HuAnita
|
Oj, viv, zdaj se pa počutim spet nesposobno ob tovjem odgovoru - dvomim, da si katera mamica ne prizadeva z vso močjo, da bi otrok spal od 1. dne sam, da ga je bi usmerjala, ampak pri enih pač ne gre tako hitro. Jaz sem pri obeh imela težave, knedla še zdaj velikokrat nosim... že kot dojenček je imel močne krče, do cca 14m se je večkrat na noč zbudil 'le' zaradi prdenja, oprostite izrazu.... In sem ga malo časa pustila, da se je drl (zbudil še ta veliko), misleč, da bo zakapiral, pa se mi je preveč smilil, pa nosila, pa joško, ne... zdaj zaspi pa tako, da 15 minut žuli moje prste, kot nekakšna mini manikura... Zaspi brez joka, prej ga podojim, potem še s sestrico klepetata in dvijata, preden en za drugim omagata... _Pa se knedl še vseeno zbuja, vsaj 4xnoč... Tako da ... človek se vsega navadi. Zavidam tistim, ki jim otroci spijo, so pridni, nezahtevni, predvsem pa zdravi... Jaz pač imam ene nepeče otroke, velikokrat sitne za znoret, nagajive, z velikokrat akrobatskimi zamislimi, da niti kakat ne upam v miru oz. imam odprta vrata, da ju čekiram , zadnjih 5m pa iz tedna v teden bolna, če enen, pa druh, če ne že oba hkrati..... Samo še to: tragedija, ki jo je ob izgubi sina doživela mama, mi da misliti, pa tudi sama večkrat reče, naj mi ne bo NIKOLI škoda časa za otroke, pa čeprav bi eni to označili za razvajanje... Da prehitro zrastejo, delajo po svoje, ne ubogajo, naredijo stvari, ki ti strejo srce in skoraj odvzamejo razum, predvsem pa voljo do bivanja tu.... S tem se tolažim, ko pestujem svojega nespečega knedla, pa še to, če je Capinko prijelo, da je začela spati, bo pa ja še malega.... Uh, sem naložila, dvomim, da bo kdo sploh bral, še manj pa razumel.....
|