|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kadilke
16.3.2005 9:15:51   
Dari

Jaz se sicer nikoli nisem štela med kadilce, sem kadila na kakšnih žurih in ene parkrat na teden ob kavici :). Torej sem pokadila max. eno škatlico na mesec. In tud zdaj mi kdaj tko zadiši ena kavica v kakšnem luštnem barčku, zraven pa en cigaret. Ampak imam kar malo slabo ves. Sicer naj menda to otroku nebi škodovalo, pa vseeno. Pa še mislem si, da mora zgledat grdo ko :hudicek: če nosečnica kadi. Ali ste se ve takšnim užitkom povsem odpovedale, ali kdaj pa kdaj še kakšnega prižgete?

Papa pa uživajte v sončku in svežem zraku ;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kadilke
16.3.2005 9:18:21   
Janika
...hmm, odkrito, ja prižgem, ravno tako s slabo vestjo.

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kadilke
16.3.2005 9:20:19   
lunca77
po moje punce ni treba met neke strašno slabe vesti. jst tud enkrat na dva tri mesece kakšnega pržgem. če ne pretiravate je po moje vse ok. sej se mi včasih zdi, da je pri vsej tej megli bolj nevarno dihat ;).

lp lunca77

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kadilke
16.3.2005 9:20:48   
Čiračara
Preden sem zanosila sem pokadila nekje do 10 cigaret na dan:zmeden:.
Zdaj sem se pa tej razvadi popolnoma odpovedala in tudi spomnim se ne na cigarete:bravo:.
Svetujem ti, da prenehaš. Pravijo pa , da kakšen cigaret naj ne bi škodil otročku.:love:........

LP:sloncek:

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kadilke
16.3.2005 9:28:31   
mojčy
zivjo!
jaz sem pred nosecnostjo redno kadila,tako do 1 skatlice na dan. zdaj pa odkar sem noseca se niti spomnim ne na cigaret,to pa zato,ker mi je G rekla naj si predstavljam da sem zaorta v majhnem prostoru polnem dima in bom videla kako je bebici. ne vem to je stvar vsakega posebej.
uzivajte v tem lepem soncku...
:rozica:

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kadilke
16.3.2005 10:07:04   
Anonimen
Jaz sem pokadila več kot eno škatlo na dan, pa sem, ko sem zanosila, v enem dnevu popolnoma prenehala. Kaj pa vem, če se zavem, da imam nebogljeno bitje v sebi, do katerega pride ta zaužit nikotin, nikakor ne morem teba narediti.

(odgovor članu Dari)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kadilke
16.3.2005 10:14:11   
saba
jaz pa vsake toliko vseeno prižgem, čeprav s slabo vestjo. Naredim dva dima pol pa ugasnem.

:(:(

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kadilke
16.3.2005 10:23:52   
tincci
Jaz sem preden sem zanosila in še en mesec potem, dokler nisem izvedela, kadila skor 1 škatlico na dan več k 10 let. Ko sem izvedela, sem v parih dneh čisto nehala. Se še spomnim kdaj na cigaret, samo nekako zdaj ne gre samo zame, ampak za eno malo malino (8t). Če mi bo pa kdaj blazno zapasal, ga bom pa prižgala, čeprov verjetno z blazno vestjo .. jah, kaj čmo :metulj:

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kadilke
16.3.2005 10:34:58   
Tiamo
Hojla

tudi jaz sem ena s slabo vestjo. Prvo tromesečje sem čist prekinila s cigareti, mi je bilo tudi tok slabo, da so se mi cigarete upirale. :grrr:

V 15 oz. 16 t sem bila ful zaprta in še hemeroide sem fasala, pa tudi želja po cigaretih se je spet pojavila. Tako, da zdaj pokadim zjutraj (ampak ne na prazen želodec) eno cigareto ob kavici in potem grem lepo na stranišče, tudi hemeroidi so izginili. :bravo:

Dr. Pušenjak je enkrat zapisal, da je to odločitev posameznice in da ni dokazano, da cigareti vplivajo na razvoj otroka. Vpliva samo na težo otroka, kar je posledično normalno, ker kadilka manj je. :zmeden2:

Tako, da jih po pravici povedano pokadim cca 4 na dan, kakšen dan sploh ne prižgem.

Res je pa ful grdo videti nosečnico s čikom v roki?!? Tako, da jaz prižgem, ko sem sama doma in še to na balkonu.

