|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 11:09:05   
filipinka
To me pa res zanima! Odkar sva bila v bolnišnici, moram Filipa vedno nosit, da zaspi. Če sem odkrita sem tega že naveličana, ker to počnem tudi podnevi.
Sinoči sem ga poskušala dati v posteljico, pa je ful jokal:((...in sem ga seveda dvignila ven ter uspavala kot ponavadi.
Moj je predlagal, da bi ga še kakšen mesec pač uspavala tako, potem nekje pri 5 mesecih pa bi ga začela dajat v posteljico! mislim pa, da se bo še bolj navadil tako in da ne bo hotel sprememb.
Torej: KAKO USPAVATE VAŠEGA :duda:?
v.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 11:15:02   
Taša
Jaz nimam kakšnega posebnega recepta za uspavanje, ker pri nas uspavanja "ni"... Čez dan ko vidim, da je naša 6 mesečnica :zaspan: oz. da si mane očke jo položim v posteljico, ji dam dudo in njeno "ninico" pa zaspi.. Včasih se še kaj malo oglaša "čeblja" vendar potem zaspi...
Zvečer se v temi in v miru na postelji leže podojiva, ko poje je že tako ali tako napol v meževi in jo samo lepo počasi položim v njeno posteljico in tako spi do jutra.....:bravo:

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 11:19:25   
filipinka
Naš pa nima dude in ne ninice, za slednjo še je najbrž premajhen. Tudi prstka ne cica, no včasih pestko. če bi mel dudo bi blo lažje, on bi samo mamico cica!:ups:

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 11:20:17   
M&P
Predlagam ti,da ga čimprej prenehaš uspavati na rokah,ker če se bo zdaj navadil,ga pri 5 mesecih sigurno ne boš več mogla odvadit in bo še večji:((
Pri nas zaspi z dudo in ninico,mal še jamra,ko jo dam spat,potem začne jokcat,ji grem dat spet dudo in zaspi.Ponoči pa,ko se zbudi zaspi sama nazaj,v skrajnem primeru ji dam dudo in zaspi.:muca:
Poskusi,mogoče ti uspe.Držim pesti!:rozica:

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 11:22:58   
Anonimen
Moj je sicer vedno zaspal sam, včasih pa se je tudi sprdnil, da ne bi. Priznam, pustila sem ga jokat (kakšnih trikrat se je tako zgodilo), vmes sem šla tudi notri in ga malo pokregala. Pa ne zelo. Pa mu danes čisto nič ne manjka.

(odgovor članu filipinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 11:24:37   
Maxica
Pri nas se je pa Max ene štiri mesece uspaval zgolj in samo na rokah. Potem se je začelo, da je zaspal vedno, ko sva se dojila(dojiva se leže), potem mu je pa kdaj uspelo zaspati tudi samo zraven mene, mogoče z dudico v ustih. Tako da zdaj mu uspe zaspati, kakor pač rata. Da bi ga pa dala budnega v posteljo, pa šla stran, nisem pa niti še poskusila.

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 11:24:50   
malika
jaz sem mojega, ko sem imela že vsega prek glave in nič več idej, začela vozit v vozičku. vedno, ko je bil čas za spanje sva šla na spalni sprehod. Tako sva se sprehajala kakih 14 dni-tri tedne in od takrat naprej zaspi kar sam. Položim ga v posteljo s flašo čaja, pobožam, dam lupčka in grem iz sobe. Zaspi sam.:bravo:

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 11:58:10   
Žaža
Moja je sedaj stara že pet let, a glede uspavanja imamo še danes probleme. Nismo bili dosledni, pa je kakor pač je.
Kot dojenčico smo jo uspavali na rokah. Začelo se je pa takrat, ko je dobila kolike in potem se je kar navadila. Ko je bila že tako težka, da je nismo več mogli nositi, pa smo z njo hodili spat. Ležali smo zraven nje, dokler ni zaspala. Včasih je trajalo po eno uro pa še več!! Če se je prebudila (to dela še danes), pa je vedno prišla k nama v posteljo.
Zdaj je sicer malo lažje, ker ji dam poslušat pravljico in potem nekako zaspi. Ima pa obvezno odprta vrata in nočno lučko. Še pri 5 letih.
Trdno sem sklenila, da te napake sedaj ne bom več ponovila!!

Vztrajajte mamice, obrestuje se!!!!

žaža

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 11:58:37   
Nogavička
Hano sem uspavala v naročju, nekje do 6. meseca. Potem se je začela v naročju zvijat in od takrat jo položim v posteljico, ji dam dudo in njeno odejico ter pliša, pa še Maček Muri mora špilat.

Čez dan vedno zaspi sama, zvečer pa ima še težave, tako, da sem zraven in ji pojem. Včasih jo moram tudi še pocrkljat.

