ursah
|
Ojla punce, imam eno vprašanje, ker rabim še kakšno idejo, kaj bi bil vzrok problemčku (če še na kaj nisem pomislila...). Našo malo, staro 2,75 meseca hranimo po steklenički - dobi AM oziroma moje iztisnjeno mleko (razmerje je cca 60% AM, 40% moje mleko). Stekleničke je navajena že od rojstva, ves čas sva se tudi dojile, tako da smo kombinirali (večinoma najprej podoj, nato steklenička). Do pred nekaj tedni se je hranila zelo lepo, mirno je spila po flaški, kolikor je potrebovala. Da je sita, sem vedela po tem, ko je zaprla ustka, zaprla očke in ni bilo šans da jo še premamim s cucljem. Nato se je nekaj tednov nazaj začela kar naenkrat upirati - se zvijati, obračati se stran, brcati, pojokavati...To je trajalo nekaj minut, nato je v trenutku mirno sprejela cucelj in spila recimo celo stekleničko. Če ni šlo, sem nehala, je nisem silila. Tudi dojenje se je poslabšalo - najprej je malo vlekla, nato pa samo še nekaj cucljala, ali pa zagrabila in spustila dojko, zagrabila in spustila...Ker sva nenehno imeli težave z dojenjem, sem počasi obupala in sedaj tudi dojenje zmanjšala, tako da kot rečeno, si večinoma stiskam in ji dajem po flaški, pri meni se samo še pocrklja (pa jaz tudi ). Hranjenje je tako postalo kar težavno. Včeraj in danes pa je k tem težavicam "dodala" še novo obliko, in sicer krčevit jok, samo da je začutila cucelj na ustnici. Včeraj popoldne, ko se je to zgodilo, bi po vsej logiki morala biti lačna, saj je jedla pred 4 urami. Ponudila sem ji dojko, polno mleka, malo je pocuzala, potem pa je ni več zanimala. Po večkratnih poskusih sva obupala, in sva jo pustila, češ bo že dala znak, ko bo lačna. Res je bilo tako, in sicer čez kake 3 ure - tako da 7 ur ni jedla. To se še ni zgodilo, razen ponoči, ko zadnje tedne prespi toliko ur skupaj. Danes ponoči in sedaj popoldne se je zgodilo isto (obakrat je pred tem jedla več kot 4 ure nazaj), zato sem se odločila, da še vas povprašam za kakšno idejo, kaj bi bilo. Recimo dopoldne je pa zelo lepo jedla (flaška), tudi včeraj. Obakrat je bilo v flaški moje iztisnjeno mleko. Ponoči sva ji potem namešala še AM, in ga je nekaj spila. Pomislila sem, da bi nenadoma odklanjala moje mleko, vendar ga je dopoldne spet pila brez težav, zelo lepo. Krčev nima že nekaj časa. Znakov prebavnih težav ne kaže, kaka normalno 1x ali večkrart dnevno. Sicer je zelo dobrovoljen otroček, veliko se smeje, pogovarja, se zabava s sabo. Kaj bi še bilo lahko razlog takega obnašanja pri hranjenju? Jaz si razlagam edino tako, da pač v tistem trenutku ni lačna, čeprav mi ni jasno, kako to če pa vedno je na 2-3 ure (4 je že rekord, več kot 4 pa do včeraj ni bilo šans, razen ponoči zadnje čase, ko je dlje spala - podnevi pa nikakor). Saj vem da vsaka mati najbolje pozna svojega otroka, ampak kako bi si ve to razlagale?
|