|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KDAJ SPANJE NA HRBTU?
31.1.2006 11:47:56   
dadica
Naš pikec je danes star 6 tednov in imamo velike probleme s spanjem na boku.Jamra in joka dokler ga ne obreva na hrbet in potem spi tudi do 6 ur!pa ga zalagama in začne jokat!Ali mislite da bi že lahko spal na hrbtu? Kdaj so vaši user posted image pričeli spat na hrbtu?

Hvala  za nasvet!

Lp dadica in user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
31.1.2006 12:12:56   
dory
Jst sem mu nekje do 4.tedna polagala brisaco, ker mi je patronazna zacala,da mora spat na boku...ubogi otrok je tako je bolj tulil...potem sem imela vsega dovolj in nehala s tem...tamal je spal kakor mu je pasalo...samo,da je mal spal...

Midva tud kupckov nisva podirala ponoci...ker sem ga s tem samo zbudila in je tulil se dolgo v noc...tako je dobil svoj obrok kar v posteljo, in se preden je vse pojedel je ze spal...kolkr tolk...ceprav je bla patronazna nad tem zgrozena...pac vsak si pomaga po svoje...

Ce mislis, da je tamal bols spi na hrbtu potem mu to omogoci...

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
31.1.2006 12:25:32   
Tricia
Oj!

Mei sem tudi do okrog 6 tedna vztrajno dajala spat na bok, pa se je vedno obrnila na hrbet. Vidla sem da nima smisla in sem jo kar na hrbet dala v posteljco...In je bil mir! Zdaj ko je večja, pa je lih kontra - jo položim na hrbet in se obrne na bok...user posted image

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
31.1.2006 13:37:45   
nana 27
Pri nas se je kljub "oblogam" obrnil na hrbet pri dveh tednih. Prejšnji teden nam je pediater rekel, da v tujini ni več polaganja na bok, ampak na hrbet. Tudi za dudke je rekel, da so zdaj "in", ker naj bi preprečevale smrt v zibki user posted image  Sliši se nelogično, ampak baje so bile narejene kar obsežne študije o položajih spanja dojenčkov. Edino kar lahko narediš je, da ga pustiš spati na hrbtu - za svoj miren spanec pa mu dvigni ležišče, tako da pod vzmetnico naložiš brisače ali kakšne cunje, da je celotno ležišče malce nagnjeno, če bi se mu mogoče kaj mleka 2dvignilo" med spanjem.  Pri tem nagibu ne mislim, da mu daš vzglavnik. Nagniti je treba celotno vzmetnico.

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
31.1.2006 13:48:06   
nana 27
Aja, na hrbtu spi od drugega tedna dalje. Takrat sem se tolažila s tem, da če je sposoben vse tiste brisače okrog sebe stran zrinit, da je že dovolj močan za spanje na hrbtu. Je pa tudi zelo zelo glasen user posted image  in ga zmeraj slišim, ker vklopi sirene user posted image  Vejetno tudi vajin ni zaspanček in je pravi mali borec, če tako jasno pokaže, da položaja na boku ne mara. 

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
31.1.2006 14:40:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
31.1.2006 16:27:01   
Romcka
kuku:) mi2 s kajo sva imele extra nujno da spi na bokih (zaradi fizioterapije in nevarnosti, da bi imel bejbi polezano glavo)...pa ni pomembno samo polaganje brisac ampak poza...spodnja nogica je stegnjena, zgornja pa skrcena....brisaca lai karkoli ze imas mora biti zvito v rolo in dovolj dolgo, da gre od hrbta in cez spodnjo nogico in pod zgornjo nogico...ekoli upam, da sem dovolj lepo napisala....samo glede smrti v zibki je pa tko - ful razlicnih mnenj...hrbet za takega malega cloveka ni OK, ker lahko v spanju bruha...na boku bi ipak naj bilo najbolje za zacetek....lep pozdravceeeekkkkkk...pa v vsaki razvojni ambulanti ti lahko pokazejo kako ga das pancat...
pozdravcek
R

p.s. pa se to...medenica naj bo upognjena rahlo naprej, da bo packal v taki lepi pozi banane:)

< Sporočilo je popravil Romcka -- 31.1.2006 16:28:17 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
31.1.2006 19:21:59   
tulip
OD 3 TEDNOV SPI NA HRBTU, KER SE JE PAČ TAKO ODLOČIL. NOBENA ZVITA PLENIČKA IN PODOBNO NI POMAGALA..