LP Tia74

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kadilke
16.3.2005 10:40:52   
CIPRESA
Dari tudi jaz sem bila kadilka predno sem zanosila in to ne samo na žurih ali pa v barčkih ob kavici. Pokadila sem po eno škatlo na dan, pa še pasal mi je kadit od nekdaj. Nikoli se nisem delala da mi paše, že ko sem začela mi je ful pasalo in nikoli mi ni bilo po tem slabo. Tko da si potem lahko predstavljaš kako težko mi je bilo opustiti kajenje. Ampak sem vstrajno zmanjševala in danes pokadim - priznam še dva cigareta na dan in nič več. Le ob kavici, ki jo pijem 2X po pol šalčke.

Pri nas smo bolj take kadilske sorte vsi in ravno zadnjič sta mi pravili teta in moja mami kako je bilo ko sta bili onidve noseči. Takrat je bilo to nekaj imenitnega če si kadil. In obe sta takrat kadili ker tudi ni bilo tako strogo s strani zdravstva da bi to nevem kako škodovalo otroku. Obe sta kadili celo nosečnost kot prej in obe sta rodili zdrave otroke. Nobeden od nas nima dihalne probleme ali kakrkoli.

Tko da nevem no da bi lih pretiravala z kajenjem ti ni treba, če pa kdaj prižgeš eno cigareto, pa tudi mislim da ni krize. Pa da nebi katera mislila da delam reklamo za cigarete, samo jaz mislim, da je veliko takih stvari, ki jih včasih niso imele (kot naprimer tifol tablete) pa smo danes vsi lepo razviti in normalni.
Veliko stvari se mi zdi danes kar malo pretiranih!!!

Pa LP od CIPRESE :nosecka:

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kadilke
16.3.2005 11:14:46   
saba
se strinjam s Cipreso
:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kadilke
16.3.2005 11:20:51   
mimica
Bila sem strastna kadilka 1,5 škatlice na dan. Kakor hitro sem izvedela, da sem noseča sem prenehala z kajenjem in od takrat se ga več nisem niti dotaknila. Pa kako rada bi si kdaj kakega pri kavici prižgala, a nočem tvegati. Mislim, da en pokajen cigaret ne more škoditi tvoji bebici. Potem takem tudi v bife ne bi smeli iti, kjer se upam iti stavit, da je huje kot če bi pokadil en cigaret.

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kadilke
16.3.2005 11:35:18   
mimica
Upam, da mi ne boš preveč zamerila, vendar ne morem kaj, da ne bi odgovorila. Kakor lahko vidiš sem bila tudi sama kadilka in to strastna in sem kadila z užitkom. Takoj, ko sem izvedela, da sem noseča sem nehala. Naj povem, da mi ni bilo nič slabo in so mi cigareti enako pasali kot prej. Ampak sem nehala zato, ker si ne bi rada celo življenje očitala, če bi slučajno bilo kaj narobe. Že tako se rado kaj zgodi in bi verjetno marsikaj pripisali cigaretom, če bi izvedeli, da ženska kadi. Imate srečo, da nimate nobenih problemov zaradi kajenja vaših mam. Poglej si enkrat otroke, ki te sreče niso imeli. Se bi ti cigaret še vedno luštal? Vidim po tvojih sporočilih, da si skrbna nosečnica in me čudi, da kadiš, če pa te prestraši že najmanjša bolečina. Te zaradi tega ni nič strah ?
Moram reči, da se ne štejem med nekadilce, ker vem, da bom mogoče še kdaj kadila, ampak sedaj me niti malo ne mika in ga tudi ne pogrešam. Sebe zastrupljam zavestno, malo bitjece pod mojim srcem pa nima izbire in glasu, da bi mi lahko povedal, da mu ne paše, zato bom naredila vse, da mu bo v mojem trebuščku čim lepše. Pa brez zamere !

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kadilke
16.3.2005 11:38:04   
sabini
jAZ SEM KADILA KOT TURK VEČ KOT ENO ŠKATLICO.Ko se zvedela da sem noseča sem nehala. Res da sem na začetku prižgala kakšnega ampak to je bil eden na teden al pa še to ne, sem čist opustila sem pa pridobila na kg. Tko da ne vem rajši mam kg. kot :hudicek:čik v ustah pa tako velik trebušček. Full bi mi blo nerodno it na kavico noseča pa si čik pržgat.
Upam da ko rodim ne bom začela spet nazaj, ker to tok smrdi vse. Pa seveda otročk se mi tud smili.

