|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KONČNO PREMIK
3.8.2005 17:39:51   
hati
Torej pri meni so se začele zadeve končno vsaj premikati. Po enem letu truda ( torej sem uradno fosilka), sem dobila včeraj napotnico za HSG in pa še ugotovitev, da imam en jajčnik policističen. No ker sem bla pr gineklogu mal šokirana, sploh nisem vprašala kaj to pomeni. Tko da vas prosim za pomoč. Najprej če mi ena razloži potek HSGja in če se kateri sanja kaj pomeni policističen jajčnik.

hvala in pozdravček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KONČNO PREMIK
3.8.2005 17:52:46   
Anonimen
Hsg - se mi še sanja ne.
Policistični jajčnik: na kratko povedano: na jajčniku in njegovi okolici je nastalo več cist, to so majhne vrečkice, napolnjenih s tekočino. Lahko se večajo, večina se razgradi sama od sebe. Večinoma ne povzročajo nobenih problemov, lahko pa se zaradi policističnih jajčnikov pojavi nereden ciklus, vplivajo lahko tudi na zmanjšano možnost zanositve.

(odgovor članu hati)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   KONČNO PREMIK
3.8.2005 17:56:46   
Katjusa
zivjo!

policisticen jajcnik pomeni da nima radnih ovulacij da se ne razvija pravilno tudi to je men gin reku da mam policisticne ceprav sem bla 100X na ultrazvoku pa ni nc reku zdej po dveh letih je pa reku da mam tko da predvidevem da se to ne vidi vedno samo tist ciklus ko kej ni vredu... no sama se nisem kej dosti o tem poglabljala reku je da se to da porihtat pa sem bla s tem zadovoljna....
HSG to pa je druga zgodba k sem jo dala skos februarja. en dan prej gres na pregled das kri vodo in potem ce je vse ok prides drug dan tesc tja kamor pac ti povejo in ti rentgentolog (al kakrkol se mu ze rece) napolni maternico in jajcevode z neko tekocino naredi par slikic vse skupi traja 10 min nekje ni dolgo in ni prehudo mogoce kaka bolecina tko kot pred menzo potem gres v sobo in ce imas prehude bolecine ti sestra da kej proti njim sicer pa nic cakas prespis eno noc in ce je vse ok gres domov.... Nic strasnega je pa malo neprijetno.... ce te kej bolj podrobno zanima ti kr vprasaj!

Lep pozdrav Katja

(odgovor članu hati)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   KONČNO PREMIK
3.8.2005 18:12:21   
naja78
hojla!
za policistični jajčnik,so ti napisale,že punce.pri nas v LJ, pa hsg zgleda takole:pokličeš ko dobiš :hudicek:,naročijo te okoli 10-14 dne m.ciklusa,meni se ni bilo treba nič sčistit,jej kak dan pred lahko hrano,na dan preiskave,je dobro če poješ,2x prepečenec in čajček-zaradi morebitne slabosti.prideš tja ti ruknjejo v rit 2x spazmex(ga popiješ :bravo:),počakaš cca 20 min in pol greš not.naredijo ti vakuum,v fuflici-nič ne boli,tko mal je zoprno,pol pa ti v cca 0,30 s pošibajo kontrast v jujko do maternice in jajčnikov.če boli???????????

če imaš zamašene jajcevode,imaš krče kot pri :hudicek:,malo bolj močne.mene je kr na + tišal.:)traja manj kot minuto.in vmes ti nardi 2 slikce.greš vn,počakaš 20 min,vmes nardijo še dvema,in pol še 3 slikco,da vidjo kam kontrast teče.
počakaš zunaj še za izvide-cca pol ure in greš dam.ko ti spazmex popusti,te malo zvija in imaš izcedek.pazi se vnetja.če dobiš vročino,pokliči v dežurno ginekol.kupi si v lekarni nalgesin tablete in te ne bo bolelo doma nič.pripada te 3 dni dopusta,samo odkrito rečeno,če bi bilo mus.greš lohk drug dan že delat.bolš pa je da vsaj 2 dni lepo počivaš.in ne pretiravaj z težkim dvigovanjem.in to je to.bolečino,pa ko mine je taka,jaz ti jo ne znam opisat,meni je g rekle da je taka kot srednje močen popadek.no ni hudga.

upam,da boš imela dobre izvide,ker ponavadi ta hsg ni 100%.in sexsaj,ko nora ta mesec in še pol ,ker maš vsaj mal več šans,da se prime.na sevnje pa se ne zmeni.delam tam in vem kam :kuza:taco moli.srečno.

(odgovor članu hati)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   KONČNO PREMIK
3.8.2005 19:31:35   
naja78
hotla sem napisat sevanje-rtg.

(odgovor članu hati)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?