|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jok pred spanjem!?!?
24.8.2005 17:00:28   
Jessy
Problem je v tem, da ne vem, kako Nejo naučiti, da bo zvečer zaspala v svoji zibelki. Moja sestra mi je rekla, da je ona svojega otroka dala v posteljico, zaprla luč in šla ven, in če je jokal, ga je pustila jokat tudi 15 min, nakar ga je šla malce pogugat, pa dudo dat in nato spet ven.
Meni se trže srce, če mi joka 5 minut, kaj šele 15 minut. Zaenkrat nama še ne zaspi v zibelki, ampak jo imava v dnevni, na kavču, kar pomeni, da je ura včasih tudi polnoč, ko Neja šele zaspi, vendar brez joka. V petek bo dopolnila 4 tedne.
Kako ve rešujete te zadeve? Ali se sploh ubadate s tem, da vam zaspijo v postelji??? Kaj mi svetujete?

lp, Jessy
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Jok pred spanjem!?!?
24.8.2005 18:32:26   
Jessy
Saj nam ne zaspi v naročju. Čez dan lepo spi, tudi ponoči, edini problem je čas, ko je treba v posteljo. Potem prespi celo noč, razen, ko se hraniva, vendar potem brez problemov zaspi nazaj.

Koliko časa naj jo pustim jokat??? 10 min, 20, 30 ???

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Jok pred spanjem!?!?
24.8.2005 18:40:55   
Tiamo
Jessy hy,

ne znam ti svetovati, jaz mojo kadar joka ne morem pustiti več kot 2 minuti, se mi srce skoraj razpara. Pa pri moji je problem k ima krčke oz. jo po hranjenju malo črviči.

Malo je pa že razvajena, ker smo jo prenosili po rokah, ko so jo ta hudi krčki dajali.

Če se joka, grem jaz do zibke, položim roko nanjo in jo malo zazibam..dostikrat se je zgodilo, da je nehala jokat in zaspala.

LP

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Jok pred spanjem!?!?
24.8.2005 19:18:11   
Anonimen
Jessy, moj mali je tudi ful priden in ponoči lepo spi, ampak zaspat noče zvečer. V posteljici joče, čeprav je tako zaspan, da komaj gor gleda. Ga pač vzamem v naročje, če hudo joka, in mi takoj zaspi. Če pa malo pojokava, tako scartano (vsako minuto en uaaa), pa ga pustim, saj takrat kmalu zaspi.
Vem, da bi večina žensk tukaj rekla, da je dete preveč razvajeno, ampak meni je vseeno glede tega. Saj mi ga ni težko imeti v naročju tiste pol ure, da zaspi, saj je moje dete :) Ko pa enkrat zaspančka, pa mi prespi noč. To je pa tudi vredno vsega cartanja, a ne ;)

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Jok pred spanjem!?!?
24.8.2005 19:56:13   
Jessy
Saj nekako tako je tudi pri nas, kot si ti opisala, Naly. Midva je nimava v naročju, da bi zaspala, ampak jo enostavno neseva v dnevno k nama, pa tam zaspi, pol pa nazaj v posteljo.
Saj v bistvu res ni nič narobe s takim načinom, če celo noč prespi! Imaš prav!

Tia, mi k sreči nimamo več krčev. So bili le par dni, zdaj pa nič več. Verjetno sem bila jaz kriva in sem pojedla preveč sadja, pa je tudi njo napenjalo. Sicer pa, če se prav spomnem, imate vidve adaptirano mleko, kajne? Po tem pa itak vse rado ščipa!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Jok pred spanjem!?!?
24.8.2005 20:46:12   
špelica
Po moje je še premajhen za ga kar pustit jokat!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Jok pred spanjem!?!?
24.8.2005 21:36:24   
Grascakinja
Nikakor ga ni treba pustit jokat. Tako majhnih dojenčkov ne moreš razvadit. Najbolje je, da naredite zvečer kak obred. Pri nas recimo je tako, okoli pol osmih se začnemo kopat, čofotamo, potem jo kakih 5-10 minutk masiram z mandljevim oljčkom in se mirno pogovarjam z njo, jo dam v pižamico, potem jeva, se spraviva v spalno vrečko, zatemniva luč in se malo crkljava (nosiva ali pestujeva), nato jo položim v posteljico, dam dudiko, navijem Lovely baby CD, ji povem, da jo imam rada in ji dam lupčka. Vse skupaj jo tako umiri, da nekaj časa mirno gleda, potem pa zaspi. Jaz medtem kaj postorim po sobi, kjer spi, ali pa delam keglove vaje ali trebušnjake, berem - če ji slučajno dudika pade in se vzenimiri. In vsak večer isto. Smo pa tudi mi imeli na začetku enake probleme, kot vi, pa se je uneslo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Jok pred spanjem!?!?
24.8.2005 22:00:54   
SISI25
Jaz ju nikoli ne pustim jokati. JAz grem z njima spati v mojo posteljo in tam lepo zaspita. Včasih pa tudi kdo noče in joče, ga pač še malo nesem v dnevno in čez nekaj časa nazaj. Pa ni nobenih problemov.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Jok pred spanjem!?!?
25.8.2005 10:28:08   
rainbow
jessy!

po mojem mnenju je tvoja bebica še premajhna za tako učenje!!!
pri moji prvi pupi sem tudi jaz izvajala take prijeme že od rojstva :(( in ni palilo, ti rečem; jaz sem se mučila, dete pa tako ali tako;

drugič pa sem se odločila, da do treh mesecev bebico uspavam jaz, potem pa poskušam počasi, da zaspi sama; zdaj je stara 5 mesecev, pa občasno že zaspi sama.

otroček pri taki straosti še vedno rabi varno naročje mamice, v kateri je bival do rojstva, poskušaš pa lahko nežno in počasi jo navajat na posteljico, če pa joka, pa v naročje in nosit, ujčkat, dojit, plesat,...

lp:rozica:

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Jok pred spanjem!?!?
25.8.2005 11:04:20   
LONA13
Nejc je star pet tednov pa preden ga dam spat v posteljico se fino naje, ga umijem oz. skopam, potem pa ko se v mojem naročju umiri ga dam počasi v posteljico mu uspavanke prišgem. AMpak vedno ne rata v prvo. Včasih ga je treba tud dvakrat še ven vzet, potem pa zaspi.Če se bo prov velik jokala se bo čisto zbudila.
Ponoči po hranjenju pa podreva kupčka in ga dam lepo v posteljico, potem pa cca deset minut gode pa zaspi.


Lp, Polona

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




MORJE
Ina78u

Na kateri otok?

Cres (27%)

Hvar (46%)

Rab (27%)


Število vseh glasov: 63

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!