|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Joooj ta hoja!
7.7.2010 14:08:17   
šimca
Moja miška je pred 2 mesecema začela vstajat ob opori. Ob opori se tudi  sprehaja levo in desno (ob sedežni). Ampak ne vidim nobenega napredka od takrat, ko je začela vstajat do sedaj.  Kdaj pa začnejo hodid naprej, da se držijo za voziček ali pa za poganjalcem. Moja malčica vstane in se mi zdi, da je še takrat, ko vstane čist nesigurna (kot pijanec, je čist mehka v nogah). Za roke je pa ne vodim, ker vem, da ni dobro. Saj vem, da moram počakat in nič prehitevat, zanima me samo koliko časa preden shodijo hodijo naprej ob poganjalcu?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Joooj ta hoja!
7.7.2010 14:19:09   
Katy78
To je pa zelo različno od otroka od otroka. Moj je od prve postavitve na nogice do prvega samostojnega koraka brez opore rabil samo 2 meseca in pol. Ko se je prvič postavil na noge je v roku kakšnega tedna že drsal eno tako igralno mizico pred sabo, potem pa prvi samostojni korak čez 2 meseca in pol. Ne skrbi, ko bo pripravljena in ko se bo počutila sigurno, bo že naredila korak naprej. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 7.7.2010 14:20:18 >

(odgovor članu šimca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.7.2010 15:06:07   
livia
Ob poganjalcu je moja hodila šele kak teden predno je shodila. Je pa od vstajanja do hoje tudi zelo dolgo trajalo. Če se prav spomnem, je ob opori vstala okoli 11 meseca, shodila pa pri 15.
Še vse so shodili, tako da samo veliko potrpljenja. Ko bo sama prepričana vase se bo kar spustila in šla.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.7.2010 15:06:41   
Petka09
Ja, to je res različno...
Naša je od prvega vstajanja ob opori pa do prvih samostojnih korakov brez pomoči rabila več kot 4 mesece.

Pri 9 mesecih je prvič vstala ob opori in potem postopno začela hoditi ob sedežni.
Pri 9,5 mesecih je že hodila tudi tako, da si jo prijel za rokice (sicer tega nismo hoteli veliko prakticirati, če pa že, smo rokice dali v višino njenega telesa in ne nad glavo... Tako, da se je sama opirala na svojo težo in so ji bile moje roke le toliko, da se je držala). Pa ob igralni mizici je hodila po stanovanju. No, in ta faza takšne hoje je trajala vse do 13 mesecev, ko je začela hodit tako, da si jo držal samo za eno roko.
Pri 14 mesecih pa je shodila sama, ampak je še vedno nestabilna (stara je 14,5 mesecev).

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.7.2010 19:49:41   
salcka
IZVIRNO SPOROČILO: šimca

Moja miška je pred 2 mesecema začela vstajat ob opori. Ob opori se tudi  sprehaja levo in desno (ob sedežni). Ampak ne vidim nobenega napredka od takrat, ko je začela vstajat do sedaj.  Kdaj pa začnejo hodid naprej, da se držijo za voziček ali pa za poganjalcem. Moja malčica vstane in se mi zdi, da je še takrat, ko vstane čist nesigurna (kot pijanec, je čist mehka v nogah). Za roke je pa ne vodim, ker vem, da ni dobro. Saj vem, da moram počakat in nič prehitevat, zanima me samo koliko časa preden shodijo hodijo naprej ob poganjalcu?

kot da bi opisovala našo.
stara je 13 mesecev in že 2 meseca stoji ob opori, hodi sem ter tja. vse skupaj je še vedno "nestabilno".
če jo iz naročja dam na tla, nikoli noče stati. prav razburja se. sem hotela tudi, da bi z mano hodila. tako da jo jaz držim okoli pasu ali nastavim roke za oporo. ni šans.
pa se sploh ne obremenjujem. ko bo, bo. jaz sem shodila pri letu in pol. user posted image

