|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KU KU FEBRUARČICE!!!
13.12.2004 13:42:01   
Martina27
POZDRAVLJENE

Kako smo kaj srečke nosečke?Tud naš čas se z nenormalno hitrostjo približuje,no vsaj meni se tako zdi,ker se tako zelo bojim rodit,po drugi strani,pa že komaj čakam,da spoznam tega mojga sončka ki tako veselo miga v mojem trebuščku.

No,pa da vam napišem kako se kaj počutim.V glavnem sam jamram,ker me vse boli(križ,zgaga,po mojem kar celo telo)tako da moj pravi,da ko bom en sam dan tiho,da me nič ne boli me bo peljal k zdravniku,ker nekaj očitno ne bo ok.Mal se šali.Trebušček je že kar ogromen,sicer je moj sinček za nekje 14 dni večji,tako da so posledice kar očitno vidne.Oni naj sam rastejo,me bomo že potrpele.

Ponoči več ne morem spat,jaz ne vem kaj šele bo do februarja.

V materinsko šolo grem januarja,moj pa gre danes v Ljubljani ko imajo sam za fante dvourno predavanje,da dobi potrdilo,da bo lako zraven pri porodu.

Za mojega sončka smo že vse nakupli,bodoča mamica pa je že vse pridno oprala in speglala ter pospravla v previjalno mizico.Prav fajn mi je gledat te male cunjice in si zamišljat kakšen bo zgledal v njih.
JOJ komaj čakam,da ga vidim,polupčkam in pocartam,kar na jok mi gre ob tej misli.

No,tako,zdaj pa mi še ve mal napište kako in kaj se počutite,če ste že kaj nabavle itd....

Lep dan vam želita Martina in moj mali:duda:ŽAN-TAI
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KU KU FEBRUARČICE!!!
13.12.2004 14:39:57   
bivka
Ku-ku nazaj!

Rok imam 23.02.2005, pričakujem :roza: - upam, da ne bo pomota, ker imam že vse v roza oz. punčkasti barvi. Z možkom sva že vse nakupila razen plenic in otr. kozmetike. Oblačila bom oprala in zlikala januarja, da bodo čim bolj sveža.
Večinoma se počutim dobro (razen občutka napihnjenosti, slabosti, zgage, tiščanje pod prsmi, slabega spanja, utrujenosti, pogostega lulanja,..) in komaj čakam, da bom videla svojo pupiko, na katero sem že zdaj tako navezana in ji kar naprej nekaj govorim, jo božam, pa tudi zapojem ji včasih.
Ko se spravljam spat, me ne pusti spati na desnem boku in me tako dolgo boksa, da se obrnem na levega.

Midva že obiskujeva materinsko šolo in mi je zelo žal, da sem si ogledala film o porodu. Zelo me je strah. Prve dneve po ogedu filma, me je grabila panika, zdaj pa sem se sprijaznila, da tako pač mora biti.

Trebuščka nimam zelo velikega (mogoče pa tako zgleda, ker sem jaz zelo visoka) in meri v obseg 96 cm. Zredila sem se za 8 kg, paše pa mi predvsem sladko. Mljask!

Pozdravček vsem :nosecka: in :duda: od
B :nosecka: in :duda: :roza: (29t 5d)

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   KU KU FEBRUARČICE!!!
13.12.2004 15:05:01   
Martina27
Ja jaz glavca pa nisem napisala kdaj imam ta srečen datum.To je prav na Valentinovo 14.02.2005.Bomo videla kako se bo vse skupaj končalo,bom pa vsekakor javla.

Jaz tega filma o porodu ne bom šla gledat,ker me je že zdaj nenormalno strah in mi je tud kolegica rekla,da je kar neprijeten za gledat.

Tud jaz še nimam kozmetike za sončka ostalo pa v glavnem že resnično vse.

Lepe pozdravčke!