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
31.1.2006 19:30:45   
NRMM
Naša pa je stara dobrih 5 tednov in zelo rada spi na kateremkoli boku user posted image . Niti v ležalniku ni rada na hrbtu in se začne jokat, ko jo obrnem na bok je ok.Imam pa založeno v rolo zvito dekico, med nogice ji pa dajem plišasti srček (baje da se zna zgoditi, da kasneje otroci hodijo na o,kateri spijo skozi na boku, zato ta srček med nogicam).
Zelo rada pa aja na trebuščku in podnevi jo dam kdaj pa kdaj ajat na trebušček, če mi ne podre kupčka.
Teja meni je ravno patronažna na začetku rekla zaradi kupčkov ponoči,da če bi še ona 1x imela otroke male, bi jih dajala ponoči ajat na trebušček,čeprav ne priporočajo ravno zaradi te smrti v postlci, čeprav bi to naj bil nek virus (spet patronažna rekla) in ne bi bil odvisen od položaja spečega otroka.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
31.1.2006 21:23:23   
krompircek
Mi smo spali na boko 4 tedne pol pa niso pomagale nobene brisače ali kaj ,se je takoj na hrbet obrnila. Po moje je ne sili da spi na boku če noče itak, se bo samo jokala.Pol boš mela pa samo štalo ponoči.

_____________________________

25.6.2005 je na svet pokukal najin sonček!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
31.1.2006 23:20:42   
KODA
Do cca prvega meseca.Nato je bil pa že tako močan,da ni nič več pomagalo in se je obrnil na hrbet.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu krompircek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
1.2.2006 21:59:22   
babylove
Novorojenček mora spati na hrbtu!Spanje na boku, zalaganje ipd. je stara praksa, ki jo bo tudi slovenska pediatrija , srčno upam, kmalu opustila. Zahodni svet že od 80. let prejšnjega stoletja priporoča spanje na hrbtu z glavico na stran, slovenski pediatri so pri uvajanju 'nove' (beri: že 30 let stare) prakse malenkost neažurni.

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
2.2.2006 11:20:32   
Badeja
Tudi najin user posted image  se je začel hitro obračat na hrbet. Očitno je to lega, ki mu najbolj ustreza. Pa pridno podirajta kupčke. user posted image

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
2.2.2006 11:42:40   
Udb
No, našga smo na začetku dajali na bok...pa nismo skoraj nič spali. Tudi na hrbtu je bilo enako...in smo ga dali enkrat na trebuščka (pri 1 mesecu). Od takrat naprej spimo!

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
2.2.2006 14:56:33   
chips
Naši Tei pa paše na boku,stara bo 3 mesece in še kar spi na boku,razen  čez dan jo dam tudi zaradi glavice ležati na hrbet.
So jo pa zelo začele motit povijalne plenice,in sicer povijati jo moram 1 pampers+2 bombažne .Tako da to pride zelo široko .In tudi nogice ima že bolj kot ne na O.
Komaj čakam da grema na UZ kolkov in da bo kmalu konec s tem .Dva meseca sem jo povija podnevi in ponoči z povijalnimi sedaj pa enrat ponoči in je čez dan kr v pamperskih drugič pa obratno.


_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
2.2.2006 19:50:30   
bena
Naš sonček že od rojstva dalje spi na hrbtu (prihodnji teden dopolni 4 mesece). Če povem po pravici, vse do sedaj nisem vedela, da bi bilo s tem kaj narobe. V porodnišnici so ga 4 dni imeli na oddelku za neonatalno pediatrijo (bil je tudi v inkubatorju), pa je tam vseskozi spal na hrbtu z glavico obrnjeno na stran. Zato sem ga tudi doma potem naprej polagala na hrbet, glavico pa je potem sam obrnil na stran.

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: KDAJ SPANJE NA HRBTU?
3.2.2006 7:29:45   
amy26
Moj sonček tudi od 4 tedna spi na hrbtu z glavico na stran. Ko sem ga končno uspavala in dala na bok se mi je skoraj vedno zbudil, pa še ko je bil na boku sem ga vsakič ko se je zbudil morala čisto sleči, ker je bil spodaj ves moker, seveda na tisti strani kjer je bil na boku. Tako da sedaj spi na hrbtu in ni več nič moker ko se zbudi, pa še ta položaj mu paše, na boku več ne mara.

(odgovor članu bena)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?