni tema o meni.. user posted image user posted image razen, ce seveda s svojo izkusnjo komu pomagam user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.2.2010 21:57:05   
Gina

.. so mi pa znani vzorci mojih starsev, ki mi niso niti najmanj vsec! tega si pac ne zelim prenest v svoj rod, da se bo prenasalo naprej..

A vidiš, da jim ni uspelo? Vzgoja ni vse, saj pravim. Ti si gensko taka, da tega nočeš, kar so oni furali, pa noben na tem svetu ne more tega spremenit. Saj to je tisto, kar ti dopovedujem, pa nočeš slišat.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.2.2010 21:58:44   
Gina

sam tuki pac ni tema o meni.. user posted image user posted image razen, ce seveda s svojo izkusnjo komu pomagam user posted image

Vedno se komu pomaga, če se karkoli pametnega napiše - če ne kaleji, al katera je začela to temo, ap kakšni drugi. In da ti ne bi kaj pametnega napisala, že dolgo nisem zasledila, tako da zihr škodit glih ne moreva. user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.2.2010 21:59:06   
baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Saj to je tisto, kar ti dopovedujem, pa nočeš slišat.

Nocem al ne znam? Mogoce pa celo isto misliva, samo drugace si razlagava!?user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?