|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KAKO DO BOLNIŠKE?
3.12.2004 10:07:29   
tempel
Prosim pomagajte mi. Stara sem 32 let. Sem v 12t. Vse me boli in tišči, moja G. pa je trda kot kamen. Me sploh ne jemlje resno z mojimi težavami. Gleda samo UZ trdi, da je vse ok :zmeden:. Ali obstaja kakšen human G.? Imam pisarniško delo, a non stop stres in napetost. Kako se to zdrži 9 mesecev? :zmeden2:
Hvala za kakršenkoli odgovor. :kuza:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   KAKO DO BOLNIŠKE?
3.12.2004 10:08:32   
malika
Pojdi do svojega splošnega zdravnika, ker v bistvu on da bolniško. Mogoče pa se bo on omehčal.

(odgovor članu tempel)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   KAKO DO BOLNIŠKE?
3.12.2004 10:18:33   
piščanc
zamenjaj ginekologa

ali pa prosi samo za skrajšan delovni čas

jaz sem sicer v službi, ker sem ugotovila da več počivam, če sem v službi kot doma

je pa čudno, da ti ginekologinja ne odobri bolniške, če zanjo prosiš, če se ne počutiš dobro potem je res bolje da si doma

moj ginekolog vsaki da bolniško, če želi, razlogi pa so utrujenost, glavoboli, krči v trebuhu, vožnja, bruhanje, ... pa seveda sam moraš reči, da jo želiš

jaz sem bila že posebnost, ker še nisem doma

(odgovor članu tempel)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   KAKO DO BOLNIŠKE?
3.12.2004 10:39:25   
Anonimen
Jaz sem bila prvič noseča, ko sem bila starag 35 let. Sem tudi mislila, da bom kar na bolniški, ampak ne, mog ginekloog tudi ni hotel slišati za kakšnekoli težave... Vse je bilo normalno. Pa sem si mislila, mogoče pa je dobro, da hodim v službo, kaj pa če bi bila doma: samo ležala bi in se še bolj redila.

Tako sem pregurala tistih dobrih 6 mesecev, potem pa sem šla na dopust in porodniško.

Zadnja dva meseca res ne boi mogla delati. Če ne bi šla na dopust, pa res ne vem, kako bi ginekologu dopovedala, da sem zadnji dan v stoje tipkala (ker sem imela tako velik trebuh, da sploh blizu mize nisem mogla, pa vse me je tako tiščalo, da še dihat nisem mogla, če sem sedela).

(odgovor članu tempel)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   KAKO DO BOLNIŠKE?
3.12.2004 11:27:28   
KL
Jaz sem tud v podobni situaciji. Pri meni pa ni problem ginekologinja (no vsaj mislim da ne - saj ji bolniške tudi omenim ne) ampak šef. Sem sama z njim in si morate misliti kaj pomeni da grem na bolniško. Včeraj semo dopolnina 7 mesecev in si tudi pomisliti ne upam na kakšno bolniško čeprav komaj shajam teh 8 ur za računalnikom. Trebuh mi kar naprej otrdeva, tišči me dol,križ me boli za znoret, pa še vsak dan preživim 2 uri v avtu da pridem do službe in nazaj. Komaj čakam januar da grem na porodniški dopust. Zdaj me samo skrbi da ne bo to kaj vplivalo na mojo pikico.

(odgovor članu tempel)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   KAKO DO BOLNIŠKE?
3.12.2004 11:39:07   
Janika
KL: kako bo pa potem ko bos sla na porodnisko, potem bo pa lahko sam?
Ne se obremenjevat s tem da bo on sam, ce ne zmores ne zmores.

(odgovor članu tempel)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   KAKO DO BOLNIŠKE?
3.12.2004 11:40:08   
Soncnica
Hoj!

Tudi jaz bi na tvojem mestu šla do osebnega zdravnika in mu poskušala pojasniti situacijo. Lahko ti da bolniško do 30 dni, potem pa potrebuješ G priporočilo. Pa veliko sreče! Sporoči, kako si opravila

lp

S.:sloncek:

(odgovor članu tempel)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   KAKO DO BOLNIŠKE?
3.12.2004 11:40:51   
Anonimen
Ja, KL, itak bo enkrat moral misliti, da nabavi novo pomoč. Pa če jo malo prej, mu ne bo nič hudega. Zato malo bolj misli nase, imaš vso pravico, moralno in formalno.

(odgovor članu tempel)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   KAKO DO BOLNIŠKE?
3.12.2004 12:29:14   
piščanc
KL ne se sekirat, saj ni nujno da greš na bolniško. jaz sem pri prvi in zdaj pri drugi nosečnosti delala do porodniške, ker mi je enostavno dolgčas doma. Pa še ugotovila sem, da v službi veliko bolj počivam, kot pa doma.

Z avtom se ne vozim več v službo (1h v eno smer), ker mi ne odgovarja, sem prešaltala na vlak.

Samo malo me skrbi tvoje zdr. stanje. na mizo si postavi steklenico 1,5 in kozarec pa skoz pij tekočino, magnesol, noge v luft, pa prehrana. Mene so se v službi navadili (še en mesec do porodniške), da imam non stop tempel na mizi in pijem, skoz nekaj meljem in vsak dan lepo na kosilo. Pa seveda sproščanje na RR portalu. Dopust izkoristim takole kakšno sredo, da mi teden hitreje mine in da se spočijem. večkrat grem malo prej domov, pa se kar lepo počutim.

Seveda komaj čakam decembrskih praznikov ko grem na porodniško, samo doma pa spet ne bi bila.

če bi moj ginekolog prebral tvoje sporočilo bi te takoj poslal na bolniško. Ampak res, če ne bo šlo drugače, probaj šefa prepričati vsaj za skrajšani delovni čas, da si v službi samo 4 ure.

lp, nian

(odgovor članu tempel)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   KAKO DO BOLNIŠKE?
3.12.2004 12:52:55   
Janika
meni je moj G povedal dva dni nazaj da skrajšani delovni časi na med nosecnostjo ne obstajajo, al si al pa nisi za v sluzbo?!

(odgovor članu tempel)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   KAKO DO BOLNIŠKE?
3.12.2004 13:31:21   
Anonimen
Če ti splošni zdravnik ne ugodi pojdi po kartoteko in zamenjaj ginekologa!

(odgovor članu tempel)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   KAKO DO BOLNIŠKE?
5.12.2004 11:26:14   
piščanc
meni je to predlagala kolegica

sem šla do ginekologa in rekla, da želim SDČ, ker se vozim daleč, v službi sedim za računalnikom in pridem domov čisto zbita, potem mi pa trebuh ful otrjuje (in ker sem bila šele v 20t to ni ravno OK), doma me čaka nadebudna 4-letnica in ... aja, pa rekla sem, da je to v dogovoru z delodajalcem, ker jim ne koristi utrujena nosečnica.

sploh ni nič kompliciral, samo napisal je en listič, ki sem ga nesla splošni zdravnici. je pa res, da ta sploh ni vedela, kaj naj s tem naredi in je trajalo en mesec, da so se znašli (nadomestna zdravnica jih je poučila).

res je ful odvisno od ginekologa, samo če si vztrajen... ZZZS je pa takoj odobril bolniško nad 30 dni.

če ne bi jaz sama rekla, se ne bi nič zgodilo, na polni bolniški pa nočem biti, ker tako hudo pa spet ni.

mogoče bi pomagalo, če rečeš, da si se tako zmenila v službi, ker imaš take in take delovne pogoje.

smotani zdravniki

(odgovor članu tempel)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?