Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: KDAJ DOJENČKA OBUTI BOLJŠE ČEVELJČKE? 30.5.2006 16:33:28
|
|
|
|
Jessy
|
Prav to sem vprašala svojo pediatrinjo in mi je rekla, da naj bo čimveč bosa in da čeveljčke bo rabila izključno le takrat, ko bo hodila, pa še to jih rabi samo za zaščito, da se ne poreže. Druge vloge čeveljčki nimajo!
|
|
|
|
RE: KDAJ DOJENČKA OBUTI BOLJŠE ČEVELJČKE? 30.5.2006 18:02:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Ves čas morajo biti čimbolj mehki, preden shodi in tudi, ko shodi. Naj mišice delajo, da se stopalo lepo izoblikuje. Tako danes svetujejo pediatri in (skoraj vsi) ortopedi.
|
|
|
|
RE: KDAJ DOJENČKA OBUTI BOLJŠE ČEVELJČKE? 30.5.2006 18:47:15
|
|
|
|
soncek&luna
|
sem ravno v Mami brala clanek o tem... citiram: "Kdaj kupiti prve ceveljcke? s prvimi ceveljcki pocakajte do takrat, ko otrok shodi. na zacetku bo seveda hojo vadil le doma, ne pa tudi zunaj, zato je najbolje, da po preprogi hodi bos ali pa mu nataknike "ABS nogavicke", torej tiste, ki zaradi gumijastih pikic na podplatih preprecujejo zdrse. Ko je hoja ze tako stabilna, da lahko otrok hodi tudi zunaj hise, pa je vas malcek pripravljen na prve ceveljce." zanimiv clanek in predvsem, vsaj zame, uporaben, ker sem totalen laik glede otroskih ceveljcev
|
|
RE: KDAJ DOJENČKA OBUTI BOLJŠE ČEVELJČKE? 30.5.2006 19:52:38
|
|
|
|
MajaPRO
|
Naš mali se je pri 8,5 mesecih začel dvigovati ob opori. Od takrat je veliko na nogah - večinoma stoji na prstkih. Ko smo pri 9 mesecih imeli posvetovalnico, sem vprašala pediatrinjo, kdaj mu obuti ortopedske čeveljčke in mi je rekla, da takoj, ko se začne postavljati na noge. To pa predvsem zato, da se navadi stopiti na celo stopalo (ne samo na prstke) in da ima gleženj oporo. Sem pa zadnjič srečala patronažno in ji zastavila isto vprašanje. Rekla mi je, naj bo čimveč bos oz. v nogavičkah. Tako da sem spet na istem. Jaz ga imam notri in v vozičku bosega oz. v ABS nogavičkah, tu in tam (ko kam gremo) pa mu obujem čeveljčke. Vendar se nam pojavlja drug problem... Vid si jih sezuva .
|
|
RE: KDAJ DOJENČKA OBUTI BOLJŠE ČEVELJČKE? 30.5.2006 22:02:48
|
|
|
|
Barči78
|
Našo smo imeli skoz v copatkih ali nogavičkah. Šele, ko je zares shodila, (ne ob opori) smo ji kupili prve čevlje, ki pa jih ji nataknemo samo kadar zunaj želi hodit. Tudi v razvojni ambulanti so nam prepovedali čevlje. Da naj bo tudi zunaj čim več bosa.
|
| Stran: [1] |
Plavalni pripomockimaca83 RRUporabljajo vasi dojencki ali malcki na morju kaksne plavalne pripomocke?Rokavcki (
46%)
Obroc (
4%)
Fredov obroc (
38%)
Drugo (
2%)
Nic (
11%)
Število vseh glasov: 56Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!