|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KAJ SE BOLJ SPLAČA?
16.7.2008 7:30:34   
emas
Pozdravljene!

Imam eno vprašanje in sicer bom predstavila moj primer kar konkretno:

Nosečka sem 14 tednov, PDP 15.1.2009.
Služba za določen čas-do marca 2009 imam pogodbo, zaslužim 670 EUR neto, zdravnik mi je predpisal, da lahko opravljam delo za 4 ure. Koliko manjša bo zaradi tega plača in potem porodniška? Kaj se mi recimo bolj splača, do konca delat na 4 ure ali pač it malo prej na bolniško? Se mogoče kateri sanja koliko približno bodo znašali moji dohodki naslednje letouser posted image , ker meni se ne.
Vem, da za živet najbrž bo, ampak zanima me pa vseeno.

Uživajte, pa hvala za vsak odgovor!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KAJ SE BOLJ SPLAČA?
16.7.2008 8:04:25   
majči22
Ja izračunaj si polovično bruto plačo, ki jo sedaj dobiš za polni delavni čas. Nato odštej prispevke (dohodnina in zdravstvo) in prišteješ prevoz in prehrano, ker če delaš po štiri ure na dan moraš dobiti tudi prevoz in malico.
Iz bruto plače v neto si lahko izračunaš na računovodja.com.

LP

(odgovor članu emas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.7.2008 8:18:17   
emas
Ja, sajuser posted image , če bi bilo tako enostavno, bi še kar šlo, samo mislim, da se s preostalimi 4 -imi urami tudi nekaj zgodi, pa sem mislila, če katera slučajno raztura to področje in bi to stresla z rokavauser posted image .

(odgovor članu emas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.7.2008 8:20:06   
Mimmi78
Verjetno je tvoj zdravnik mislil, da bi delala za 4h/dan (polovični del. čas), za ostale 4 ure pa bi bila na bolniškem staležu . To pa ne pomeni, da bi se tvoja bruto-neto plača prepolovila, saj si za bolniški stalež upravičena do min 80% plače (odvisno kako ima to urejeno delodajalec, saj nekateri bolniške izplačujejo tudi 100%). Prvih 30 dni bolniške si v breme delodajalcu, nad 30 dni pa lahko delodajalec od ZZZS zahteva refundacijo, kar pomeni, da za tiste 4 ure, ko si na bolniški, nisi več v breme delodajalca, ampak države.

(odgovor članu emas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.7.2008 10:35:53   
majči22
Ja sem se bolj smotano izrazila. Sm tudi jaz mislila tako kot mimmi78. Sam sm napisala samo za tiste štiri ure, ko si v službi. Ostale štiri ure pa dobiš tako kot ti delodajalec ponavadi obračunava bolniško (jest sm jo imela 90%).

(odgovor članu Mimmi78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?