Gina
|
A daj no, bety, zagovarjat zdravnike! Jaz moram tudi delat tako, kot se spodobi. Če bi se komu, ki zanj skrbim kaj zgodilo, bi se mi presneto hujše godilo, kot kateremukoli slovenskemu zdravniku. A veš, VELIKA razlika je med zdravniki. Nekateri so nesposobni, pa konec debate. Še enkrat: nekateri so nesposobni. Jaz sem že tolikokrat pisala, kaj vse se je meni zgodilo, da ne bom več. In ja, hudo mi je, ko mi je kdo umrl zaradi njih - nesposobnežev. Sami so vedeli v kakšen poklic gredo. To je poklic, kjer se je treba neprenehoma izobraževati, hoditi v korak z novostmi, se usposobiti za tisoč in en nov aparat....ne, ta poklic ni za vsakega. Poleg tega je naša medicinska fakulteta iz mojega, zelo laičnega stališča, po mojem osebnem mnenju bolj slabo izhodišče - vsaj glede na produkte, ki sem jih jaz osebno srečala. Očitno pa jim niti praksa ni pomagala. Zato ne govori, da so samo ljudje. Če sami o sebi mislijo, da smejo delati napake, potem naj gredo ven iz tega foha. To je poklic, kjer so napake lahko samo izjemoma in zaradi nesrečnega spleta okoliščin, ne pa po tekočem traku, kot je to pri nas. Ne smejo ljudi spravljat na drug svet. V tem konkretnem primeru so spravili enega. In ne, to ni opravičljivo. In še to....meni je vseeno, koliko govorijo o neškodljivosti tablet za sprožanje M, jaz vem, da to ni vedno tako. Dobro veš, da ne vsebujejo samo progesteron in dobro veš, da obstaja možnost, da sprožijo splav, sploh pri nosečkah, ki so v rizični skupini in občutljive hormonsko in še kako drugače fizično. Pa še to, ni res, da se zgodnja nosečnost ne opazi na uz - samo nekateri zdravniki ne znajo videti. Saj je meni tudi rekel en pametnjakovič, da mojemu zarodku srce ne bije, da naj grem takoj na čiščenje. Bog ve, koliko jih je na oni svet spravil. Moj otrok je preživel, ker sem jaz ena zoprna pacientka, ki ne verjame zdravnikom in samo zato. Nisem hotela na čiščenje. V resnici pa samo on ni znal na uz gledat, ali je pa imel slab uz. Vse ostale nosečnosti so bile vidne že v zelo zgodnji fazi. Samo sem prekleto dobro razmislila, h kateremu G bom šla. izbrala sem takega, ki zna gledati in je usposobljen za to. Lepo te prosim,ne zagovarjaj zdravnikov, ki si tega ne zaslužijo. Žal mi je, ker je nekaj res dobrih strokovnjakov pri nas, res dobrih in sposobnih zdravnikov, samo žal se skrijejo....čisto preveč je takih, ki so šli na ta faks samo zato, ker se dobro sliši, če rečeš, da si zdravnik.
|