|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 12:58:43   
cenki
Zanima me kako poteka vaš dan z dojenčki. naš mali princ je star 3 mesece in sem v dvomih ali spije dovolj ali ne. Ali svoje otroke najprej dojite, nato pa takoj položite v posteljico, ali se po dojenju malo igrajo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 13:20:29   
Jančika_
Če ga polno dojiš, ne rabi dodatne tekočine, razen v izjemnih primerih poleti, ko je zelo vroče. Šest-sedem polulanih pleničk na dan je znak, da ima dovolj tekočine.

Vasja (2 meseca) po dojenju podre kupček, nato se kakih 20 minut igrava v polležečem položaju (naslonjen je na moje noge), ker se kmalu po dojenju ponavadi pokaka. Potem ga previjem in se še malo igra pod trapezom, pa gre že spat. Ponavadi je buden kako uro, nato spi dve uri in tako cel dan.

Spat ga davo okoli sedmih (cel proces kopanja itd. začneva med šesto in pol sedmo); okoli polnoči in okoli treh dojenje, med pol šesto in šesto pa dojenje in vstajanje.


(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 14:22:29   
frutka_
Uf, pri nas je zelooo pestro!

Poglejmo za primer današnji dan!

Začelo se je ob 4-ih zjutraj, ko se je spočit kot :rozica: zbudil in zahteval...ziziko! OK! Ga nahranim, previjem toda ON se odloči, da ne bo več spal. V redu, ni treba, ampak igraj se sam. Seveda to ni fino! Grabi me za lase, udarja z rokami po glavi in skrbi, da ga slišimo!Končno zaspi!

Zjutraj ga revčka ubogeGA po hranjenju in previjanju posadim v stolček, da še jaz kaj pojem, da ne padem vkup...ne uspe!
Ura je že pol enajst, ko še nimam oprane glave in tudi ne zob. Gospodič se tokrat odloči, da ni več fajn sedeti in da bo nagajal mami...jaz z vsemi cingu-lingutomi rogovilim okrog njega, s pasto v ustih in mokrimi lasmi, ko ugotovim eno pomankljivost dojenja...izpadanje las.Madona pa ne bom kje plešasta postala!!!:zmeden::(:(:zmeden:

Greva ven, zunaj v vozičku zaspi. Yes! Pridem v hodnik stanovanja, je že buden kot sova.
Počasi moram iti kuhati kosilo, ampak frajerček je ugotovil da je pri mami v rokah tako fino...

Tako odločila sem se, da danes ne bo kosila, mogoče kaKo sadJe...hihihi in pakl župa! Saj lahko gremo tudi na pizzo!

Vse za naše male groupi-je, ki nam sledijo, nas obožujejo, tako kot mi njih. :bravo::love::love::bravo:



(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 14:32:48   
Taša
Midve z tamalo (3 mesece) se ponavadi zbudima okrog 7 se podojiva, nato se malo pocrtava in še podremljema skupaj. Jaz se vstanem okrog 8 ona pa še spi tam recimo do 10. Nekje okrog 10-10,30 se podojiva malce pogovarjava, včasih jo dam na tle-kravce past- ...potem pa ven v voziček - spanje- ali pa kar doma, če je slabo vreme. No potem okrog 2 zopet dojenje pa malce igranja, pa zopet malce spanja. Vmes gre še malo na ležalnik. Potem jeva zopet ob 5 in nazadnje ob cca. 20, takrat jeva nazadnje, ker spi celo noč.

Jaz jo po vsakem dojenju ponavadi še položim za cca. 15 minut v posteljico, da malo opazuje in se ponavadi poka. Draga cenki če ti tvoj dojenček normalno napreduje potem definitivno dosti spije....LP

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 14:33:54   
Taša
Joj poka, napaka, :)-:)- POKAKA

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 14:45:14   
kimi
Moj dan. Malček se zbudi ob 6 zjutraj ga nahranim po flaški, ter se nazaj uleževa in zaspiva do 9. Potem se zbudiva ga odnesem v dnevno na hitro pomijem posodo, pospravim kopalnico. Ga previjem, nahranim ga uspavam,. Potem posesam dam cunje oprat jih obesim. Se nahraniva, če je lepo vreme greva vn do ene 13ih. Prideva domov spet jeva potem mama skuha kosilo. Potem pa imava celo popolne samo zase. Potem še pomijem posode in to je to

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 16:20:22   
Jančika_
Tale moj zgornji post se seveda nanaša na idealne razmere:)-. Včeraj recimo že niso bile, se je cel dan nekaj usajal, po moje ga je zdelalo super vreme:). Danes je pa prava :rozica:. No ja, ne hvali dneva pred večerom, pravi lep slovenski pregovor.

