![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
![](/forum/image/blank.gif) | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
KONEC PORODNIŠKE - BREZPOSELNA NOSEČKA??? 27.11.2005 12:24:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene! Nujno bi prosila za pomoč, ker ne vem na koga konkretno se lahko obrnem v moji situaciji oz. kakšne so moje pravice... 1) 3.1.06 mi poteče porodniški dopust, 2) zaradi atopičnega dermatitisa bom oddala prošnjo za podaljšanje, vendar na žalost imam samo en izvid in smo alergični "samo na jajca" kar je po mnenju komisije "premalo" - bom probala 3) sem v 6t nosečnosti , vendar spet na žalost z rjavim izcedkom (prva nosečnost se je končala z odmrtjem, druga - sem bila od-do na bolniški) 4) v podjetju je kriza - mojega delovnega mesta itak ni več in prav tako ne vem ali bo podjetje januarja 06 sploh še obratovalo????? (zaposlena sem za nedoločen čas) 5) sindikat v podjetju je za en drek 6) imam še letošnji (2005) dopust 24 dni oz. 14 dni, ker ga 10 dni nisem mogla izkoristiti No moj problem je sledeč, najprej bom probala podaljšati porodniško, vendar imam malo upanja. Ne vem naj koristim dopust ali naj grem raje na bolniško, kje bom, če sem sploh kaj zaščitena oz. kako je če podjetje na lepem zapre vrata. Je imela katera podobno situacijo, kako bi ve ravnale v moji situaciji oz. na koga konkretno naj se obrnem. Vsak nasvet je več kot dobrodošel. Hvala že vnaprej. Zaskrbljena Mateja
|
|
|
|
RE: KONEC PORODNIŠKE - BREZPOSELNA NOSEČKA??? 28.11.2005 3:12:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Pred prazniki vzami bolniško. Rizična nosečnost JE razlog. In dokler bo trajala bolniška, bo trajalo tudi delovno razmerje, ne glede na končan porodniški dopust. Torej je teoretično tudi možno, da si na bolniški do konca nosečnosti in potem ponovno na porodniški. Za podaljšanje porodniške (zdajšnje) bi morala izvedeti že v decembru. Če ti jo podaljšajo, je OK. Takoj po poteku podaljšanja najprej koristi dopust, da ne zapade, zadnji dan dopusta pa na bolniško zaradi rizične nosečnosti oz. česarkoli v zvezi z nosečnostjo. In vleci, dokler lahko, teoretično tudi lahko do nastopa naslednje porodniške. Če ti pa zdajšnje porodniške ne podaljšajo, pa v bistvu isto - najprej dopust, potem bolniška. V času bolniške ti pogodbe ne smejo prekiniti, ne tiste za določen ne tiste za nedoločen čas, prav tako velja v času dopusta, ki ti pripada in v času porodniške. Po potrebi izkoristi tudi bolniški dopust zaradi otroka, ki ga že imaš. Kako je s tem, če vmes podjetje propade, ne vem, kajti pogodba naj se ti ne bi prekinila, ne vem pa, kdo prevzame obveznost plačila. Pozabi na sindikat, ker nima pri tem nič. Po poteku druge porodniške ti pa tako ali tako še nekaj časa pripada nadomestilo z RZZ, nato pa na CSD, če še ne bo druge službe.
|
|
|
|
RE: KONEC PORODNIŠKE - BREZPOSELNA NOSEČKA??? 28.11.2005 20:42:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljena imam enak problem kot ti samo meni se zaključi porodniška junija. Veš kaj me zanima če seveda tudi tebe a se slučajno naslednja porodniška šteje kot 12 zadnjih plač mesečnih ali prihodkov tudi jaz sem bila na bolniški in porodniški ves čas. Pa me zanima kakšna bo le moja druga bolniška in porodniška če imam 5o.ooo sit porodniške. A zna katera to zračunat???
|
|
|
|
RE: KONEC PORODNIŠKE - BREZPOSELNA NOSEČKA??? 28.11.2005 23:34:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Porodniška se (kolikor jaz vem) šteje kot povprečje dohodkov v zadnjih 12-ih mesecih pred nastopom porodniške, torej zadnjih 12 plač ali bolniških ali česarkoli že. Če si imela v zadnjih 12-ih mesecih torej recimo 6 plač in 6 bolniških (ki so v % od plače, kakor kje, 70% ali 80% ali 100% plače), potem si izračunaj povprečje teh 12-ih zneskov. Dobljeni znesek je potem tvoja porodniška (se mi zdi).
|
|
|
![](/forum/image/blank.gif) | Stran: [1] |
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.