|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KETONI in diabetes?
18.2.2005 19:17:24   
CIPRESA
Zdaj pa sem se preselila še k vam, sem prvič noseča in danes je ginekologinja odkrila v urinu povišaneoz. pozitivne ketone.
Sem v 18t nosečnosti in me je malo prestrašila, ker mi ni znala odgovoriti niti na eno vprašanje, samo vprašala me je če sem bruhala. Rekla sem da ne in potem ko sem jo vprašala ali je to lahko prvi znak diabetesa, je rekla da to pa ne.
Ko pa berem po forumu, pa je to lep pokazatelj diabetesa.
Zato vas sprašujem, če ste imele slučajno te simptome in ali vas je ginekolog napotil še kam drugam - na odvzem krvi ali podobno.
Rekla mi je da sladkorja nimam - ali se sladkor vidi tudi v urinu? Nevem kolikor jaz vem se to vidi v krvi, ki pa jo nisem dala. UGLAVNEM SEM MAL ZMEDENA:zmeden2:, pa saj ni nič čudno.

LP od:nosecka: CIPRESE
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KETONI in diabetes?
18.2.2005 19:53:18   
Anonimen
Kolikor jaz vem, ketoni nastajajo pri topljenju telesnih maščob, in jih najdemo v urinu kadar telo hujša - topi maščobne zaloge, pogosto pa tudi po bruhanju.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   KETONI in diabetes?
18.2.2005 20:19:13   
CIPRESA
To sem prebrala tudi jaz, vendar zaenkrat ne bruham, niti ne hujšam( zredila sem se za cca. 3kg-18t).
Edino kar bi še lahko bilo je diabetes in me zanima kakšne, oz. če sploh kakšne simptome ste imele, razen potem ko ste dale kri? Ne vem mogoče slabo počutje,.....
..... lep pozdrav!:nosecka:Cipresa

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   KETONI in diabetes?
18.2.2005 20:33:05   
Anonimen
Meni so sicer nekajkrat ugotovili povišan sladkor v krvi, nekajkrat pa tudi ne.
Edino, kar sem opazila, in bi bilo lahko povezano s sladkorno, je bila huda žeja ponoči, drugače pa nič.
Tudi sicer so ti krvni testi - kratki in dolgi diabetični - precej nezanesljivi. Prvič zato, ker različno tehtamo, doza glukoze pa je za vse enaka, drugič pa zato, ker je absorbcija glukoze različna.
Jaz sem delala dvakrat kratki in dvakrat dolgi, kratki je bil vedno slab, dolg pa dober. Potem so mi vseeno dali dieto, pri dieti sem se redila, ker se je ogromno kruha. Potem sem si sposodila merilec krvnega sladkorja in si z njim merila sladkor pred in po jedi, tako moji običajni kot po in pred diabetični dieti in je bilo vedno enako.
Tako da sem te njihove teste nekam poslala in začela normalno živet. Po porodu nisem šla na kontrolo, ker je vse skupaj, pri takem nosečniškem diabetesu, ki naj bi ga imel jaz, lari-fari (če nisi že od prej diabetični bolnik).

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   KETONI in diabetes?
19.2.2005 7:23:17   
CIPRESA
Hvala Selena za odgovor, tudi jaz se počutim čist O.K.
Za enkrat še ne nameravam delati scene, ker moram drugi teden še enkrat dat vodo in bomo potem videli.
Imam pa tisti listek, s katerim dam vodo doma in me malo moti zakaj ni križca tudi na glukozi. Merili mi bodo samo sedimentacijo, metilketone in proteine. Pomoje zato ker je moja ginekologinja trdno prepričana da to ni diabetes - PA NEVEM KAKO. Kot sem rekla ji jaz bolj malo zaupam.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   KETONI in diabetes?
19.2.2005 17:58:59   
Anonimen
JAz sem imela enkrat-mislim, da v 6 mesecu nosečnosti povečane ketone. Pa ni nihče omenjal diabetesa. Sem pa bila prej bolna in sem zgleda premalo pila. :ups:Je bila sestra in ginekologinja kar huda in sta mi "zagrozili", da sem čisto posušena, da morem več pit. In od takrat naprej sem spila 1,5l vode na dan. Izvidi so bili potem ok.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   KETONI in diabetes?
19.2.2005 19:00:02   
Anonimen
Če se test imenuje Ketoglur, potem meri samo ketone in ne sladkor.
Če si želiš resno izmeriti sladkor, si ga izmeri zjutraj na tešče s krvnim testom.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   KETONI in diabetes?
19.2.2005 21:02:27   
Suzi*
Ojla!

