|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KATERI DODATKI VITAMINOV V NOSEČNOSTI?
18.1.2006 17:42:14   
MATEJA
Punce, prosim svetujte mi, če naj jemljem kakšne dodatke vitaminov (kalcij, železo, Mg...???).Ginekologinjo sem vprašala in je rekla, da za moje stanje nosečnosti (vse super, bp, hemoglobin 130...) ni potrebno nič jemati, če se prehranjujem raznoliko in pestro.Jem veliko sadja (čeprav so zdaj na sporedu le pomaranče, kivi, ananas, banane user posted image ), zelenjave (kar je pač ponujeno v tem letnem času), pijem mleko in jogurte (cca. 3 dcl na dan)...A sploh res moje telo potrebuje še kaj dodatkov?Sem v 18.tednu.Kaj ste vi jemale?Tudi v lekarni mi je rekla, da če mi G ni nič rekla, da bolje da nič ne jemljem in mi je s težkim srcem prodala kalcijeve tablete (Sandoz). user posted image  user posted image  Pomoč??!!

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KATERI DODATKI VITAMINOV V NOSEČNOSTI?
18.1.2006 18:34:01   
Anonimen
Hm, meni je žal, da nisem med nobeno nosečnostjo jemala nobenih vitaminov, razen folno kislino. Po porodih sem občutila, kako je, ko je telo popolnoma izčrpano. Zdaj že nekaj mesecev jemljem Centrum tablete in se počutim veliko bolje, pa tudi kapsule s koencimom Q 10 jemljem, naredim kuro po 10 kapsul naenkrat, pa spet 10 dni mir in tako naprej.

(odgovor članu MATEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.1.2006 18:40:49   
TADEJA78
Pozdravljena!
Tudi jaz v nosečnosti nisem jemala nobenih dodatkov. Proti koncu sem pa bila slabokrvna, zato mi je ginekologinja predpisala Legofer. Tako sem do konca nosečnosti pila ta sirup. Je pa mi svetovala naj pijem Actimel vsak dan. Ampak jaz ga zaradi slabosti nisem prenesla. Poskusi mogoče ti... če lahko ješ mlečne izdelke potem ti tudi Actimel ne more škodit. Lep pozdrav!

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.1.2006 20:02:59   
AishaM
Z uravnoteženo prehrano ti po moje ni potrebno vnašati v jedilnik dodatnih vitaminov. Sploh, če imaš tako dobro krvno sliko.
Jaz jih tudi nisem. Sem pa na drugem odvzemu krvi imela nekoliko manj železa, zato mi je G predpisala tablete.

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.1.2006 20:10:29   
sazi
Tudi jaz mislim, da če nimaš posebnih težav in se prehranjuješ zdravo in raznoliko, da ne potrebuješ nobenih dodatkov. Jaz jih nisem, le res samo občasno (mogoče v povprečju 1-2 tableti na teden) kalcij. Sicer si napisala 3 dcl jogurta na dan (ali je to skupaj z mlekom?). To je res malo premalo kalcoja. Menda ga moraš med nosečnostjo zaužiti cca 1200 mg/dan, pa malo poglej na embalaže, koliko ga vsebujejo (mleko npr. ga cca 130 mg/dcl).
Meni se tole s kalcijem zdi precej pomembno, saj si ga otroček vzame kolikor ga rabi, kar pomeni, če ga ne zaužiješ dovolj, ga pač premalo dobijo tvoje kosti.

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.1.2006 21:38:36   
mamči
Čim manj sintetičnih vitaminov - sploh niso tako zelo varni v nos. Čim več zelenjave in sadja uživaj, pa nasploh pestro hrano. Če boš slabokrvna boš pa itak dobila železo, ker ti ga bo dr. predpisal.

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.1.2006 22:35:50   
shooo
jaz nisem nikoli uzivala teh sinteticnih vitaminov (so umetni pa se zraven svasta zauzijes-barvila, konzervansi, polnila..), sem pa celo nosecnost uzivala veliko sadja, zelenjave, kislega zelja, strocnic, rdeco peso.. in pol litra donat mg. pomaga proti krcem pa se ureja prebavo. to je vse...saj ce bo potrebno ti bo ze gonekolog povedal.
lp,

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2006 6:55:02   
tinkatonka
Jaz mislim, da če je vse vredu in če ti je to potrdila tudi ginekologinja, da je brezveze da jemlješ kakšne dodatne vitamine. Če se boš pa počutila kaj slabše potem pa povej G., da te da na teste, da vidi kaj ti primanjkuje, pa ti bo že povedala potem kaj jemlji. Jaz sem tud enkrat v lekarni vprašala, če imajo kake vitamine, primerne seveda tudi za nosečnice, pa mi nič ni upala prodati. Jaz pa potem tud kupila nisem če v navodilih ne piše, da je neškodljivo za nosečnice. Jej še naprej veliko sajda, zelenjave, mlečnih izdelkov pa bo. Pa ne obupaj če se boš kak dan počutila slabo. Tudi to pride, mogoče bo pa že naslednji dan boljši.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.1.2006 7:42:38   
Anonimen
Jaz si nisem upala spiti niti cedevite.
Jemala sem edino magnezol, proti krčem, ki jih je ptredpisal G

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.1.2006 7:43:53   
MATEJA
Hvala lepa za odgovore in pomoč. Ti "umetni" vitamini res ne vem koliko so v redu, nisem jih marala jemat niti pred nosečnostjo, no tu pa tam kakšen kalcij (mogoče 1x mesečno), ker sem imela občutek, da zaužijem malo premalo kalcija, bila pa sem vedno zdrava kot dren in mi ni nikoli nič manjkalo. To verjetno pomeni, da telo res nič več ne potrebuje od vnešenega. Bom vzela enkrat toliko kalcij (Folic - je tudi folna kislina in vit. D notri), ker se bojim za moje zobke, ker že sedaj ni neke kvalitete, če pa mi še user posted image  vse posrka, bo kmalu potrebna proteza user posted image ! Lep dan!

< Sporočilo je popravil MATEJA -- 19.1.2006 7:44:54 >

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.1.2006 14:05:45   
zoya24
Če nimaš težav, je brezveze, da jih jemleš. Jaz sem proti koncu jemala le Magnezij (pa še to bolj občasno) zaradi krčev v nogah.

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.1.2006 15:56:31   
puncica
Pa kaj ti je no, če ti je rekla G. da ti ni treba nič jemat potem ti pač ni treba nič jemat, kaj se boš z eno kemijo filala brez veze. Ti sam sadje pa zelenjavco konzumiraj pa bo, pa meseka tu pa tam, skratka pestra prehrana je stokrat boljša kot vitaminski dodatki user posted image user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......