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kadilke
16.3.2005 11:48:54   
Anonimen
Dari, ti :hudicek: ti :)-

Sem rekla, da ko pridem dons v službo, odprem to temo :bravo:
Zakaj?!
Ker sem pred nosečnostjo pokadila škatlico na dan. Nehala kadit 14dni preden sem zvedla za dve črtici, evo zdej po 24 tednih bi ONA KADILA :grrr:
In to kadila :(( Resno bi se usedla na sončka, pa enga prižgala pa fejst uživala :ups:
Pa ne vem :zmeden:
Pa vem, da bom takoj iz porodnišnice šla v trafiko po eno škatlico (upam,da takrat ne bojo že 600 sit :)- ).

Kaj pa vem, se mi zdi, da smo odgovorne za malo bitje, ki je odvisno od nas 9nebesa
Sam, ena cigaretka vsake tolk nej ne bi škodovala, ampak, ali ti zadostuje samo ENA vsake toliko?
Mene bi po mojem hitro potegnilo, da bi jih skadila vsaj par na dan :zmeden: ne vem, zato rajš ne probam...bom počakala do julija...pol pa vidmo :bravo:

Vsem kadilka, ne obsojam nobene, vam v bistvu ne čestitam, ampak vas na tihem občudujem, pa sem mal jezna na vas, pa še mal sem vam fouš, pa ne gre mi v glavo, kako lahko kadiš, če si nosečka :zmeden: :zmeden:
No, zdej pa kej razumi.... :)- še jest ne :)- :)-

Lep sonček še naprej!
T.

(odgovor članu Dari)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kadilke
16.3.2005 12:03:15   
Meceno
Kot veste , no vsaj nekatere , sem mlada . Prvo cigareto sem poskusila pri 16.letih in potem prib. dve leti kadila bolj zaradi imidža , ko pa sem začela poleti delati v kafiču preko študenta ,sem postala taki odvisnik :(( , pa ko bi vsaj od istega proizvajalca kadila :hudicek:, ne vse možno , celo ( tujec če je prišel , sva si hit malo zamenjavo naredila :zmeden: )
V glavnem obup , potem pa mi začnejo tete , pa stici , stare mame itak nimam več , UMIRATI , skor vsak za nekim RAKOM , :zmeden: , sicer niso vsi kadili , ampak sem se odločila vseeno da neham .
Počutje definitivno boljše , pa še zobike imam spet snežno bele;)
Aja , pa nisem se zredila , ravno nasprotno :sloncek:
Sem pa nekje čista eno dobro leto .

Še to , drage :nosecka:, ne se bati če že kadite pa težko opustite , saj kot sem do sedaj čitala , če bi bile alkoholičarke bi bilo to 100* huje ;)

LP Meceno

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kadilke
16.3.2005 12:07:29   
tannya
Ko sem zvedela , da sem noseča, sem nehala kaditi. Prej sem kadila od svojega 15. leta in v zadnjih letih tudi po več kot škatlo na dan. Ne želim tvegati samo zato, ker imam pač neko razvado. Ni vredno. In cigareti niso življenjskega pomena, zato lahko vsaka preživi brez njih.
Tudi zredila sem se zaradi tega, ampak je to mala cena za moje zdravje in predvsem zdravje otroka.
Kajenje je škodljivo in vse to, da kao en ali dva čika na dan ne škodita je le blef.

Seveda pa je to vse le moje čisto osebno mnenje;)

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kadilke
16.3.2005 12:18:39   
tincci
Sabini, a si ful dobila na kg? Jaz sem tudi nehala kadit takoj ko sem izvedela, in se mi zdi, da imam nekam velik apetit, pa sem že razmišljala, da je povezano z nehanjem kajenja.