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 16:29:55   
KIRA
nasa pa je zadnje casa uvedla nov urnik:
zvecer ne zaspi pred pol enajsto ali enajsto. pa spi do sestih, sedmih, pol osmih, kaksen je pac dan. pol se zacne oglasat in ko se dokoncno zbudi, jo previjem, pol popapca, pa spet eno ali dve urici spi. pol se cez dan malo igramo, papcamo in vmes tudi kaj podrema, ampak nikoli ne vec kot pol ure. kaka pa samo enkrat na dan, zato pa tolko vec lula. na dan porabim v povprecju 6 plenic, vcasih kaksno vec, kasno manj.
Je pa tako radovedna, da podnevi v glavnem noce spat, razen kadar imam sreco. se je ze zgodilo, tako kot danes npr. da vecino dneva predrema ali prespi. vcasih je pa cel dan gor in jo moram nosit po rokah. je ze prestimala, kje ji je lusno.
vcasih gremo na sprehod, ko je lepo vreme. zvecer okrog sedmih pa se skopamo, po kopanju papca. ampak noce zaspat. koliko morem se igram z njo, pa pogovarjave se. ze dober mesec dni se oglasa in gruli. kaksen joj in av ali pa ia ali pa gru, kaj takega.
podnevi v glavnem malo zadrema in se spet zbudi in to gre tak do cca pol enajstih zvecer. takrat zaspi. ce pa ne, ji pa se dam papat ali pa cajcek, pa dudo. obicajno to pomaga in pol zaspi...

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 20:06:34   
Jančika_
Sem kar prav hvalila dan že pred nočjo:bravo:. Je zaspal kot top, ne vem, kaj mu je danes. Malo sem ga odložila v posteljico, da sem šla po čebriček, in ko sem prišla čez minuto nazaj, je bil že napol v miževi deželi:)-. Sem ga potem kar po hitrem postopku zrihtala. Joj, kak bi blo fajn, če bi blo vedno tak!

Kira, kako ste pa pri vas potem zrihtali s tistimi temenicami? Če se prav spomnim, je bila kar kriza. Upam, da nisem kaj pobrkljala?

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 20:18:07   
*
Jaz bom pa v wordu najprej opisala..in kasneje prilepila..ker se nama ogggrooomno dogajaaaaaaaaaaa:kava:

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 20:23:43   
KIRA
ne, nisi nic pobrkljala Jancika.
ja, mazala sem jih vsak dan z oljem, pa cesala itd... pa so zginle. ampak mi je pol pediatrinja rekla, naj cisto neham mazati malo z oljem, kr da je baje izpuscaje od olja dobila. pa sem dobila recept za eno kremico, ki so mi jo pol zmiksali v lekarni. pa so tudi izpuscaji sli prec. fino, ne?

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 20:26:21   
Jančika_
No fajn! Sem se večkrat spomnila na to, ker je ravno tisti dan, ko si objavila tisti post, tudi Vasja dobil temenice, ampak na srečo čisto rahlo obliko, so šle dol kar z mehko krtačko.