Jaz imam ta nosečniški diabetes, pa z mojo vodo ni bilo nikoli nič narobe.....:zmeden:

Pri netoleranci za sladkor bi mogoče po kakšnem obroku, ko si jedla ful sladko opazila, da ti srce pospešeno bije ali pa da se počutiš nekako utrujeno oz. težko...pri meni je bilo tako. Če jem po dieti, se mi to ne dogaja.

Poleg merjenja sladkorja na tešče (kar diabetologi zelo malo upoštevajo), so meni kontrolirali neko povprečje sladkorja v krvi, ki pokaže stanje za nazaj in na ta podatek se oni oprejo, ko določijo ali je stanje ok ali ni.
Drugače se pa strinjam da so verjetno tile testi z glukozo malo za lase privlečeni, ker doza sladkorja je v triurnem testu res gromozanska in dejansko po moje sploh ni mogoče pojesti ali spiti tolikšno dozo sladkorja naenkrat. :zmeden::zmeden:

Boš videla, kako bo, lahko da bo prihodnji teden vse ok!! :rozica::rozica:

lp, Suzi

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   KETONI in diabetes?
20.2.2005 7:39:55   
CIPRESA
Hvala punce za vaša mnenja, sem malo bolj pomirjena.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   KETONI in diabetes?
25.2.2005 11:37:17   
Medvedka
Ojla!

Cipresa, lahko ti kaj povem še jaz, ki pa sem sladkorna bolnica že od 12.leta starosti...

Če te ful skrbi, a imaš sladkorno in ali imaš tudi v urinu pozitiven sladkor (če imaš povišan krvni sladkor, ledvica intenzivneje delajo in poskušajo izločiti odvečen sladkor iz telesa s pomočjo urina), si v končni fazi lahko tudi kupiš lističe za merjenje sladkorja in ketonov v urinu. Po mojem niso tako zelo, zelo dragi. Z lističi KetoDiabur lahko določaš tako prisotnost ketonov, kot sladkorjev v urinu. (Če v lekarni ne bodo imeli lističev tega proizvajalca, pa reci za kake druge, ki merijo oboje). Listič pomočiš v curek iztekajočega urina in počakaš. Če se ti del lističa obarva, pogledaš na skali, ki je na škatlici in določiš, koliko sladkorja ali pa ketonov imaš v urinu. Je pa tako, da če je vse OK, se ti seveda ne sme obarvati niti del za ketone, niti za sladkorje. Priporočam ti, da si izmeriš večkrat na dan - najprej na tešče, potem npr. dopoldne, popoldne, zvečer.

Jaz sem med nosečnostjo rekla diabetologinji, da ne mislim jesti pred spanjem (diabetičarke oziroma vse nosečnice naj bi jedle tudi pred spanjem, da ni otrok preveč časa brez hrane), ker se bom ful zredila, pa je rekla, da naj mi bo, ampak si moram redno na tešče meriti ketone v urinu in če bi bili pozitivni, moram začeti jesti tudi pred spanjem, saj naj bi pomenili, da moje telo strada in zatorej tudi otrok ne bobiva dosti hrane, kar pa seveda ni dobro.
Kakorkoli že, enkrat samkrat v nosečnosti sem imela pozitivne ketone, sem pa ravno takrat nekam ful malo popila (pila sem sicer tudi ponoči, saj sem bila edino ponoči sploh žejna, čez dan pa sploh ne).
Res pa je tudi, da sem zelo velikokrat kaj malega pojedla tudi sredi noči, ker sem imela nizek krvni sladkor.
Če boš imela še pozitivne ketone (najbrž bo to zjutraj na tešče), ti torej priporočam, da kaj malega poješ res tudi pred spanjem (oziroma okrog 23h ali morda celo kaj kasneje, odvisno, kdaj večerjaš in nato zajtrkuješ) in da veeeliko piješ...

LP, pa lepo nosečnost še naprej!
Srečno!

Medvedka

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Rabljena oprema
nada56

Bi prodali/kupili otrosko opremo in igrače preko posrednika na internetu?

Da, bi prodal, ker se mi ne ljubi ukvarjati s tem (36%)

Da, vsaj nekaj dobim, sicer prodam sam ali podarim (26%)

Ne, otroske stvari večinoma podarim (19%)

Ne, se ne ukvarjam s tem (19%)

Število vseh glasov: 42

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!