|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jupiii....papamo joško
6.6.2005 11:22:19   
zi&mm
Ojla,

kot veste nekatere sva z Žigcem imela težave pri dojenju, ker se nikakor ni želel prisesati na dojko in ker je njegova mamica tudi malo trmasta včasih, se je tri dni trudla (beri namučila):( :(( in včeraj ji je le uspelo; Žigec je en obrok pojedel na dojko; ponoči sem ga nekajkrat pristavla, povleče nekaj ampak končava na flaško; no, danes naju pride pogledat patronažna in bo bla prav vesela; še brez nastavka se dojiva :bravo:

Kako pa gre kaj ostalim mamicam dojenje? A pijete tudi čaj za dojenje? Jaz pijem tega od hipa in mi prav prija, pa bebe čaj si skuham namesto :kava: .

Lp z :morje:

:metulj: Mili
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Jupiii....papamo joško
6.6.2005 11:28:57   
Špacka

To je pa lepo prebrat, da ti je uspelo:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: men namreč ni, pa nisem sam mal trmasta, ampak velik:ups: pa vseeno ni šlo. Mogoče je bil pri meni problem tud v tem, da ni hotelo tečt, men se je vse nekaj mašilo...
Še tako naprej9nebesa

Lp


(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Jupiii....papamo joško
6.6.2005 11:29:52   
Urška*
ČESTITKE!!!!:bravo::bravo::bravo:

Kako je to lepo slišat.9nebesa

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Jupiii....papamo joško
6.6.2005 11:44:39   
pika**
Tudi midva z Gašperjem sva imela velike probleme z dojenjem.

Ker je bil pikec majhen ( 1830 g) mu nikakor ni uspelo zgrabiti bradavice. V porodnišnici je od začetka pil nadomestek. Mleka sem imela kar dosti, zato je ata v porodinišnico prinesel Aventovo prsno črpalko da sem lahko izbrizgala svoje mleko. O bolnišničnih vakuumskih črpalkah na oddelku je škoda besed. Sramota, da jih sploh imajo. Žalostno pa je, da te sestre dobesedno podijo na tisto mučilno napravo. Ko pa odkloniš, te pa še grdo gledajo, v laktariju je gužva..... - to je en velik - za Lj porodnišnico. Moja cimra je iz strahu pred brizganjem počasi izgubila mleko.

No, zadj se že pridno dojiva. umetno mleko ( ta male vrečke Aptamila ) imava samo še za hudddddddddddo silo v rezervi.

Me pa še vedno bradavice blazno bolijo in sproti pokajo. nikakor nama ne uspe na levi strani zadeti pravega kota. Ko me povleče zaboli kot sam :hudicek::hudicek::hudicek:. Po vsakem dojenju se obvezno namažem z Bepantthenom ali pa z Aventovo kremo za bradavice.

Pridno se nalivam z vodo ( 2l obvezno )+ 1/2l mleka + čaj za dojenje MAMICA čaj od patra Ašiča in HIppov - najcenejšega do zdaj sem dobila v DM - mal čez 600 SIT.

Zdaj grem pa malace spat. Ponoči sva imela malce pestro, zdaj pa naš:muca: spi že od 10 ure.:zaspan:

Lp, Pika :zaspan:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Jupiii....papamo joško
6.6.2005 12:03:03   
zi&mm
Pika,

meni so ga v porodnišnici dobesedno silili na joško, tak grob prijem za njegovo glavico in mojo bradavico tako da sem jaz vidla zvezde on pa v :(( in to tak, da pol ko me je sestra/babica pustila samo z nim je :(( še debelo uro, da ne govorim o bolečinah bradavic;
Seveda je škoda besed za tiste njehove črpalke; jaz imam tudi aventovo črpalko, pa posodice za shranjevanje živil; flaško in dudo pa od nuka, ker avent ima baje samo silikonske nastavke in cuclje; najin :duda: Žiga pa je alergičen na silikon :(
no, moj :love: mi je šel kupit lanolin mazilo in ti moram reč, da mi bolje odgovarja kt bepanthen, me ne pečejo več bradavice; res pa stane 1600sit ta mala tubica :( ampak važno, da ne boli; jaz si po vsakem dojenju/izčrpavanju obrišem bradavico/dojko z mokro plenico pustim 2-3minuti na zraku in namažem z lanolinom, pa rednomenjavam tudi tiste blazinice za prsa.
Tekočine pa tudi sama spijem ogromno; poleg vode in 0,5l mlečnih izdelkov še jabolčni kompot in čaj za dojenje oz. bebe, za dodatek pa pojem še kos lubenice, ki je itak sama voda.
No, jaz grem tudi malo počivat; sva se podojila, previla in celo patronažna naju je prišla pogledat, zdaj pa sledi 2uri spanja.

