|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kašelj in bruhanje
4.12.2007 21:04:38   
anita20
user posted image Naša mala pikica je sprva samo kašljala in teklo ji je iz noska.Bile sva pri zdravniku pa je rekel da ima virus angine.Poslal naju je domov in rekel da mora veliko piti.Po dveh dneh pa zavrača vso pijačo in tudi hrano.user posted image Pa tudi bruhala mi je že.Rastejo ji pa tudi zobki.Čisto sem iz sebe.Sploh ne vem kaj narediti?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kašelj in bruhanje
4.12.2007 21:37:51   
žanai
Ojla!

Pozdravljena!

Mi smo lani skoraj doktorirali iz kašljanja. user posted image
Nekatere otroke ta sluz iz dihal zelo draži in imajo hude napade kašlja. Zraven lahko celu bruhajo.
Otroku lahko pomagaš na več načinov, da ublažiš kašelj. Mi smo probavali vse razne sirupe, pa niso nič pomagali. Za izkašljevanje je poleg važenja zraka in izogibanja mlečnim izdelkov priporočljivo gretje prsnega koša, ki pomirja dražeči kašelj, hkrati pa omogoči lažje izkašljevanje. Greješ lahko na več načinov: s toplo pijačo (čaj), s kakšnimi mazili za prsni koš, ali pa s kakšnim termoforjem... obstajajo tudi nekakšne igrače s semeni, ki jih pogreješ v nekaj sekundah v mikrovalovki in daš potem otroku na prsni koš za nekaj minut. Jaz sem se morala kar znajti, ker nekaj minut pri živahni enoletnici je bilo že kar dolgo, da je sploh bila pri miru. Ponavadi sem jo vmes dojila ali pa catrala, sva gledali kako knjogico ali risanko... 

Nam je od vsega pomagalo le gretje z igračko (kupili pa smo jo v Mullerju). Ponavadi je naša punčka najbolj kašljala (in zraven bruhala) ponoči... ob vsakem napadu sem ji pogrela igračko in po nekaj minutah se je kašljanje umirilo... pa še toplota otroka sprosti in lažje zaspi nazaj.

Pa glede vzglavja v postelji pri kašljanju. Pri naši punčki je vzdignjeno vzglavje stanje le še poslabšalo. Pa saj je logično: če je imela glavo višje, ji je sluz iz noska zatekala v spodnja dihala in jo dražila, pa še težje se je izkašljevala. Raje sem videla, da ji je iz noska teklo ven na posteljnino in ne v grlo.
Če pa ima otrok bronhitis ali pa pljučnico, pa vdignjeno vzglavje pomaga. Najbolje je poizkusiti.

Če pa otrok ob kašljanju tudi bruha, mu ne daj takoj preveč za piti ali jesti, ker ima razdražen želodček. Najprej naj naredi kak požirek, čez nekaj minut še enega in če ne izbruha, mu daš postopno še več in čez kake pol ure tudi kaj gostejšega za pojest... počasi po žličkah.

Če kak dan ali dva zavrača hrano, a spije dovolj tekočine in če je z otrokom drugače vse v redu, ni taka panika. Lahko so krivi tudi zobki.

Vem, kako hudo je to. Jaz sem bila na začetku vsa panična, ker je bilo tako grozno s tem bruhanjem... vsako noč sem morala njo in celo posteljo po večkrat preobleči... ampak nam so omenjeni ukrepi pomagali in smo preživeli! Bomo videli kako bo letos. Pa srečno!

(odgovor članu anita20)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kašelj in bruhanje
4.12.2007 21:42:04   
BaByGiRl
Ja, če ne bo začela piti, jo boš morala peljati v bolnico, da dobi infuzijo.
Če je dehidrirana....ali še normalno lula ali je plenica suha. Če je suha, kar pojdita gor.
Bruha lahko zaradi angine ali pa zobkov.
Če ne je ni nič hudega, če pa ne pije, se pa ni za igrati...nočem te plašiti. Jaz sem to dala že 2x skozi in vem da sta obe bogi, ti pa na koncu z živci.
Probaj ji dati po žlički pijačo. Mogoče vama tako rata.
Ćim preje okrevajta user posted image

(odgovor članu anita20)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?