Neposredna povezava do sporočila: 3
   KU KU FEBRUARČICE!!!
13.12.2004 15:21:56   
piščanc
no jaz sem pa med prvimi februarčicami, (4.2.) pa pri prvi nosečnosti je bilo to malo prej (16 dni) tko da ne bom čakala do zadnjega trenutka.

Do božiča sem še v službi, potem pa se začnejo velike priprave. Že zdaj gledam cotke in sploh ne morem verjeti, da bom v rokah spet držala kaj tako majhnega.
Ja drugače pa zgaga me peče, težko spim, utrujenost, napihnjenost...Ponoči se premetavam, ker me vse boli potem še malega v trebuhu zbudim in je cel žur. Komaj čakam da pride ven.

lp, nina

Neposredna povezava do sporočila: 4
   KU KU FEBRUARČICE!!!
13.12.2004 15:46:15   
Špacka
KU KU tudi od naju!

Rok imam 28.02.05 tako da se lahko zgodi tudi marca;)
sicer pa imam v sredo pregled in mogoče izvem kaj novega.Ja za spol pa še ne vem, čeprav ne vem če ne bom v sredo vprašala, me tako razganja od radovednosti, a čisto vsi mi pravijo da bo punčka tako da...
V materinsko šolo greva 6.01.05, ker je pač tako naneslo, da v decembru nisva mogla, sicer pa je pri nas to bolj na hitro tako da upam da ne bom prej rodila.

Moj buši se mi zdi kar velik-moje mnenje Bivka vrtim se okoli tvojih cm bolj visoka,zredila sem se pa za 9 kg:zmeden: če mi pa tako paše sladko sploh zadnja 2 meseca...

Midva greva pa drugi teden v večje nakupe, v bistvu imava že vse izbrano samo plačat in pripeljat domov morava, tako da upam da bova v novo leto stopila skoraj pripravljena na :duda:

Lep pozdravček vsem:nosecka:

Špacka

Neposredna povezava do sporočila: 5
   KU KU FEBRUARČICE!!!
13.12.2004 17:19:52   
Lu
Martina27 imave pa datum zelo blizu skupaj :) Jaz ga imam pa 13.2.2004. Bomo videli. Za spol pa še ne veva. Se bova pustila kar lepo presenetit. Tudi jaz že komaj čakam. Nakupljeno v bistvu še nimava vse.

Imam pa že voziček, lupinico še vedno čakava, zibko bova imela še mojo( ma je originalna vam povem), potem cotke. Dobila sem zelo veliko mako in tetra majčk tako da tega res ne mislim kupovat, prav tako ne ne vem koliko pajackov. Imam pa tudi zelo veliko ˝štramfic˝- a sem prav napisala? No za oblčet je za začetek več kot dovolj. Edino za domov ko bomo šli iz porodnišnice bova šla nekaj kupit. Ali bo šel pa bodoči očka potem kupit ko bova vedela kaj je, da bo lažje izbrati.

Oprala sem pa samo enkrat bele stvari, se pravi v bistvu 10 plenic in ne vem koliko teh mako in tetra majčk. Nadaljevala bom v mesecu jan.. Ja delala bom kar do 15, ker imam pač tako srečo, da sem zaposlena v družinskem podjetju in se da vse zmenit. :bravo: Bom potem pa dlje doma.

No v glavnem pa moje počutje zaenkrat še čisto Ok. No edino hormoni me dajejo. Pa živci. Bo že. Zaenkrat spim še OK. Me pa tudi moj :duda: ponoči ne pusti spati na levem boku. Me tako brca da je joj. Ampak je prav fino ko se oglasi.:)9nebesa

Malo sem se razpisala, pa naj se še katera, ne.