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 21:01:28   
puncica
No pa začnimo:
1:00 se zbudimo hočemo zizo,
2:00 spet ziza,
2:15 mami preseda kar naprej dajat v postlco pa zaspi kar pri mamici
4:00 spet zizika, a tokrat ne bomo več spali
4:00 do 5:00 brcamo pa mahamo, pa se smejemo, pa cvilmo, vreščimo, tolčemo po mamici, po pol ure ugotovimo da se noben z nami ne ukvarja pa začnemo jokat, vzame ati pobudo in začne se uspavanje
5:30 končn zaspimo, ati pa ves zmatran v službo
7:00 smo spet budni, pa mami poturi ziziko, pa ne ne ne bomo se tak hitr umiril spet zabava eno uro,
8:00 mami končn ustane, ŽURRRKKKKAAAA klatimo se smejemo igramo
9:00 končn zaspimo v naročju ob ziziki ali v kengurujčku, spimo
9:30 bujenje, smo kot prerojeni,
9:30 skačemo se smejemo, vpijemo vreščimo
11:30 na koncu pa zmatrani končno zaspimo a ne sami, Mami kengurujčka!!!!
12:00 bujenje, spet kakšna zizika
13:00 joj kako smo spet zmatrani, no pa gremo ven na sprehod se deremo, mami tiši dudo noter, pa vstrajno ven mečemo, celo ven iz vozička:)- :bravo:mi
13:15 končn zaspimo
13:45 očke se odprejo spet smo prerojeni, pa spet standard (klatenje, smejčki, brcanje, cviljenje)
14:30 ma spet bi šli mal spančkat a spet bo kengorujček prišel v upoštev, ker drugač ne bo nič
15:00 se zbudimo mami poturi ziziko še mal cartamo, da se mami vsaj mal odpočije a se ne damo, ne ne nič več spanje
16:30 čakamo da ati pride domov in se seveda spet cartamo, opazujemo okolico,....
17:30 juhhhuuuuuhhhuu ati je doma, mami se končn odpočije, prevzame ati stvari
18:30 spet smo zaspani, pa ne mormo zaspat, ko pa je vse tak zanimiv, še en mali sprehodek s kengorujčkom in pridno spimo, 15 min
19:00 se spravimo v kopalnico kopanje, potem uspavanje za lahko nočko
20:00 zaspimo, končno
23:00 mami lačni smo, zizo biiiiiii ueeeeeeeee
23:15 zaspimo
24:00 ueeeeeee spet smo se zbudil, ziiizzzo
.
.
.
No to je mali utrinek lahko je boljše al pa še slabš. A vmes se še previjamo, pa deremo ko :hudicek:, Kaj pravte a nimamo anglčka:angel::)-:)-

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 21:21:23   
KIRA
ma pri meni je tudi tako zgledalo prvi mesec. ampak sem pogruntala, da se moja mala ni najedla kot treba in se je zato ves cas budila. zdaj je 2 meseca, pa spi nekje od 23.00 pa do 6 ali celo dalj. je pa podnevi vec pokonc. me pa sploh ne moti, ker mi tistih par strnjenih ur spanca bolj na noge postavi kot posten s..:hudicek:

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   KAKO POTEKA VAŠ DAN
11.10.2004 22:23:55   
pika8
Mi se pa vstanemo med7.30-8.00.,se potem previjemo ,nekaj popapcamo.Mama spije eno kavico ,medtem ko se Nuša igra pod telovadnico.Nekje ob10.00 se umijem, pospravim kako malenkost in do kosila na sprehod,kjer tudi malo spi 15 min.,nato pa hoče iz vozička ,ker bi rada vidla čisto vse kar se dogaja,pa je mami hudobna pa je noče nosit,pa še voza tiščat ob enem.Od 13-14 ure naredim kosilo,nekaj na hitro,ker punca noče gledat kako se kuha s stola, ampak iz rok.Vmes poje kakšno čežano ali frutek.Ob 14.30 se iz šole vrne Uroš,ki ima polno domače naloge in kakšno novo snov za naučit in mineta 2 uri kot da rečeš keks.Tu vmes mala spi kake 3/4 ure,da imam vsaj malo časa za ta starejšega otroka.:sloncek::bravo:Potem pa gremo vsi trije na sprehod,zdaj hodimo po kostanje.TU vmes se še nekajkrat previjemo in nahranimo.Med19.-20.uro maleno skopam jo nahranim in do 20.30 ona zaspi inspi nekje do 23.00 pa spet ziza.TU vmes pa mama prebije na RR.:bravo:Pa spi do 2.00 ko se zbudi in ni več zaspana, noče zize ampak nekaj cvili in se meni,kako urco,pa se spomni da je lačna,papcanje.Potem se zbudi nekje ob 5.00 pa spet ziza,pa spet spanje nekje do 8.00.Pribl. tak je naš dan,v povprečju.:zmeden2:

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?