L.p.

Tea

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 12:35:27   
lin
mM na srečo nimamo teh problemov,saj naša Lin zaspi sama v posteljici!:bravo:
Začeli smo jo pa navajati tako, da sem jo položila v posteljco pa če je zajokala ali se bunla sem jo šla parkrat pogledat in malo pobožat(nikoli pa dvignit,no razen če je bil tisti histeričen jok)in nam je kr kmalu začelo uspevat,da je sama zaspal.Ni govora da bi se cincala ali mi zaspala v naročju!
Takrat protstira!
Srečno!:metulj:

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 12:36:41   
lin
Pozabla sem povedat,da mora imeti obvezno svojo dudo(katero ima samo za zaspat drugače je noče),svojega medota in pleničko!

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 13:23:40   
taj2004
Da te potolazim da mi Taja se vedno uspavamo na rokah in spi z nami v postelji, pa ima 5 mescev. Sploh noce lezat v postelci oziroma kjer koli sam na rokah..:((..

Tako da ti svetujem prej bos zacela z uvajanjem na postelco in da bo sam zaspal bolje bo..Ker vsak dan je tezje ker so bolj razumni in izsiljujejo. Seveda tudi zmeraj dosezejo svoje ker ga ne morem pustit da joka :)-

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 13:50:28   
PIAF
Moj sinko bo kmalu star 5 mesecev in se tudi jaz ubadam s tem vprašanjem, kdaj ga naj začnem privajat, da sam zaspi, a nikoli ni tistega pravega trenutka. Ne znam vztrajati, Če pa je že kak dan tako, pa pride mož in pravi, da ga naj dvignem, ker ne more poslušati, kako jokca. Ampak takrat pa jaz ne popustim in mi je že parkrat ratalo. Edino napaka je, ker ne vztrajam vsak dan! Sprašujem se tudi, ali moram podnevi enako uspavat kot ponoči in ali naj začnem s tem uspavanjem najprej podnevi, ko cel blok ne spi in ni take frke, če joka.
Predvčerajšnjim npr. mi je zvečer uspelo, da je potem sam zaspal. Ampak tako: najprej sem ga previla, z atijem sva se še igrala z njim v postelji eno uro, da sva ga orng utrudila. Potem je začel sitnarit, ker je postal zasapan. Sem ga vzela v naročje, kot vedno malo nosila, da se je umiril in so mu oči začele kinkat. Potem sem ga položila v posteljico in je seveda jokal. Dam dudo, vrže ven itd...ponavljamo to in še dodam pleničko in eno plišasto igračko, ki sem mu jo v bistvu jaz izbrala za ninico, ker njemu so vse všeč. Potem je jokal, pa bil par sek. tiho, pa spet jokal itd. dokler ni zaspal. Seveda z dudo v ustih, ki sem jo morala namazati z Daktarinom(ima soor), drugače ni dobra! Pa zraven sem mu z mirnim glasom nonštop pela la, la, la in držal me je za roko. Pol urce je trajalo, pa je zaspal. Pa nič dalje ni spal, kot sicer. Namreč zbuja se mi vsako uro skoraj ponoči in seveda sam nazaj ne zaspi. Ali ga dojim ali ga nosim, druge ni. Ponoči pa mi je malo kriza, da bi ga pustila jokati, saj je vse tako tiho...Vem, da je napaka in bi morala vztrajati, ampak enostavno ne gre. Samo ko imam takšen dan. Čez dan enako, le da ima prižgan radio ali kakšne uspavanke.
Mene že tudi roke bolijo, saj ima že čez 7kg, kaj šele bo, ko bo težji. Joj, me je kar groza, če se spomnim, da bodo problemi z njim do 5. leta...
Sem tudi Pentleyevo prebrala, pa brez joka ni nobene variante!!! Ali jok, ali pa nošenje po rokah, to sta edini varianti. Mislim, da je pri vama tudi tako. Se bova pač morali odločit, kajne?

Joj, kako sem se razpisala, sorry!
Piaf

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 14:08:59   
tia&silvija
Mi smo se do 1 meseca uspavali v naročju. Ko je zaspala sem jo dala v veliko posteljo in je spala z nama. Od 1 meseca naprej sem ji pa začela uvajati rutino. Ob cca 19. uri kopanje potem flaška in podiranje kupčka. Ko je bil kupček podrt sem jo še budno položila v veliko posteljo ji dala ninico (palničko), dudo zavrtela uspavanko in se vlegla zraven nje in jo božala tako dolgo, da je zaspala. Sedaj pa je ob 19. uri že tako zaspana, da jo skopam in ji dam flaško potem pa še cca 5 minut in na rokah zaspi, jo položim v njeno posteljico in sedaj spi od cca 20 ure do 9. ure zjutraj.