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kadilke
16.3.2005 12:21:49   
tincci
Tannya, kako veš, koliko si se zredila od nosečnosti in koliko od cigaret? Ker jaz sem v 8t pa ne vem, če me je zaradi tega že malo več čez pas;)

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kadilke
16.3.2005 12:38:57   
Dari

Ja punce hvala. Bravo :bravo: za vse tiste, ki ste ble strastne kadilke pa ste popolnoma prenehale. Saj po mojem jaz glih zato mislim, da ni nč tko zlo narobe, ker nikoli nisem kadila redno, ampak ob priliki, in če se mi zdaj zalušta, ga pač prižgem. Ampak tko da me bo kdo gledal pa ne bom več dolgo. Mi je zoprno. Mogoče zdajle ko bo toplejše na balkonu z možekom (v stanovanju ne kadiva - tudi obiski ne - saj je tudi on samo "rekrearivni" kadilec - škatlica na mesec)

Božajte bušije pa ne preveč zakajat naših :duda:. Rajši jih peljite na sprehod :kuza:

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kadilke
16.3.2005 12:46:13   
Made
No, jaz sicer nikoli nisem kadila, ampak mi je na prvem pregledu rekla zdravnica, da se naj obvezno izogibam tudi pasivnemu kajenju, ker baje cigaretni dim- pokajeni ali samo "dihani" zelo zelo skoduje otrocku ter da so zaradi pasivnega kajenja imeli ze primer odstopa posteljice...:(

Kakorkoli- vsaka sama odgovarja za svoja dejanja ... Res se najbrz v mnogih primerih nic ne zgodi in na otroku ni vidnih posledic, ampak kaj pa ce potem vseeno so? Kako bi lahko taksnemu otroku kdaj pogledale v obraz? Ker ste ga pohabile samo zavoljo nekega prepovedanega uzitka, ki se mu niste bile sposobne odreci niti za dobor svojega se nerojenega otrocka...

Mimogrede- tudi kajenje v prico ze rojenega otroka ni zanj zdravo...

Pa ne mislite, da sem kaksen sovraznik kadilcev- na splosno se mi zdi tale javna gonja proti njim ze absurdna, samo ob vseh dokazih o negativnem vplivu kajenja, ze na odrasle ljudi, kaj sele na otroka... se mi ne zdi vredno tveganja...

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Kadilke
16.3.2005 13:04:53   
saba
vsaka ima svoje prepričanje in svoje mišljenje

jaz zame vame, da pokadim 2-3 cigarete na dan in jih verjetno tudi bom.
glede na to, da sem septembra imela odmrtje ploda (takrat sem totalno prenehala s kajenjem) in sem zato za to drugo nosečnost non stop v skrbeh kako bo, ali bom sploh prišla do konca....raje prižgem enega in se s tem pomirim, kot pa da si pojedam živce in umrem od skrbi.

vsaka ima svoje življenje in vsaka svoje strahove. Tako pač je.Vsaka ve sama zase kaj je najbolje in kaj ne.

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Kadilke
16.3.2005 14:37:04   
mimica
Tega pa ne razumem. Raje si prižgeš enega kot pa da si poješ živce od skrbi ? Za to pa te ne skrbi ? In še nekaj. Cigareti ne povzročajo samo nizko porodno težo, ampak še marsikaj drugega. Sicer pa vsaka se naj odloči za sebe in nobene ne obsojam. Smešno mi je samo, ko se tolažite z besedami boljše en ali dva čika kot pa da ste nervozne. Jaz bi bila bolj nervozna, ko bi vedela, da zavestno nekaj delam kar dokazano ZELO ŠKODI otroku kot pa ob misli, da danes nisem enega pokadila. Pa brez zamere !!!

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Kadilke
16.3.2005 14:43:35   
saba
babu saj ne rabiš razumet.....

kot sem napisala vsaka ve zase....vsaka ima svoje življenske tegobe, če bi se temu lahko tako reklo.
Ja tako je, bolj me skrbi, če bom z nosečnostjo prišla do konca kot pa če bo otrok ob rojstvu lažji za par gramov!!!! Ene ste pač zanosile in donosile brez problemov, druge pa za to prosimo boga, včasih pa niti ta ne pomaga.

sicer pa tisti ZELO ŠKODI ni dokazan, niti v zdravstvu, zato lepo prosim......kot primer, da tudi nekadilci umirajo za rakom na pljučih

pa brez zamere tudi iz moje strani.

ta tema se lahko nikoli ne konča, ker vsaka od nas vleče na svojo stran.

no pa lep dan želim:morje:

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Kadilke
16.3.2005 14:50:31   
sabini
Ja veliko sem se zredila me je kr sram povedat:zmeden:In vem da je tudi nekaj kg.prinesla nosečnost. Sem v 32t. Vem pa da sem skoz nekaj mlela tam do 5.mes.ker bi pržaga full cigaret pa ga nisem in sem namesto tega jedla in jedla čez cel dan. Hvala bogu se je zdaj malo umirilo.:nosecka:

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?