Pa-pa,

:metulj: Mili in :duda: Žiga

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Jupiii....papamo joško
6.6.2005 12:18:18   
Nikica
:bravo::bravo::bravo::bravo:Midva sva se tudi v porodnišnici mučila, jaz sem vztrajala in se sedaj dojiva že skoraj 7 mesecev brez dodatka. Čaj za dojenje je zakon, jaz ga veliko spijem.

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Jupiii....papamo joško
6.6.2005 12:57:45   
lex
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: Vem, da je full težko začet in da bolijo bradavice, da je včasih lažje flašo skup zmešat, ampak doenje je ZAKON:)Tud jaz sem se matrala in če moj :love: ne bi bil tolko vztrajen s svojimi vzpodbudami bi bili sedaj že na flaši, ampak ne mi se dojimo in ko kam gremo sploh ni problemov.
Ti se samo potrudi, ker ti bo poplačano!!!

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Jupiii....papamo joško
6.6.2005 13:15:47   
rainbow
Bravo ženske, kar tak dalje, fajn je tudi brezalkoholno pivo, vanilijev puding, žganci, ...
pa seveda vztrajanje pri dojenju, lanolin krema in chicco blazinice za bradavice; vsaj zame

bodite priden:bravo:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Jupiii....papamo joško
6.6.2005 13:20:38   
Pupica
superca:bravo::metulj:
Čaj za dojenje sme pila do 7.meseca. Sedaj ga ne več se pa še vedno dojiva. Ponavadi zvečer in zjutri, le včasih zvečer, če je preutrujena spustiva obrok.:kuza:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Jupiii....papamo joško
6.6.2005 13:23:49   
Urša
Bravo mami, kr tko naprej! :bravo::bravo::bravo: O odnosu sester v Lj. porodnišnici pa tudi jaz ne bi zgubljala besed. :hudicek:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Jupiii....papamo joško
6.6.2005 14:04:07   
binica
Čestitke še iz moje strani - sem prav vesela za vaju :bravo::bravo::bravo::bravo:

Eno :rozica: za mami!

Binica in Lana :muca:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Jupiii....papamo joško
6.6.2005 15:14:45   
spacey
:bravo: Super! Bravo Žigec, kar tako naprej in boš zrasel v velikega, močnega in lepega fanta. 9nebesa

Za bradavice pa: Kremica lanolin Multi-mam, ki je res super. Jst sem si 1 mesec pred porodom začela mazati s to kremico in pol še 2 tedna po porodu in ti povem, da so se mi bradavice ful utrdile in me sploh ne boli več, ko se mali prisesa nanje. :)

Lp in srečno ter uživajta... :rozica: 9nebesa

:kuza:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Jupiii....papamo joško
7.6.2005 14:20:49   
piščanc
:bravo: za Žigca in mamico. mi imamo tud Žigca, podobni problemi z dojenjem, za vnete bradavice priporočam najprej Multimam blazinice za dojenje, ko pa se že pocajtajo pa Multimam lanolin.

Jaz bi pa pohvalila sestre v Trboveljski porodnišnici, ki so me popolnoma pozitivno presenetile (prvič sem rodila LJ) in tudi njim gre zahvala za najino dojenje. BTW imajo aventove črpalke in pomagajo z nasveti, tud v lekarno gredo.

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Jupiii....papamo joško
7.6.2005 15:12:41   
zi&mm
Jaz sem rodila v izolski porodnišnici; ekipa pri porodu je bila enkratna :bravo: in tudi kasneje na oddelku so bile nekatere sestre zelo potrpežljive ko so Žigca pristavljale na dojko; ampak vedno se najde en :hudicek: ki dobesedno zaserje stvar; no važno, da mi papcamo joško in danes smo že 3obroke jedli nanjo, le pol še 10ml iz flaške za desert kot pravi patronažna