LP, S&T

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 14:25:50   
Anonimen
PIAF, če to delaš samo včasih, potem ga res samo matraš. Če ga pustiš jokati, potem to počni kakšne tri dni skupaj, pa ti ne bo treba nikoli več.

Predvsem pa morajo imeti otroci red. Če včasih spijo nekde, drugič pa spet drugje (kjer pač trenutno smo - po raznih izletih, obiskih ali nakupovalnih centrih...), potem smo sami krivi, da ne znajo zaspati v svojih posteljicah.

(odgovor članu filipinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 14:26:59   
Annny
Naša zaspi med večernim dojenjem.
Nošenja sploh ne prakticiram in ga tudi nikoli nisem- sem prelena:)-
Če ne zaspi med dojenjem, ji dam neko modro plišasto gosenico, ki jo ima ful rada...nato malo 'čeblja z njo', pa jo zmanjka.
Čez dan jo dam v njeno posteljico...okrog ima polno igrač..malo se pogovarja z njimi in že pančka.
Lepo, kaj?:)

LP

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 14:27:43   
Annny
Ja, spi pa pri 3,5 mesecih pri nama v postelji in ji prav paše:)

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 14:31:40   
jožica-2
ŽAŽA upam, da se bo tvoja mala kmalu vpeljala v ritem spanja in ne bo problemov.

Tvoj post me je spodbudil k pisanju, ker imamo tudi mi z 21 mesečnikom težave s spanjem, ker "ne zna" zaspati sam. Pred kakšnim mesecem smo ga zvečer tudi prilagajali na ritem, nekaj dni je bilo joka, potem pa se je stanje uneslo.
Zadnji mesec pa je nemiren, ker mu rasteje zobi (petice) in se je stanje noro poslabšalo. Zvečer sploh ne zaspi do 22 oz. 22.30, zdaj ga pustiva z možem malo samega v spalnici (on pa joka in izsiljuje z "aua buba", kar pa ni vedno res) in hoče da zraven njega zaspimo.

Zdaj smo 3 dni v projektu uspavanja: ga pripravimo za spat, pravljica, potem pa ga pustimo samega. Sicer je glasen jok, midva ga iz kuhinje ogovarjava... in včasih pokukava na vrata. Težko in naporno za ušesa ampak upam da nam bo to uspelo.

Tako kot ŽUŽA sem sklenila, da bomo pri drugem glede spanja postopali drugače, verjamem da se splača vztrajat.

Tako da tiste, ki imate še male dojenčke, čimprej jih navadite na ustaljen ritem 9nebesa

Midva z možem nimava zaradi tega nič od večera, ker ta mali komaj okoli 22.30 zapre oči :(( (zadnjič pa sem slišala od prijateljice, da so njeni v postelji že ob 20 9nebesa

Vsem želim čim manj težav pri navajanju na spanje :)

LP

Joži


(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 14:45:07   
BARBARA R.
Naša Kristina je pa do tretjega meseca zaspala samo na prsih.Ne vem več kako je uspelo brez mene.Morda res ninica.Nič ni premajhen.Jaz sem ji jo "podturila",ker je stalno k sebi stiskala pleničko,ki jo je imela pod glavo.

:muca:

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 16:17:26   
Bejba
Mi imamo zgleda res velikansko srečo glede tega. Popoldne in čez dan ga položimo v posteljico, damo dudo, parkrat potrepljamo po ritki in učke o že zaprte. Včasih je treba samo parkrat še popraviti dudo in že je v deželi Nina nana. Zvečer ima tudi svojo rutino, ki ga utrudi. Kopanje, hrana, kupček in spanje. Čez dan pa sva dopoldne zunaj in zrak ga utrudi (čeprav skoz spi v vozičku) in ko prideva domov, se previjeva, nahraniva in v posteljico. Učke takoj dol padejo. Našel je svoj ritem, tako da mora vsako popoldne od enih ali dveh spati kakšne tri urice. Meni pa to seveda zelo paše :bravo:.
Čimprej ga začni navajati da sam zaspi, da ti ne bo kasneje žal.
Aja, stari smo pa 3,5 meseca.

LP; Bejba

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 16:37:56   
kaja11
"Matr ste face":bravo::bravo::bravo:
Meni niti slučajno ni jasno kako vam je ratalo sončke navaditi, da sami zaspijo. Moj zaspi med dojenjem ali pa na rokah. Seveda se kdaj zgodi, da zaspi v lupinici v dnevni, ampak to je totalna izjema. Da pa bi ga dala v posteljico.... ni variante. Mucek ima tak glas..... v bolnici so se sestre za glavo držale, ko je sireno vklopil;), ga niti slučajno ne morem poslušati in pustiti:( Dude pa organsko ne prenese... smo se trudili 7 t in obupali.
Bom pa probala ninico uvesti, mogoče ga bom potem lahko v posteljico položila budnega.

