|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KLOPI
18.8.2005 8:40:02   
ma&he
V soboto imamo piknik v gozdu pa ne vem s čem naj zaščitim tamalo pred klopi. A obstaja kakšna mast ali krema?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KLOPI
18.8.2005 8:43:34   
Anonimen
Imaš morje raznih sprejev. Prevsem pa obleci jo v dolge hlače in dolge rokave in pošpricaj po obleki in ne po koži. Ko pridete domov, vso preglej in ni hudič, da ga ne bi pravočasno našla, če bo že kakšen zalezel pod obleko.

(odgovor članu ma&he)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   KLOPI
18.8.2005 8:54:04   
MINEJA
Mislim, da klopov ni, ker je bil tak mraz, sicer pa nikoli ne veš. Repelentov pa je res malo morje. Nam so svetovali v lekarni kremo, ki se namaže in ne spreja. Sedaj pa ne vem imena, ker jo imam doma!

Pa naj jih ni (klopov)!

:metulj::metulj::metulj:

(odgovor članu ma&he)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   KLOPI
18.8.2005 8:55:41   
Marogica
Ko je al bina napisala. Hudič, pa ti klopi!!!!!
Ne vem, koliko je tvoj otrok star, mi smo načega dali cepti proti klopom, ko je bil star 3 leta. Kajti ti klopi se najdejo dandanes že v travi, sploh ti ni treba v gozd hodit. Ker je naš ta večji non-stop zunaj, se nam je zdela to najboljša rešitev. Pač malo bolj si pomirjen, čeprav ga vseeno vsak dan pred večernim tuširanjem "prekontroliram".

(odgovor članu ma&he)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   KLOPI
18.8.2005 9:39:23   
Anonimen
Mi smo se tudi cepili letos, pri treh letih. Ampak to je proti meningitisu (in to samo proti enemu virusu meningitisa, ki ga prenašajo klopi, je pa najhujša oblika), strah pred borelijo pa še vedno obstaja, pri nas toliko večji, ker smo jo enkrat že nabasali.
Torej jaz Tiborja namažem po telesu in po obleki. Po telesu posebno temeljito po nogah, rokah, okoli pasu in po vratu. Pa še na lase špricnem malo spreja. V lekarni vprašaj, kateri sprej je primeren glede na starost tvojega otroka. Sicer pa mu res obleci dolge hlače, dobro je, če imajo patent spodaj ali pa elastiko, v glavnem, da je stisnjeno, da klop ne mpore priplezati po nogi. Pa rokava naj bosta stisnjena v zapestjih. In ko boste prišli domov, ga vseeno temeljito preglej, tudi med lasmi.

(odgovor članu ma&he)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   KLOPI
18.8.2005 10:01:11   
Marogica
Splišni, tudi obleko mu posprejaš? Kako? Se dobi kakšen poseben sprej? Tega nisem vedela.

(odgovor članu ma&he)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   KLOPI
18.8.2005 10:03:24   
Anonimen
Ne, ni posebnega spreja, kar z istim. Sicer so včasih mastni fleki (od enega maminega "ta dragega spreja"), ampak kaj pa potem. Saj gredo dol.

(odgovor članu ma&he)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   KLOPI
18.8.2005 10:08:56   
saratanja
Hola!

Klopi. Pri nas so to sedaj najbolj osovražena golazen. Splišna je lepo napisala, kako se zaščitit.

Naš mali je klopa letos dobil kar na običajnem sprehodu po Grosuplju. Prvi v njegovem življenju, pa je bil okužen. Sicer pa, kot sem slišala v bolnici, niso klopi edini prenašalci borelije. Kar za nekaj primerov so sumili, da so bili prenašalci komarji.

Upam, da ne bom zvenela preveč pesimistično, toda zdi se, da poplne zaščite sploh ni. Otroka tudi ne moreš kar naprej mazati in špricati s strupi. preventivno cepljenje pomaga samo proti določenim oblikam meningitisa.

(odgovor članu ma&he)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   KLOPI
18.8.2005 10:34:15   
CatJa
Nam je v lekarni dala Hansaplastov sprej. Ceprav sem kasnej pogledala, pa niso klopi nikjer omenjeni :zmeden:

(odgovor članu ma&he)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   KLOPI
18.8.2005 11:10:12   
Anonimen
Ja, jaz ima tudi trenutno Hansaplastove (jih imam več, ker jih imam na različnih lokacijah - v avtu, v nahrbtniku, na vikendu, doma ...:)-). Po moje so v redu, samo da so proti insektom. Drugače so pa v Sparu ful cenejši kot v lekarni.

(odgovor članu ma&he)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   KLOPI
18.8.2005 12:18:52   
al1*
Dobi se sprej z izvlečkom rastline bolhač, ki je namenjen le odganjanju klopov - ime sem pozabla, je pa taka zelena pločevika. S tem sprejm se lahko našprejaš tudi po oblačilih. Ga pa imajo tudi v Sparu.

Če uporabiš Off ali kaj podobnega, ga moraš nanašati vsaki dve uri, da je učikovit proti klopom.

(odgovor članu ma&he)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   KLOPI
18.8.2005 13:55:20   
alenkapk
Mi uporabljamo Baby Zanzara - zelo dobra stvar. Trentno nimajo nikjer. Vmes smo imeli Krteka, pa nam ni kej prida pomagal (preizkusila sama, pa so me komarji prav požrl). V City Parku imajo v Baziliki eno podobno zadevo. Primerno za prav male dojenčke.

LP:muca:

(odgovor članu ma&he)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   KLOPI
18.8.2005 16:21:19   
nat30
Autan family - bela doza - sprej, za večje Autan v stiku - je manjša poraba.

(odgovor članu ma&he)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?