Aja Martina27 iz katerega dela okolice LJ si???

papa Lu in :duda:
30t 6/7:love:

Neposredna povezava do sporočila: 6
   KU KU FEBRUARČICE!!!
13.12.2004 19:19:22   
Tina26
Hojla punce
Midva pa pricakujeva najino :roza: :duda: 01.02 ampak mi napovedujejo prej ker je ze spuscena zelo nizko. V soboto sva ze strasili po porodnisnici saj sem ponoci dobila popadke na 5 min, in tako cel dan pa se celo noc - no iskazalo se je da so lazni in da sem se zaprta in sem lahko sla domov :sloncek:
Pripravljenega nimam se nic, moram se vse cunice oprat, previjalno je se treba narest, kozmetiko kupit,...
Jaz pa moram pocivat - hmmmm :zmeden:
V materinski soli sva ze bila, pa vas ne razumem zakaj si nocete ogledat slik poroda - to je eden od dveh obveznih predavanj - ker ni nic groznega, malo pa je tudi dobro vedeti kaj nas caka, a ne?
Pocutim se drugace kar uredu razen istih znakov kot jih imate vse (zgaga, boleca hrbtenica, vcasih ko me bolj brcne v zelodec tudi slabost - hihihi,...)
Skratka komaj cakam da nama pride delat druzbo najina princeska.

Joj pa se tole vam moram povedat. Danes sva koncno dobila vse papirje ki sva jih cakala od poroke (28.02.2004 - v tujini) tako da naju bodo se ta teden zapisali v slovensko maticno knjigo, in potem bom tudi doma gospa, ne vec samo na uni strani oceana. Jupiiii :sloncek:

No pa lepo se imejte pa veliko snega za praznike :)-

L.P. Tina

Neposredna povezava do sporočila: 7
   KU KU FEBRUARČICE!!!
13.12.2004 19:54:01   
Ani 2
POZDRAVLJENE FEBRUARČICE!

Ja,res je tudi ,da se smo februarčice tudi že blizu da postanemo srečne mamice svojemu :duda:.
Kot pišete ste ene nabavile že vse potrebno za svoje novorojenčke,druge pa še z mano vred moramo nekaj stvari še nabavit.Midva sva kupila voziček, lupinico,kinderpet in nekaj cotik,tako da nekaj že imava,drugo pa bo treba še nabavit :).Pa saj bo v kratkem tudi ostalo nabavljeno ;).

Moje počutje je še kar vredu,samo me pa muči spanje,zgaga pa na WC.moram ponoči velikokrat-pa kaj,tudi to bomo preživele in kmalu v naročju držale svoje sončke :duda:.

Lp.Ani 31t.:nosecka:

Neposredna povezava do sporočila: 8
   KU KU FEBRUARČICE!!!
14.12.2004 8:15:42   
Lu
Jutro!

Meta pomojem da lahko kupiš kar št. 62, ne manjše. Tudi mene zanima kakšne žabice so to mišljene. A to samo kot hlačke ali tiste ki se otročku na ramah zapnejo???

Jaz sem opazila pa pri sebi, da mi močno trebuh otrdi ponoči ko me lulat prime. Verjetno zaradi tega, ker spim in zadržujem vodo. Je pa prav moteče in tudi boli.

lp Lu
31t:bravo::love:

Neposredna povezava do sporočila: 9
   KU KU FEBRUARČICE!!!
14.12.2004 10:16:44   
Martina27
Ojla!
Pozdravček vsem februarčicam in vašim sončkom in sončicam.

Lu prihajam oz z fantom živiva v Višnji Gori,rodila pa bom v Ljubljani,tako da če boš tud ti rodila v Ljubljani in glede na to da imava tako skupaj ta najin srečen dan,se zna zgodit,da se kje srečava.Nikoli se ne ve:(

No ja mislim da imamo kar vse približno iste težave(če se temu lahko tako reče)in da nisem edina,ki me vedno nekaj muči.

