Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Jok pred spanjem - vzrok! 24.9.2004 14:10:35
|
|
|
|
Katjuša & Daša
|
Tudi jaz sem imela podobne probleme z Dašo. Te težave minejo nekje pri dvanajstih tednih otrokove starosti. Tudi jaz sem spraševala na forumu kako jo uspavati. Problem se reši tako, da se ga ne da rešit. Citiram iz knjige : OTROK - ČUSTVENI IN VEDENJSKI RAZVOJ VAŠEGA OTROKA - napisal Dr. T.Berry Brazelton "V starosti od šet do dvanasjt tednov se lahko pojavi obdobje večernega nemira in pomeni nekakšno prilagoditveno reakcijo. Otrokom pomaga sprostiti nakopičeno paro, ki se je nabrala prek dneva zaradi pretiranih dražljajev in preobremenila sistem; tako se bo kasneje lažje prilagodil na štiriurno izmenjavanje stanj spanja in budnosti. postopoma se bo otrok zmogel bolj zrelo sam pomiriti... Starši, ki ločijo med različnimi pomeni otrokovega joka in ki vedo, kako vsakega od teh posameznih jokov lahko pomirijo, obenem pa tudi vedo, na kakšen način otroka ni mogoče potolažiti, ne bodo čisto iz sebe samo zato, ker jim ne uspe pomiriti rednih obdobij nemira in sitnega joka ob koncu dneva.....Starši naj poskušajo vse, kar bi pomagalo, vse do točke, ko je očitno, da kar koli storijo le še povečuje nemir. Takrat je jasno, da se je treba ustaviti. Otroka lahko zelo mirno in tiho nosijo po sobi ali pa ga za kratek čas odložijo v posteljico, da se razjoče. Pet do deset minut kar zadostuje za takšno praznenje pare...." pa še to " Pravzaprav sploh ne verjamem, da je možno razvaditi otroka v prvem letu staroti. Skratka sem se preveč razpisala. Zelo zanimiva knjiga, jaz sem jo žal prepozno prebrala, pa sem jo imela doma. Mi smo do sedaj zamenjali že par načinov uspavanja. Vsakič ji kaj drugega paše.:zmeden: Veliko lepih trenutkov z vašimi sončki :angel: Katka
|
|
|
|
Jok pred spanjem - vzrok! 24.9.2004 14:34:28
|
|
|
|
Jančika_
|
Jaz imam tudi to knjigo in se mi zdi zelo fajn. To z večernim nemirom pri nas štima, pa tudi naša pediatrinja s strinja, da je to to. Na srečo se mali dere le par minut, največ je bilo skupaj petnajst, sicer 3-5, potem pa zaspi ko top. Verjetno tudi zato, ker ga po nasvetu iz te knjige ne drezava preveč. Nikoli ga ne pustiva samega, ko se dere, poskušava pa ga čim manj dodatno vzemirjati. Imam občutek, da se obnese. LP, Jana:rozica:
|
|
|
|
Jok pred spanjem - vzrok! 24.9.2004 14:57:41
|
|
|
|
beti 1
|
Tudi pri nas se je manj drezanja bolje obneslo. in se še vedno. Če je zvečer že utrujen, a preveč razburjen, da bi se umiril in zaspal je pač treba prenehat z vsemi opravili, ugasnit luč in TV in ga malo popestovat, pa dat dudo (oziroma flašo) in deluje. lp
|
|
|
|
Jok pred spanjem - vzrok! 25.9.2004 12:05:44
|
|
|
|
Blink1
|
Defenitivno otroka ne moremo pustit da se dere!!! nekateri to sicer svetujejo, ampak meni je to totalno mimo... Neja gre spat z dudo, jaz pa ji dudiko dam v usta, če jo slučajno izgubi
|
|
|
|
Jok pred spanjem - vzrok! 25.9.2004 12:50:03
|
|
|
|
Jančika_
|
Ne ne, saj jaz ne pustim malega, da se dere! Ampak ko ima res tahud napad, je jasno, da ga vsak dodaten dražljaj le še dodatno razkuri. Takrat ga položim v posteljico in sedim zraven z roko na njegovem trebuščku, pa je v par minutah mir. Pa tišina mora bit in čim manj svetlobe. Naš gre tudi spat z dudo, pol pa laufam not vsake par minut, ko zajamra. Joj, včasih jo pljune nekam daleč, jaz jo pa naj v temi najdem:)-. In potem je panika, ko mama ne najde dude dovolj hitro. Ta proces traja včasih pet minut, včeraj pa kar celo uro.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?