|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KILA (hernia)
9.1.2006 20:16:49   
DJ
Pozdravljeni!
Zanima me, če je imela katera izkušnjo s kilo pri dojenčku. Naš Matic je star 1,5 meseca in mu nad levim jajčkom stalno izstopa črevešček - tlačim mu ga nazaj v trebušno votlino ob vsakem previjanju, a le ta kar naprej izstopa. Otročku ne morem dopovedati, da naj se ne napenja ali joka - kar počne neumorno.
Prosim za info in deljenje izkušenj ob tem problemu.
Hvala in lp, DJ
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KILA (hernia)
9.1.2006 20:57:46   
darja72
Kaj pa obisk pri zdravniku? Verjetno so vam dali kakšna navodila in napotnico za operacijo.
lp

(odgovor članu DJ)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.1.2006 21:40:23   
mala maja
DJ nikar. Takoj k zdravniku-če še nista bila, ker je lako nevarno.PA še čakalna vrsta v LJ za operacijo je od 1l naprej. Še prej pa morš pritk k urologu do tam te čaka pa tud ene pol leta.

naš Luka je bil operiran dvakrat. Blo je včasih kar hudo.
če ti bo full jokal ga daj v toplo vodo al pa v avto pa en krog. To ga pomiri in kila skoči nazaj, nikar pa je ne tlači nazaj. To ga bili pa še kaj mu lahko strgaš.
jaz se spomnim da sem ga pripeljala k zdravniku mu pa nič ni bilo, pa sem ga naslednjič pripeljala pa spet ni blo nič. Sem mu komej dopovedala kaj ma no pa ga je k sreči pol sam videl k se je tam jokal. No pol so mi šele povedal da ga vožnja pomiri in kila skoči nazaj.

Upam da se bo kaj izboljšalao, sam če mu skače ven pri vsakem previjanju je že full kriza, našemu je na začetku vsak teden 1x mogoče 2x. Res ne odlašajta če še mnista bila pri zdravniku. Pa probata ga čim bolj pomirit da se mu bo čim manjkrat pokazala.

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.1.2006 9:10:37   
Anonimen
Dimeljska kila je najpogostejša kila pri dojenčkih.Pojavi se pri enem
odstotku vseh otrok in je pri fantkih devetkrat pogostejša,kot pri deklicah.
Pogosto obstaja družinska zasnova za dimeljsko kilo.V dveh tretinjah
primerov je dimeljska kila prepoznana v prvih treh mesecih življenja.V dimljah je jasno videti izboklino,ki jo je moč tudi otipati.Lahko je enostranska
ali obojestranska. Nabreklina(kilna vreča)v dimljah postane še bolj opazna
pri pritisku na trebušno mišičje:ko otrok kiha,kašlja,kriči ali gre na blato.
Običajna dimeljska kila ne povzroča bolečin,ampak preduvsem neprijeten občutek.Zato je mogoče operativni poseg načrtovati in otroka
uatrezno pripraviti.Če se deli drobovja v kilni odprtini ukleščijo,nastanejo močne bolečine,slabost in bruhanje.Takšno vkleščeno kilo je potrebno
operirati takoj.
Kako vi pomagate otroku:
Pojdite dovoj zgodaj k zdravniku in dovolite,da vašega otroka pravočasno operirajo.Še nobena kila se ni popravila sama od sebe.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: KILA (hernia) - kapljice AD3 ja ali ne?
11.1.2006 14:11:55   
DJ
Še tole: ali naj mojemu sinku, ki ima kilo dajem kapljice AD3, ki povzročajo krče ali ne? Kaj ste naredile ve?
Lp, DJ

(odgovor članu DJ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?