Jutri imam merjenje materničnega vratu v Lj porodnišnici in upam,da mi bodo delali UZ,da vidim kako to moje zlato bitje aja v mojem trebuščku,ker mi tako močno brcne gor v rebra,da mi kar sapo vzame.Jaz upam,da je z glavico še zmeraj dol obrnjen,namreč pred mesecem je bil.

Jaz pa dobim voziček danes:bravo::bravo:,sem čakala na njega 3 tedne,ker so imeli v Chicco-tu inventuro in to in danes za hec pokličem in mi reče,ja gospodična,mi pa nismo vaše prave številke zapisali in vas nismo morali poklicat.Sem se raje kar vgriznila v jezik.:grrr:

Lepo se imejte,čuvajte sončke in se kaj oglasite:sloncek::sloncek:

Martina in moj zlati ŽAN-TAI

Neposredna povezava do sporočila: 10
   KU KU FEBRUARČICE!!!
14.12.2004 10:50:09   
maya1
Februarčice!
kako boste oblekle vaše otročke za iz bolnice?
lp
maya1
:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 11
   KU KU FEBRUARČICE!!!
14.12.2004 11:04:00   
Lu
Ja maya1 to je zanimivo vprašanje.

Moj :duda: bo imel žabice do pasu, pa bodi, pod bodi verjetno pride ena mako majčka ( to moram še vprašati ), potem pa za čez eno jopčko, pa hlačke ali pa pajacka. Ko bomo šli ven ga bom dala v seštrikano vrečo in še z dekco pokrila. Upam, da bo dovolj.

Se moram pa še dosti naučit glede tega oblačenja, ker me res že vse bega. Bo že.

lp Lu

Neposredna povezava do sporočila: 12
   KU KU FEBRUARČICE!!!
14.12.2004 11:13:51   
maya1
jaz ga mislim tudi oblečt v nekaj takega kot ti,Lu. upam, da bo dovolj (2 majčke, pulovrček, žabice, hlačke do pasu, žakeljček in dekico, upam, da nisem kaj pozabila, aja, pa dve kapici,in pleničko za čez obraz). v več ga pa itak ne moreš oblečt, a ni res.
lp
maya1
:kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza:

Neposredna povezava do sporočila: 13
   KU KU FEBRUARČICE!!!
14.12.2004 14:59:13   
rdečelaska
Pozdravljene :nosecka:!

Rok imam 21.2.05 in moram rečt, da se mi nikamor ne mudi. Nimam še nič pripravljeno za našega :duda:, na koncu bom pa dirkala po trgovinah. Vzrok tiči v tem, da bom kar nekaj stvari dobila, pa niti ne vem, kaj vse je potrebno, ker še nisem bila v materinski šoli, ki jo bom imela v januarju.

Počutim se "dobro", delala bom do konca, če se bo le dalo. Problem imam le ponoči, ker slabo spim in moja najboljša prijateljica je wc-školjka, ha, ha...
Peče tudi zgaga, vendar bomo zdržali...

Lepo se imejte še naprej in zdržite do poroda...
čao, čao...

Neposredna povezava do sporočila: 14
   KU KU FEBRUARČICE!!!
14.12.2004 17:11:05   
Martina27
Oj!

Tud moj primc bo šel domov oblečen v majčko za zvezat na hrbtu pa pol te žabice,mu bom dala kar one ko se na ramenih spnejo,pol pa imam en ful lep kompletek tak svetlo moder,pa dala ga bom v bundo vrečo pa pleničko čez obrazek v lupinco in domov.A mislte da je to premal?Saj tak sam greš pr vratih ven in hop v avto.Aja pa dve kapici,pa še kapuco ima na tej bundi vreči,tko da jaz mislim da bo dovolj.

Kaj pa za te pakete ste si že kaj uredile?Jaz sem si
že in sem vzela denar,tko da mi je rekla,da bom imela 15.01 denar nakazan.Tak je v Mariboru,ker si moram jaz še vse tam urejat.

Lep dan!

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?