LP Kaja

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 17:28:31   
lorelei
Mi smo pri prvem otroku naredili napako. Uspavali smo ga na rokah, ker se nam je smilil, ko je jokal. Tako smo ga 4 mesece vsak večer ujčkali in nosili, potem smo ga kar nekaj časa polagali v posteljico in ga držali za roko, dokler ni zaspal. To je trejalo in trajalo, da si bil ob ves večer. Naslednja faza je bila uvedba velike postelje, ker se je napovedal dojenček. Takrat smo ga nosili spat tako, da smo se ulegli zraven in čakali da je zaspal. Večji kot je bil, več časa je trajalo, saj je začel zvečer premlevati, kaj se je dogajalo čez cel dan in je tuhtal in tuhtal tudi po uro in pol. Jaz sem pa bila zraven vedno bolj živčna, ker me je še vse delo čakalo
...
Potem se je rodil tamali. Meni nikakor ni več zneslo, da bi sraven tavečjega dve uri ležala vsak večer in en dan sem mu rekla, da mora sam zaspat, ker imam še za pomit posodo in je rekel: Prav. Mene je pa skoraj kap. Od takrat me vedno prosi, da bi nekaj časa z njim ležala in ležim, a le dve minutki. Potem pa se izgovorim in grem. Seveda pustim odprta vrata in prižgano luč na hodniku, a zaspi sam. Moj mož ni tako dosleden in kadar ga nese spat on, mora še vedno ležat zraven njega ure un ure.

Trajalo je dve leti in pol, da zaspi sam. Mora vsak večer...

Mlajšega od prvega dne naprej damo v posteljico, damo mu dudo in ninico in zaspi sam. Včasih še joka, a ga nikoli za nič na svetu ne vzamemo ven, le po ritki ga potrepljamo, dudo, ninico, stran... včasih tudi po večkrat - na koncu vedno zaspi. Aja - star pa je 4 mesece.

Roko na srce - vedno teže ga je navaditi, da sam zaspi. Tudi mi smo pri tavečjem čakali, ker se nam je vedno zdel premajhen.

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   KAKO USPAVATE???
27.1.2005 21:50:58   
Anja167
Mi zvečer nimamo hudih problemov, čez dan pa ne zaspi v svoji posteljici, vedno jok. Še iščemo rešitev...

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   KAKO USPAVATE???
28.1.2005 8:51:36   
PIAF
Splišni, imaš popolnoma prav! :bravo::bravo:
Ampak so dnevi tako različni, da je to skoraj nemogoče. Smo res sami krivi, to pa predvsem zato, ker želimo tudi svoje življenje živeti. če ne bi bilo tako, bi bili stroji ali pa bi res bili celo porodniško od cele dneve samo doma in nikoli ne bi šli nikamor.
Včerajšnji večer je bil takšen, da sem ga uspavala zopet v posteljici. Se je obneslo ja. Ampak zaspal je za 15 minut, se zbudil z jokom, sem šla tja, ga pobožala, dala dudo, malo potapkala po ritki, zapal naprej. Zopet le za 15 minut in tako sem delala 2 uri. Bil je res utrujen in zaspan, ampak se je enostavno prebujal (bog ve zakaj?). Potem se pa je celo noč prebujal vsako uro in to dobesedno!
Verjetno vam je jasno kakšna danes izgledam!
Ponoči sem ga poskušala enako uspavati nazaj, pa ni ratalo. Zvijal se je v postelji, prav na živce sem mu šla, če sem ga dala na bok in ga tapkala po ritki. potem se je že čisto prebudil, pa je moral zopet ati v akcijo, da ga je nosil po stanovanju kako uro, da je zaspal. Ga položi v posteljico spečega! - čez pol ure ista farsa!
Saj drugega ni - ko bi vsaj vedela ZAKAJ se zbuja! Zagotovo vem, da lačen ni. Če bi bili zobki, bi mu verjetno pasalo, da mu dam kaj mrzlega v usta ali drgnem dlesni, pa mu je šlo vse na živce. Res ne vem kaj je to.
Če bi vedela, dobro, zobki so, ajde, ga nosim, saj se mi smili, če ga srbi, ampak ne najdem vzroka.:zmeden::zmeden:
Zjutraj ob pol šestih pa je tako že bil pokonci. Zdaj je ura skoraj devet, pa še nič ni spal.
Glava me boli in prav bojim se zopet naslednje noči....

Se opravičujem, ampak morala sem malo pojamrati, da mi je zdaj lažje.

Piaf

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?