uživajte, grem počivat skupaj z Žigcem

pa-pa :rozica:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Jupiii....papamo joško
7.6.2005 16:57:23   
SU
Joj, zi&mm...se mi je zdelo kto bi brala svojo zgodbo... Naš tudi ni hotel zizat. Pa so mi prav tako sestre tko "fino" pristavljale malega k prsi...Je mene bolelo, da ne pomislim kolk je šele njega:zmeden: Tko, da namesto, da bi se mali umiril, ko sem ga pristavila, je začel polno jokat.:( In po treh dneh mučenja, z obeh strani, je ena sestra prinesla nastavek in mislila sem si : nobelovo nagrado tistmu, ki je izumil ta nastavek!!:) S pomočjo nastavka sva vsaj dojila in potem, po prihodu domov, sva 2. dan zizala brez nastavka!!:bravo: Meni se je zdelo, da se je mali dovolj okrepil za sesanje in še meni so se malce bradavice popravile! Tko, da zdaj dojiva brez vsega! Ko ni hotel vleči, pa so mu sestre dajale moje mleko, ki sem si ga izčrpala. Dale pa so mu s kapalko, tko da ni nič vplivalo na njegovo sesanje! V glavnem, upam, da je pri drugem otročku kaj lažje!!!:)-
Želim vama uspešno dojenje "brez vsega"!!! Držimo pesti!! LP, Saša in lačni Maj :)

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Jupiii....papamo joško
7.6.2005 17:36:57   
Janeja
Tudi mene je moja pikica zelo presenetila. Prejšnji teden smo jo po več kot treh mesecih končno dobili domov. V porodnišnici je seveda jedla po steklenički ... moje mleko, ki sem si ga pridno brizgala ... dojili se nisva nikoli. Ker sva se s stekleničko kar namučili, da je pojedla cel obrok ... je namreč prava zaspanka ... sem jo za hec pristavila k dojki in mala je takoj začela piti kot da se doji že ves čas. :bravo: Od prvega poskusa stekleničko zavrača, ji gre kar na bruhanje, ko ji jo dam v usta. Tako se zdaj že dva dni samo dojiva. :bravo: moja mala Lea in vsi ostali :duda: .

Pozdravčki od presrečne mamice. :rozica:


(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Jupiii....papamo joško
7.6.2005 18:35:24   
zi&mm
Janeja,
čestitike :bravo: in seveda vse lepo vam želim sedaj ko je Lea le doma, čim več cartanja, božanja, ljupčkanja in vsega lepega z :duda:
Je pa lažje dojiti kot istiskati pa flaško; danes jo je Žigec le enkrat dobil in po 10ml izpljunil iz ust...koliko časa se pa dojita? Žiga papa 12-14minut in zaspi pol čez približno 3ure isto in tako znova....

Pa-pa :rozica:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Jupiii....papamo joško
8.6.2005 14:34:04   
Janeja
zi&mm,
hvala za čestitke. Ja, res je dojiti dosti lažje kot pa brizgati mleko, greti flaško, sterilizirat pumpico...**** krat na dan. Lea flaške sploh ne mara več, ful tišči usta skupaj :)- , ko ji dam pa dojko zine kot mali lačni ptički :)-
Dojiva se pa čist različno. Ker je mala prava zaspanka je vse odvisno od tega, kolk je budna ko se začneva dojit. Lahko poje 60ml v 15 minutah al pa 20ml u pol ure.:zmeden2: Zaradi svoje zaspanosti tudi zeloooo malo pridobiva na teži (cca. 10gr na dan) in zato jo moram budit za hranit. Sem jo prvo noč pustila spat in ko sem se zbudila po 6 urah :ups: je Lea še vedno spala.

Mislim, da se morava še obe navadit na nov ritem in novo življenje. Upam, da bo potem dobila tudi več apetita, ker res nebi rada mela kakšnih problemov u posvetovalnici...saj veš, ne pridobiva teže,... pa že tako je tak drobižek.

Uspešno dojenje, veliko caratnja,... 9nebesa

LP
Jerneja :rozica:


(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Jupiii....papamo joško
8.6.2005 15:42:21   
Urša
Janeja, še jaz vama čestitam! :bravo::bravo::bravo: Pri 24ih mesecih je prišla na svet? Kako pa to? Se ti je kar sprožil porod? Je pa tvoja :duda: res prava borka! Si kar ne predstavljam kaj vse sta mogli dat skoz... :rozica:

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Jupiii....papamo joško
9.6.2005 15:29:40   
Janeja
Ja Urša, pri 24 tednih mi je odtekla voda in pol se ni dalo več zaustavit poroda. :(

Več o naši mali Lei pa si lahko prebereš tudi na forumu "nedonošenčki", kjer sem pisala že od začetka kaj se nam je dogajalo.

Pa hvala za čestitke. :rozica:


(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Jupiii....papamo joško
9.6.2005 15:45:57   
Urša
:ups::ups::ups: 24h tednih sm mislna napisat...ne mesecih. Si grem prebrat! ;)

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




imena
luncaa

katero ime za fantka???

Žak (17%)

Tadej (20%)

Nejc (35%)

Anej (29%)


Število vseh glasov: 243

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!