|
RE: Kaj dati zvečer, da bi dlje spala? 4.1.2010 10:37:03
|
|
|
|
zmajaz
|
Meni se je pri ta prvi isto začelo dogajati tam nekje po 4. mesecu, da se je začelo njeno spanje krajšati namesto daljšati, ker očitno samo od mojega mleka ni bila več dovolj sita, da bi prespala noč. Tako smo počasi prišli s spanja do 5h zjutraj nazaj na dojenje ob 1h in nato spet ob 5h. Sem pa do 6. meseca vtrajala samo pri dojenju, preen sem ji začela uvajati kar koli drugega. Posledica je bila, da se je v tem času enostavno navadila zbujati ob 1h in tudi, ko je zvečer že pojedla celo normalno porcijo mlečne kašice (kupovala sem Milupine kašice, ki že vsebujejo AM in se mešajo samo z vodo) + podojila se je še zaporh, pa se je vseeno še naprej zbujala ob 1h, čeprav ni bila nič kaj lačna in se je bolj cartala kot pa jedla. Tako da sem se potem pri 7-ih mesecih enostavno odločila in ji to dojenje ob 1h "prisilno" ukinila. Prvo noč je jokala, ampak nič več kot enih 10 minut, drugo noč je jokala še samo kako minutko, potem se je pa par noči še samo prebudila in malo pojamrala, ko sem jo začela božati, je pa takoj nazaj zaspala. Prej kot v 1 tednu se je nehala zbujati ob tej uri in se je spet dojila šele ob 5h. Ampak to sem naredila, šele, ko je res zvečer pojedla že celo porcijo kašice. Pri ta drugem pa do tega sploh ni prišlo, ker sem mu lepo pri 4,5 meseca, ko sem opazila, da je isto začel krajšati spanje, takoj začela dajati kašico in sem tako preprečila, da bi se sploh zgodilo, da bi prišli na tako kratko spanje. Tako da mi je ves čas lepo spal (in še zdaj pri 8 mesecih isto) od 8h zvečer do 6h zjutraj, takrat poje flašo in spi dalje do 8h/9h. Se je pa že pri 5-ih mesecih nehal dojiti - pri 4-ih mesecih nisem imela več dovolj mleka (vedela sem po tem, ker je začel zelo zelo malo lulati - bistveno manj kot prej) in sem mu začela dodajati AM, v roku 1 meseca pa mu je postala flaša bolj všeč kot dojenje in sva prišla do tega, da se je začel histerično dreti, takoj ko sem ga dala k prsim.
|
|
|