(odgovor članu šimca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
7.7.2010 19:52:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu salcka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.7.2010 20:35:59   
Anonimen
kot so že punce napisale: ne se sekirat in pusti otroku, da sam opravi z razvojem. če bi bilo kaj narobe, bi te že pocukali na sistematskem pregledu.

eni prej to drugi drugo.

mojemu prvemu je bil gibalni razvoj zelo pomembno in vse se je dogajalo zelo hitro. ima karakter kaskaderja... posledično temu je imel tudi več bušk.

drugi pa je bolj previden. in gibalni napredek občutno počasnejši. ampak se mi zdi, da ko doseže željeno, je v štartu bolje zastavljeno! bušk skoraj ni (se ta trenutek spomnim samo ene).

tako da: pri prvem je od prvih korakov ob opori do samostojnih korakov minil kakšen mesec, pri drugem pa se je zavleklo za kakšne 3 mesece.
se mi zdi, da v (t)istem starostnem obdobju, ko je prvi že veselo maširal naokrog in s svojimi koraki šarmiral okolico, je drugi kazal šele zanimanje, da bi morda vstaluser posted image

pustimo jim, da so to kar so... ko bodo v šoli, bo vseeno, kdo je shodil par mesecev prej in kdo kasneje...

< Sporočilo je popravil k.tja -- 7.7.2010 20:36:28 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
7.7.2010 21:02:08   
koala.cek
se podpišem pod k.tjo !!! ne prehitevaj in ji pusti da se samostojno razvija.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.7.2010 21:56:36   
pelin
Nekje sem brala, pa se zdajle ravno ne morem spomniti kje, da mi vsi skupaj naše malčke preveč forsiramo pri hoji. Nek strokovnjak je rekel, da bi morali otročki veliko dlje plaziti po štirih in ne prezgodaj vstajati . To naj bi škodovalo najbolj hrbtenici in da je večina sodobnih bolezni in okvar hrbtenice ravno zaradi tega, ker se je otroka sforsiralo da je zgodaj začel hoditi. Takrat namreč hrbtenica naj ne bi bila še dovolj razvita, trdna, sposobna nositi težo celega telesa. Nisem sicer strokovnjak za te zadeve, vendar sem mnenja, da pride vse ob svojem času. Po moje je takrat, ko otrok začne sam vstajati, to pač primeren čas. Saj mu vendar ne moreš tega preprečiti in ga privezati, da bi ostal pri tlehuser posted image .

(odgovor članu koala.cek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.7.2010 7:31:29   
barni
Naša se je dvignila ob opori pri 9 mesecih, hodila ob opori pri cca. 12 mesecih, shodila pa pri 13,5 mesecih. Ja res se vleče čas med dvigom ob opori in dejansko hojo, samo nimaš kaj prehitevat. Ko otroku naredi klik v možganih , shodi. Prej se lahko pa ti na trepalnice postaviš, pa ga ne boš prepričala, da bo shodil.

Lahko ga forsiraš, še vedno bo shodil, ko bo njemu kliknilo edino kar lahko narediš s tem je, da mu daš nepravilne vzorce in ima potem težave pri hoji.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.7.2010 8:49:57   
dreamhorse
Naša se je prvič sploh postavila na noge pri 11 mesecih, pri 12 vstala ob opori pri 13 shodila. Nikoli ni hodila ob poganjalčkih, vozičkih itd.. so mi pa na RA svetovali, da če jo že vodim za roko, ker je sama tako želela, naj roko spustim čisto nizko, da se ne more obešat nanjo. Pri 12 mesecih že ni problem, če otroka vodiš za roko.. drugo je to pri 9 itd... Ali pa ga držiš za rame, ko je siguren ga spustiš.. seveda to ni iz dneva v dan, pač pa nekaj časa... tako prej shodijo, ker je ne obešajo na naše roke.. in če noče, seveda, ga ne siliš.. Moja, ko je pogruntala, da ima noge, je skos hodila.. zato pa je shodila v 2 mesecih

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?